ERASMUS+

CURS 2021-2022.

Després d’aquests dos darrers anys marcats per la pandèmia, ja hi havia ganes de viatjar i de poder tornar a gaudir de les experiències Erasmus+.

Ens ha costat arrancar, però són uns quants/unes quantes alumnes que han gaudit de l’experiència d’una beca Erasmus+


La primera alumna que va partir a fer una estada Erasmus+ va ser na Marina González Susierra, de Grau Superior de Gestió i Admisnistració.

Na Marina va fer la totalitat de les seves pràctiques Erasmus + a una empresa de la ciutat alemanya d’Arnsberg. Aquesta estada Erasmus+ ha suposat per na Marina, conèixer una cultura nova, millorar els seus coneixements d’anglès i adquirir nous coneixements.

En Junber Ilagan Obello, va ser el segon alumne en partir, en Junber ha cursat el Grau Mitjà de Gestió i Administració d’empreses al nostre centre i ha tingut la sort de poser gaudir d’una beca Erasmus+ de 4 setmanes per a realitzar les seves pràctiques a l’Institut francés Lyceé Jaques Rufié a la ciutat de Limoux.

En Junber vol repetir experiència, ja que ha estat per ell una experiència molt enriquidora. Ha fet noves amistats i ha après moltes coses.

Els notres alumnes de Grau Mitjà d’agrària, hi han realitzat part de les seves pràctiques d’empresa Erasmus+ a França i a Itàlia durant el mes d’abril. Daniel Pons i Carlos Salord han estat a prop de París, a Guanville, a un Hotel de luxe. Ha estat una experiència molt positiva per ells.

Jan Roca i Álvaro Bradley, han estat a Pistoia, Itàlia i han realitzat les pràctiques a una empresa familiar molt acollidora. Igualment, la seva experiència ha estat molt satisfactòria.

Les pràctiques Erasmus+ han tingut una durada de 4 setmanes.

Publicat dins de General | Comentaris tancats a ERASMUS+

Erasmus+ de França a Menorca

Durant els mesos de gener i febrer, hem acollit a Menorca un equip Erasmus+ d’alumnes i professores de les famílies professionals de comerç i administració de l’institut Lycée Jacques Ruffié de Limoux, França. Aquest equip ha estat a Menorca durant quatre setmanes realitzant pràctiques a diferents empreses de Maó gràcies a beques Erasmus+.

En finalitzar les estades hem realitzat les corresponents avaluacions dels alumnes de França a les diferents empreses de Maó.

Moltes gràcies a: Fincas Faro, taller MaycaVidal, IES Joan Ramis, Antonio Gomila, Xoriguer, Biomagatzem, Es Bosc, Mango i Artiem Hotels.

Publicat dins de General | Comentaris tancats a Erasmus+ de França a Menorca

Llistat seleccionats amb beca Erasmus+

Aquí teniu el llistat dels alumnes i professors seleccionats amb una beca Erasmus+.

ALUMNES D’FPB / GM SELECCIONATS

****0297P ****4085M
****3055X ****1003T
****5382S ****2205Q
****4181D ****4913M
****4310T ****6946S
****8511Q ****8326Z
****2663M ****8597D
****1630C ****8707M
****7064H ****9053M
****4084G ****9378D

AUMNES FPB / GM NO SELECCIONATS
****0967G

PROFESSORS SELECCIONATS

****0380Q
****9247J

Publicat dins de General | Comentaris tancats a Llistat seleccionats amb beca Erasmus+

Mobilitats d’agraria a Finlàndia

Les nostres alumnes Laura i Laia de la família professional d’agrària ja estan fent les pràctiques a Finlàndia gràcies a beques Erasmus+.

Publicat dins de General | Comentaris tancats a Mobilitats d’agraria a Finlàndia

Alumnes d’Erasmus+ a Finlàndia

Primeres mobilitats Erasmus+ del curs 2019 2020: Aquest cap de setmana parteixen cap a Finlàndia les alumnes Laura i Laia del cicle de Grau Mitjà de Jardineria i Floristeria. Les alumnes faran un mes de pràctiques a un centre de jardineria i composicions florals. Al viatge d’anada les alumnes aniran acompanyades pel professor del cicle Vicent. Bon viatge i a aprendre molt!

Publicat dins de General | Comentaris tancats a Alumnes d’Erasmus+ a Finlàndia

Convocatòria beques Erasmus+ curs 2019 2020

  • Beques alumnes FPB GM
  • Beques alumnes GS
  • Beques personal FPB GM
  • Beques personal GS
Publicat dins de General | Comentaris tancats a Convocatòria beques Erasmus+ curs 2019 2020

Jornades informatives beques Erasmus+

Durant els dies 14 i 15 d’octubre s’han celebrat les jornades Erasmus+ adreçades a alumnes d’FP Bàsica, GM i GS per tal d’informar i aclarir dubtes en referencia a les beques Erasmus+ que es duran a terme durant aquest curs 2019 2020. Les jornades van tenir lloc a la biblioteca i a la sala polivalent del Pasqual Calbó.

Publicat dins de General | Comentaris tancats a Jornades informatives beques Erasmus+

Jornades informatives Erasmus+

Publicat dins de General | Comentaris tancats a Jornades informatives Erasmus+

Jornades formatives per a les mobilitats del curs 2019 2020.

  • La setmana passada l’IES Pasqual Calbó va participar en les jornades formatives per a dur a terme les mobilitats corresponents al projecte adjudicat en el present curs 2019 2020.
Publicat dins de General | 22.473 comentaris

El Pasqual Calbó disposarà de 17 mobilitats Erasmus+ més per al curs vinent.

L’IES Pasqual Calbó i Caldés ha resultat beneficiari, per al curs vinent, de 17 mobilitats més per a realizar estades per Europa dins del marc del programa Erasmus+. Les beques corresponen a dos projectes més sol·licitats per la Coordinació de Mobilitat en la convocatoria del 2019. Les mobilitats que es duran a terme seran d’alumnat d’FP Bàsica, de Grau Mitjà, de Grau Superior i de personal docent i no docent.

Per la qual cosa, durant aquests dies de juny, s’ha realitzat la signatura de dos nous convenis corresponents als dos projectes Erasmus adjudicats recentment.

Per al nostre Institut és molt important seguir amb aquesta projecció europea per tal de millorar les competències professionals, professionals i socials de tots els participants als quals se’ls hi adjudica una beca Erasmus+.

Publicat dins de General | 20.159 comentaris

Estada Erasmus+ de tres alumnes d’FP Bàsica de Fabricació i muntatge a Alemanya

Els dos alumnes d’FP Bàsica en Fabricació i muntatge, Damià Borràs i Angel Pons fan les pràctiques a Alemanya mitjançant beques Erasmus+ i aqui en tenim algunes fotos. Els alumnes estan aprenent com es fa feina a Alemanya i també han fet turisme per Berlín i a Dresden.

Publicat dins de General | 15.228 comentaris

Estada Erasmus+ de tres alumnes d’FP Bàsica d’Electricitat a Alemanya

Els tres alumnes d’FP Bàsica en Electricitat i electrònica, Kevin Caiza, Carlos Mata i Alex Mus fan les pràctiques a Alemanya mitjançant beques Erasmus+ i aqui en tenim algunes fotos. Els alumnes estan aprenent com es fa feina a Alemanya i també han fet turisme per Berlín i a Dresden.

Publicat dins de General | 20.696 comentaris

Activitats amb les professores d’Alemanya

La setmana passada vam tenir la visita de tres professores d’Alemanya mitjançant beques Erasmus+. Amb elles, vam visitar diferents empreses, de la família d’electricitat, per tal de poder rebre alumnes alemanys per fer pràctiques a les mateixes de cara al curs que ve.

Publicat dins de General | 12.791 comentaris

Els alumnes de Finlàndia fent pràctiques a l’aeroport gràcies a beques Erasmus+

Durant les tres darreres setmanes vam tenir a Menorca un grup de tres alumnes de Finlàndia (Niilo, Mikael i Moona) fent pràctiques a l’aeroport gràcies a l’empresa MPolo i AENA. Aqui tenim algunes fotos.

Publicat dins de General | 17.973 comentaris

Beca Erasmus+ PRO de tres mesos: En Kevin segueix amb les FCT.

En Kevin Llopis segueix fent les pràctiques d’electricitat a Hansted, Alemanya, mitjançant una beca Erasmus+ PRO de tres mesos de durada. Aqui el podem veure fent reparacions en l’enllumenat de la via pública i instal•lació de repartidor de satèl•lit per un bloc de set vivendes.

Publicat dins de General | 11.425 comentaris

Seguiment estada Eduard Sans del Grau Superior de Prevenció de Riscos Professionals

El nostre alumne Eduard Sans Newman del Cicle de Grau Superior en Prevenció de Riscos Professionals seguieix amb la seva estada a Oulu, Finlàndia i està molt ben integrat i ens ha confirmat que aquesta experiència que està vivint d’Erasmus és meravellosa. Cal recordar que n’Edu gaudeix d’una beca Erasmus+ de Grau Superior de dos mesos i mig de durada.

A les fotos podem veure com Edu exerceix de Tècnic de Prevenció de Riscos i visita les obres per fer complir amb la normativa de prevenció, les mesures preventives que van establir i comprovar que tothom empra els equips de protecció individual.

En el seu temps lliure, n’Edu ha realitzat moltes activitats interessants i cal destacar que ha fet una escapada a Rovaniemi per veure a Santa Claus i realitzar altres activitats interessants.

Com a dades curioses, ara durant el mes de maig, per exemple, ha vist nevar i el sol comença a sortir a les 2 de la matinada mentre que la posta de sol és al voltant de les 23h, per tant només tenen unes 3 hores de foscor al dia.

Publicat dins de General | 23.061 comentaris

Activitats amb els professors i alumnes de Finlàndia

Durant les dues passades setmanes amb els professors i alumnes de Finlàndia d’Erasmus hem visitat algunes de les aules de Formació Professional del nostre centre, així com  visites a empreses com l’aeroport per presentar els alumnes a l’empresa MPolo on els tres alumnes fan les pràctiques; l’empresa Menorca Cargo on Joaquim, el seu gerent, ens va confirmar que a partir del curs que ve està interessat en rebre alumnes de Finlàndia per fer pràctiques amb ells; i l’empresa Cofarme per veure el funcionament logístic de la mateixa.

Publicat dins de General | 11.353 comentaris

Rebem professores d’Alemanya

Avui rebem la visita de tres professores d’Alemanya de la família professional d’electricitat en FP. Faran amb nosaltres un aprenentatge per observació mitjançant beques Erasmus+. També visitarem empreses del sector per poder rebre alumnes d’Alemanya per fer pràctiques a Menorca, tal i com fem nosaltres amb els nostres alumnes que van a Alemanya a fer pràctiques. Benvingudes!

Publicat dins de General | 20.106 comentaris

La FP Bàsica també se’n va d’Erasmus. Sis beques més.

Més beques Erasmus+ de Formació Professional Bàsica. Avui parteixen cap a Alemanya en Damià i n’Angel de Fabricació Mecànica; i en Carlos, n’Alex i en Kevin d’Electricitat. Tots ells acompanyats pel professor Pablo. Xaleu molt!

Publicat dins de General | 34.277 comentaris

L’estada Erasmus+ de’n Joan Sintes surt com a notícia a un diari d’Alemanya

Publicat dins de General | 10.870 comentaris

Estada Erasmus del professor Joan Cardona a Limoux

El professor Joan Cardona del cicle de Formació Professional d’Administració i Gestió va fer una estada Erasmus+ a un centre de Formació Professional de Limoux, França, amb l’objectiu de realitzar un aprenentatge per observació.

Cal destacar que els alumnes que vam rebre a Menorca en el mesos de gener i febrer del present curs escolar i que van fer les pràctiques en diferents empreses de Maó són d’aquest institut, Lycée Jacques Ruffié de Limoux.

En Joan va participar en les següents activitats formatives:

  • Assistència a una jornada de formació al centre CANOPE (Xarxa de creació i acompanyament pedagògic) de Carcassone.
  • Visita al centre educatiu i reunió amb el director del centre amb presentació dels membres del Departament d’Administració i Comerç.
  • Assistència a una classe de la família professional d’Administració per a conèixer les metodologies utilitzades a l’aula.
  • Acompanyament a les visites de control dels alumnes en pràctiques FCT per conèixer el sistema francès d’avaluació d’aquest mòdul.
  • Assistència a les classes de Comerç per conèixer la metodologia de classe i el treball per projectes. 
  • Assistència i participació en una reunió de coordinació del programa Erasmus+ amb l’objectiu d’organitzar la selecció dels alumnes per al curs 2019-2020.
  • Assistència a una classe pràctica d’informàtica per tal de conèixer les eines TIC utilitzades per la branca professional: Aplicacions Cérise i Pronotes.
  • Assistència al «Forum après le collège» a Limoux on els centres de formació professional presenten als alumnes externs la seva oferta acadèmica.

En la darrera imatge es pot observar en Joan exposant la seva estada a França als companys de Departament d’Administració i Gestió per compartir la seva experiència amb una beca Erasmus+.

Exposició a càrrec de’n Joan de la seva experiència al companys de Departament del nostre centre.
Publicat dins de General | 25.377 comentaris

Erasmus+ des de Finlàndia

Avui hem rebut a 2 professors i 3 alumnes de Formació Professional Bàsica d’Oulu, Finlàndia que seran amb nosaltres durant tres setmanes gràcies a beques Erasmus+.

Publicat dins de General | 13.581 comentaris

Na Neus Llufriu segueix amb la seva estada Erasmus a Alemanya

Aquesta setmana na Neus del cicle de GM d’Administració i Gestió ha après com funciona el “digital marketing” i també segueix amb les tasques administratives i de gestió de l’empresa allà on fa les pràctiques a la ciutat d’Stuttgart, Alemanya.

Durant el seu temps lliure, ha visitat el parc botànic Killesberg i el zoològic i aquari de la ciutat.

Publicat dins de General | 439 comentaris

N’Edu de GS segueix amb les FCT a Finlàndia

N’Eduard Sans del cicle de GS de Prevencio de Riscos Professionals segueix amb les seves FCT a Oulu, Finlàndia, on segueix fent feina amb els projectes esmentats en la darrera entrada dedicada a aquest alumne.

L’alumne ens informa de que aquesta setmana ha estat molt productiva; ha realitzat visites a determinades aules i cambres del centre docent OSAO per fer l’avaluació de riscos, ha elaborat un full de càlcul amb totes les dades recollides i ha realitzat els plànols de les instal·lacions amb el programa de disseny assistit per ordinador, AutoCAD. N’Edu i els seus tutors estan molt contents amb la feina que l’alumne està desenvolupant ja que fa les tasques amb molta eficiència i rapidesa.

Durant el seu temps lliure ha gaudit amb un sopar i festa amb menjars internacionals y també ha realitzat una excursió, preparada per l’institut, a un zoològic a la ciutat de Ranua on va poder veure ossos polars, llops, mussols, etc.

Publicat dins de General | 115 comentaris

En Tavi Ilie segueix amb les FCT a Alemanya

El nostre alumne Tavi Ilie del cicle d’Administració i Gestió segueix amb l’estada Erasmus+ fent les FCT i ha realitzat les tasques com arxivar i fer devolucions amb l’ordinador. Ha après també com funciona part del programa informàtic que empra l’empresa per a la gestió de la feina.

Durant el seu temps lliure, en Tavi ha anat a veure un partit de futbol del Dortmund amb el fill de la seva tutora, fet que ha estat una experiència inoblidable per a ell.

Publicat dins de General | 10.851 comentaris

En Kevin Llopis segueix amb les FCT a Alemanya

En Kevin, del cicle de Grau Mitjà d’Electricitat, segueix realitzant instal·lacions de telecomunicacions i està molt content perquè ha après detalls que no coneixia en el cablejat d’Internet. A més a més, ha après a fer medicions que s’han de realitzar en una vivenda de nova construcció.

Durant el seu temps lliure, en Kevin ha fet caminades pel bosc ja que ha fet bon temps i també ha montat a cavall i ha ajudat a aclarir aquests animals a un predi de la zona.

Cal destacar que aquest alumne gaudeix d’una beca de tres mesos de durada, anomenada Erasmus+ PRO, la qual li permetrà realitzar totes les hores del mòdul FCT a Alemanya.

Publicat dins de General | 6.239 comentaris

Primera setmana de’n Joan Sintes a Alemanya

El nostre alumne Joan Sintes Gelabert del cicle de Grau Mitjà d’Agraria fa les pràctiques FCT amb una estada Erasmus+ a Leipzig, Alemanya, a una empresa d’activitats agràries.

Durant la primera setmana ha fet 2 cadires de llenya, tot fet a mà. En Joan diu que ha estat interessant fer les cadires.

Pel que fa al temps lliure, ha anat a visitar el poble on està ubicat, Schkeuditz i la ciutat de Leipzig i també va anar als karts de Leipzig. El cap de setmana del 6 i 7 va anar a la ciutat de Berlín on va poder visitar la porta de Brandenburg, un tros del mur de Berlín i alguns llocs emblemàtics de la ciutat. 

En Joan comenta, com a anècdota, que per anar a qualsevol bany, menys el d’allà on està allotjat, cal pagar.

Publicat dins de General | 20.507 comentaris

Primera setmana de n’Antonio Pachón a Alemanya

El nostre alumne Antonio Pachón Pastrana del cicle de Grau Mitjà de Fabricació Mecànica fa les pràctiques FCT amb una estada Erasmus+ a Leipzig, Alemanya, a una empresa de fabricació mecànica.

Aquesta setmana, primer n’Antonio ha fet un parell de peces perquè el seu tutor volia veure el seu nivell: la primera peça ha estat dues parts amb angles i la segona ha estat un dau de parxís.

A continuació ha estat fabricant un cotxe tipus kart (veure imatge) amb un grup d’estudiants com ell de mecanitzat i d’electromecànica. A n’Antonio li agrada el que fa perquè són els seus estudis i perquè li veu futur pel que fa a feina.

Durant el seu temps lliure descansa cada dia, però també li agrada anar a visitar la ciutat, Leipzig, fa un poc de turisme i també aprofita per anar a comprar roba o alguns detalls. Al centre de treball on fa feina hi ha un bar on cada dia pot anar-hi a jugar al futbolí, al billar, als dards o inclus a la play 4 i tambe aprofita per relacionar-se amb la resta de gent que hi ha a la zona.

Com a activitat a destacar, n’Antonio conta que el passat cap de setmana van fer una excursió de dos dies a Berlín amb un grup d’alumnes de Polònia. A Berlín van tenir un guía que els hi va fer un tour per la ciutat i les seves parts més conegudes.

L’alumne conta que encara s’està acostumant a l’horari de menjar i la gastronomia que hi ha per Alemanya però està encantat amb l’experiència que està vivint.

 

Publicat dins de General | 23.056 comentaris

Primera setmana de na Gemma a Itàlia

La nostra alumna Gemma Pons Alemany del cicle de Grau Mitjà d’Administració i Gestió fa les pràctiques FCT amb una estada Erasmus+ a Saló, Itàlia, a una biblioteca. A més a més, na Gemma assisteix a classes d’italià al centre escolar homòleg de la mateixa localitat.

Na Gemma està aprenent molt i fa feines com ordenar els llibres amb el seu sistema d’arxiu, ha segellat i classificat els llibres nous, i ha preparat els que s’han d’enviar a altres biblioteques. També li han ensenyat el seu programa informàtic de registre.

A les classes d’italià assisteix pels matins i a fer feina hi va els capvespres.

Na Gemma ha aprofitat també per fer turisme per la ciutat.

Publicat dins de General | 18.788 comentaris

Primera setmana de’n Tavi Ilie a Alemanya

El nostre alumne Tavi Ilie del cicle de Grau Mitjà d’Administració i Gestió fa les pràctiques FCT amb una estada Erasmus+ a Arnsberg, Alemanya, a una empresa de mobles.

En Tavi està molt content amb la seva estada Erasmus+ i ha realitzat les següents activitats: fer traduccions del catàleg de mobles, arxivar fulls per proveïdors, gestió del magatzem de cada departament, canviar arxivadors, passar devolucions a l’ordinador, fer el canvi de preus d’alguns productes del magatzem i al punt de venda, organitzar albarans i altes documents, facilitar mostres de colors a alguns preveïdors, etc.

L’alumne remarca que el fet d’aprendre el funcionament del programa intern de gestió de l’empresa li ha resultat una feina molt interessant.

Durant el seu temps lliure, en Tavi ha anat a visitar les ciutats de Dortmund, Neheim i Hüsten i ha pogut contemplar un llac i un gran embassament d’aigua.

En Tavi destaca que ha tingut molta sort, tant amb els companys de feina com amb la seva tutora de pràctiques: li organitzen activitats i es sent molt integrat amb els plans de la gent del seu voltant. Com a curiositat, en Tavi destaca que va expresar el seu interès amb l’equip de futbol Dortmund i li han aconseguit entrades per anar-hi amb un company.

Publicat dins de General | 17.830 comentaris

Primera setmana de na Neus Llufriu a Alemanya

La nostra alumna Neus Llufriu del cicle de Grau Mitjà d’Administració i Gestió fa les pràctiques FCT amb una estada Erasmus+ a Stuttgat, Alemanya, a una empresa de disseny.

La seva primera setmana ha estat molt satisfactòria i ha realitzat les següents tasques:

  • Ha treballat amb fulls de càlcul transferint informació d’un web i ordenant la informació segons països i importància.
  • Ha descobert algunes de les aplicacions i funcionalitats dels fulls de càlcul que anteriorment no coneixia.
  • Ha assistit a una reunió interna de l’empresa i ha redactat l’acta.

En el seu temps lliure, na Neus ha visitat les ciutats Stuttgart i Esslingen.

Na Neus amb les seves companyes de feina.
Publicat dins de General | 27.592 comentaris

Primera setmana de n’Eduard Sans a Finlàndia

El nostre alumne Eduard Sans Newman del cicle de Grau Superior de Prevenció de Riscos Professionals fa les pràctiques FCT amb una estada Erasmus+ a Finlàndia i participa activament amb la plantilla de professors i tècnics de Prevenció de Riscos Laborals del centre educatiu d’Oulu OULUN SEUDUN AMMATTIOPISTO.

Aquesta primera setmana ha estat d’iniciació i li han facilitat tots els EPI (Equips de Protecció Individual) per fer visites zones de construcció de pràctiques dels alumnes de cada centre de treball. També li han donat un ordinador personal i una targeta SIM extra per al seu mòbil per cridades de la feina. N’Edu ha fet algunes visites a altres centres d’estudis d’OSAO i ja té alguns projectes pendents:

– Projecte de Muhos: ha de fer els plànols d’una sala i determinar com s’han d’organitzar els productes químics per evitar riscos químics d’aquella sala ja que està tot desordenat.

– Projecte Kontinkankaas Kampus: és on Edu va a fer feina, ha de fer una avaluació de riscos de químics de tot el centre el qual està dividit per tres zones grans (Paasi, Honka i Harju). La idea principal és fer un llistat ben detallat indicant la ubicació exacta de la sala on hi ha els productes químics en males condicions i establir mesures preventives.

– Projecte Codis Kontinkankaas Kampus: a partir dels plànols de totes les plantes de l’edifici, un soterrani i 4 plantes més, ha de fer un llistat amb identificació dels codis antics, els codis nous, l’àrea de la sala i el seu nom. Hi ha unes 1300 sales.

Fora feina el que n’Edu fa és: en acabar (el seu horari és de 9:00 a 15:00) va al gimnàs del centre, després se’n va a la sauna si la té reservada; si no, va a casa a fer-se alguna cosa per menjar i se’n va a fer una volta per la ciutat. Entre setmana no sol sortir fins tard, ja que pel matí hi ha feina. Durant el cap de setmana és quan més temps lliure té i ha aprofitat per anar a veure la ciutat i visitar alguns llocs de interès. També va anar al cinema a veure els preus, i n’Edu diu :”definitivament aquí la vida és molt més cara que a Menorca, aquí el preu per sessió de cinema és de mínim 15 euros, caríssim!”.

Sala de simulació de grues de construcció.
Detall dels productes químics.
Croquis per fer els plànols.
Turisme per la ciutat.
Fent la bereneta.
Edu i el company ben equipats.
Fent feina amb AutoCAD.
Edu al gimnàs.
El centre de feina de n’Edu.
Publicat dins de General | 15.376 comentaris

Convocatòria externa Erasmus a Flandes

Feu clik al següent enllaç si us interessa fer una estada a Flandes. Visitaflandes

Publicat dins de General | 16.615 comentaris

Mobilitat de personal docent

Una altra mobilitat en marxa: demà parteix en Joan, professor d’FP d’Administratiu, cap a Limoux, França a fer una setmana d’Erasmus+ “job shadowing”, aprenentatge per observació a un institut homòleg i soci de l’IES Pasqual Calbó.

En Joan amb la Coordinadora de Mobilitat Europea
Publicat dins de General | 11.743 comentaris

Alumnes Erasmus+ a la fira IES Skills

Kevin, Alex i Carlos. Aquests tres alumnes d’FPBàsica d’Electricitat gaudiran d’una estada Erasmus+ a Alemanya durant el mes de maig juntament amb altres alumnes d’FP Bàsica de Mecanitzat.

Fira IES Skills amb la Coordinadora de Mobilitat Europea
Publicat dins de General | 9.072 comentaris

Primera setmana de’n Kevin Llopis a Alemanya

En Kevin Llopis està gaudint d’una beca Erasmus+ PRO la qual es caracteritza per tenir 3 mesos de durada i permetrà a en Kevin realitzar totes les pràctiques FCT a Alemanya.

Durant la seva primera semana a Alemanya, en Kevin ha fet feines com per exemple: mecanismes en instal•lacions noves, connexions en caixes de derivació i unió o reparacions de fuites a tierra. En Kevin està molt content ja que li expliquen totes les feines molt bé i aprèn detalls que no coneixia.

Durant les seves estones de temps lliure ha aprofitat per visitar familiars, ha fet caminades pel bosc i ha fet feinetes al jardí de la casa allà on viu.

En Kevin destaca que algun dels dies al matí fa molt de fred (-7°C) i sol trobar capes de gel per el terra.

Publicat dins de General | 20.736 comentaris

L’Erasmus IES Pasqual Calbó serà present a la Fira IES Skills

Publicat dins de General | 7.675 comentaris

Més alumnes que marxen d’Erasmus+

A l’IES Pasqual Calbó i Caldés ja han començat les mobilitats per Europa gràcies als projectes adjudicats a l’institut els quals permeten dotar de beques Erasmus+ als alumnes per fer la Formació en Centres de Treball a països estrangers. Durant les properes setmanes els següents alumnes gaudiran d’una estada a diferents estats:

  • Eduard Sans, del Grau Superior Prevenció de Riscos, farà dos mesos i mig a Oulu, Finlàndia a una empresa d’educació.
  • Joan Sintes, del Grau Mitjà d’Agrària, farà un mes a Leipzig, Alemanya a una empresa agrícola.
  • Antonio Pachón, del Grau Mitjà de Mecanitzat farà un mes a Leipzig, Alemanya a una empresa de mecanitzat.
  • Neus Llufriu, del Grau Mitjà d’Administratiu, farà un mes a Stuttgart, Alemanya a una empresa de diseny.
  • Gemma Pons, del Grau Mitjà d’Administratiu, farà un mes a Saló, Itàlia a una Biblioteca.
  • Tavi Ilie, del Grau Mitjà d’Administraiu, farà un mes a Arnsberg, Alemanya a una empresa de mobles.

A la foto també es pot observar el logotip Erasmus del centre, on s’intueixen les lletres E, P i C, corresponents a les inicials Erasmus Pasqual Calbó.

Publicat dins de General | 21.711 comentaris

Beca Erasmus PRO: Primer viatge Erasmus del curs 2018 2019.

Dissabte que ve dia 23 de març, en Kevin Llopis Linshöft partirà cap a Alemanya a gaudir de l’experiència d’una beca Erasmus PRO durant tres mesos. L’alumne estudia GM d’Electricitat al nostre centre i realitzarà el mòdul de Formació en Centres de Treball a una empresa d’Alemanya des del 25 de març fins al 28 de juny. Aquesta beca té la particularitat de ser de llarga durada i li permetrà a en Kevin realitzar el mòdul FCT sencer a Alemanya a una empresa de la rama elèctrica. “Bon viatge, Kevin. Disfruta molt totes les experiències i aprèn molt”.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Beca Erasmus PRO: Primer viatge Erasmus del curs 2018 2019.

Finançament de les beques Erasmus

Dins del programa ERASMUS+ el finançament no és el mateix per FP Bàsica o GM que per GS.

Per al cas de les beques de FPBàsica i GM els participants reben una ajuda per al viatge i una altra de manutenció, allotjament, desplaçaments i altres.

La partida de Viatge va en funció del país de destí que es calcula mitjançant una calculadora online Erasmus de distància.

Entre 10 i 99 km               20 €
Entre 100 i 499 km            180 €
Entre 500 i 1999 km           275 €
Entre 2000 i 2999 km          360 €
Entre 3000 i 3999 km          530 €
Entre 4000 i 7999 km          820 €

Per altra banda, la partida manutenció es calcula en base a la següent taula:
MANUTENCIÓ, ALLOTJAMENT I DESPLAÇAMENTS LOCALS

	País de destí	Dia 1 a 14	Dia 15 a ...
        Alemanya           68 €		   48 €
	Finlàndia 	   78 €		   55 €
	Regne Unit	   78 €	  	   55 €	
	Itàlia     	   68 €		   48 €
	Polònia		   57 €		   40 €	

En el cas dels alumnes de GS, només hi ha una única partida (viatge+manutenció) i depèn del país de destí:

Grup 1: 300 €/mes

Grup 2: 250 €/mes

Grup 3: 200 €/mes

Països del grup 1:

Dinamarca
Irlanda
Liechtenstein
Luxemburg
Suècia

Finlàndia
Islàndia
Noruega
Reino Unido

Països del grup 2:

Alemania
Bèlgica
França
Itàlia
Països Baixos

Austria
Chipre
Grècia
Malta
Portugal

Països del grup 3:

Macedónia
Eslovaquia
Estonia
Hungría
Letonia
Rep. Txeca
Turquia

Lituania
Croàcia
Polonia
Rumanía
Eslovènia
Bulgària

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Finançament de les beques Erasmus

L’institut de Limoux Jacques Ruffié a Menorca

Menorca va rebre durant part del mes de gener i part del mes de febrer la visita de professors i 7 alumnes de Gestió Administrativa i Comerç francesos per tal de realitzar estades en pràctiques a diferents empreses de Menorca: Es Bosc, Biomagatzem, Antonio Gomila, Xoriguer, Mango, Violeta i Artiem Hotels.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a L’institut de Limoux Jacques Ruffié a Menorca

Llistat seleccionats estades Erasmus+ 2019

ALUMNES D’FP BÀSICA SELECCIONATS

Nom i llinatges

Grup

Punts

1

CARLOS MATA SEGUÍ

ELE11B

7,25

2

ALEX MUS SILVERIO

ELE11B

8,87

3

KEVIN ANDRÉS CAIZA SIMBAÑA

ELE11B

6

4

DAMIÀ BORRÀS LOZANO

FME

15

5

ANGEL PONS CHILLÓN

FME

5,8

ALUMNES DE GRAU MITJÀ SELECCIONATS

Nom i llinatges

Grup

Punts

1

ANTONIO M PACHÓN PASTRANA

FME

15,15

2

JOAN SINTES GELABERT

AGA23B

16,87

3

LAIA MARÍ HILARIO

AGA23B

6,2

4

LAURA PONS PONS

AGA23B

16,73

5

NEUS LLUFRIU GORDO

ADG

18,18

6

IONUT OCTAVIAN ILIE

ADG

6,23

7

GEMMA PONS ALEMANY

ADG

7,15

8

KEVIN LLOPIS LINSHÖFT (E+ PRO)

ELE

18,8

ALUMNES DE GRAU SUPERIOR SELECCIONATS

Nom i llinatges

Grup

Punts

1

EDUARD SANS NEWMAN

MSP34B

15,2

2

RICARD PONS VINENT

ELE31B

17

PROFESSORS DE GRAU SUPERIOR SELECCIONATS

Nom i llinatges

FAMÍLIA

1

JOAN CARDONA CARRERAS

ADG

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Llistat seleccionats estades Erasmus+ 2019

Xerrada sobre Prevenció de Riscos Laborals

El pasat dimarts 4 de desembre van tenir lloc al nostre IES unes xerrades sobre Prevenció de Riscos Laborals adreçades als alumnes de Formació Profesional de Grau Mitja. A les jornades van assistir, entre d’altres, els alumnes que pretenen realitzar una estada Erasmus+ durant el present curs. Els assistents eren alumnes de les famílies professionals d’agraria, electricitat, mecanitzat i administració.

La jornada, a càrrec d’un ponent extern al centre, va resultar molt profitosa, en concret per els alumnes que marxaran d’Erasmus per tal de complementar els seus coneixements sobre prevenció a l’hora de fer feina a una empresa externa i d’un país estranger.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Xerrada sobre Prevenció de Riscos Laborals

Promoció de les mobilitats europees a l’IES Pasqual Calbó i Caldés

L’IES Pasqual Calbó promociona les beques Erasmus+ i té els seus espais pròpis al centre per tal de donar a conèixer les beques de què disposa per alumnes i professors de FP Bàsica, Grau Mitjà i Grau Superior.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Promoció de les mobilitats europees a l’IES Pasqual Calbó i Caldés

Obert plaç de sol·licitud de beques de mobilitat europea Erasmus+

Ja està obert el plaç de sol·licitud de beques per a realitzar estades Erasmus+ per Europa.

Les beques estan dirigides a:

– Alumnat FP Bàsica i Grau Mitjà (amb professorat acompanyant).
– Alumnat Grau Superior.
– Personal docent/no docent Grau Superior.

El plaç finalitza el divendres 23 de novembre de 2018. Anima’t!

CONVOCATÒRIA DE BEQUES ERASMUS+ alumnes de GS curs 2018-2019 CONVOCATÒRIA DE BEQUES ERASMUS+ alumnes FPB i GM curs 2018-2019 CONVOCATÒRIA DE BEQUES ERASMUS+ personal GS curs 2018-2019

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Obert plaç de sol·licitud de beques de mobilitat europea Erasmus+

Reunió entre Coordinadors de mobilitat europea

El 24 d’octubre ha tingut lloc a l’IES Pasqual Calbó i Caldés una reunió entre en Joan Palliser i na Sonia Agut. En Joan ha estat el Coordinador de mobilitat europea del centre des de l’any 2008 i na Sonia Agut será la Coordinadora durant el present curs escolar 2018 2019.

La reunió ha tingut lloc per tal d’ajudar i volcar informació sobre el funcionament dels projectes europeus i la gestió que se’n deriva. S’han tractat temes com la gestió econòmica de les estades d’alumnat i professorat, la plataforma per a la gestió de les beques Mobility Tool, alta de mobilitats, institucions i participants, aixó com revisions documentals dels projectes en vigor.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Reunió entre Coordinadors de mobilitat europea

Dotació econòmica de les beques Erasmus+ curs 2018 2019

A continuació es mostra la dotació econòmica de les beques Erasmus+ del present curs 2018 2019 per a estades d’alumnes i personal docent/no docent d’FP Bàsica, Grau Mitjà i Grau Superior.

Alumnat i professorat d’FP Bàsica i CFGM:

HI HA 4 BEQUES FPB, 11 BESQUES GM, 1 BECA E+PRO (+ 2 BEQUES PROFESSORAT ACOMPANYANT).

A realitzar entre setembre del 2018 fins agost del 2020.

Beques FPB: 2 setmanes de durada.

Beques GM: 4 setmanaes de durada.

Beca E+PRO: 3 mesos de durada (inclou 1 visita previa preparatòria de 5 dies d’1 professor/a).

Professorat acompanyant: 1 setmana de durada.

1.- Viatge: L’Agència Nacional espanyola ha publicat la següent taula on es representa la distància (en línia recta) entre el lloc d’orige (Maó) i el lloc d’execució de l’estada E+. L’import cobreix el viatge amb avió, tant l’anada com la tornada.

2.- Manutenció: L’Agència Nacional espanyola ha publicat la següent taula on indica l’ajuda que rebran tant alumnes com professors/es acompanyants que duguin a terme una mobilitat, en funció del país de destí.

Alumnat i personal docent/no docent de CFGS:

HI HA 6 BEQUES GS I 1 BECA PROFESSOR/A GS O PERSONAL NO DOCENT.

A realitzar entre juny del 2018 fins maig del 2020.

Beques alumnat GS: 2,5 mesos de durada.

Beques professorat GS o personal no docent: 1 setmana de durada.

1.- Viatge: L’Agència Nacional espanyola ha publicat la següent taula on es representa la distància (en línia recta) entre el lloc d’orige (Maó) i el lloc d’execució de l’estada E+. L’import cobreix el viatge amb avió, tant l’anada com la tornada.

2.- Manutenció alumnat: L’Agència Nacional espanyola ha publicat la següent taula on indica l’ajuda que rebran els/les alumnes que duguin a terme una mobilitat, en funció del país de destí.

2.- Manutenció professorat o personal no docent: L’Agència Nacional espanyola ha publicat la següent taula on indica l’ajuda que rebran els/les professors/es que duguin a terme una mobilitat, en funció del país de destí.

Nota important: Cal destacar que queda 1 beca corresponent al projecte del 2017 que consisteix en 1 estada d’una setmana de durada per a 1 professor/a o personal no docent a realitzar fins maig del 2019.

Partides dels projectes per a l’Organització de la Mobilitat (despeses del centre):

Despeses internes: telèfon, sobres, enviaments per correu, etc.

– Despeses d’acollida alumnes d’altres països de centres socis.

– Despeses de representació: assistència a jornades formatives, etc.

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Dotació econòmica de les beques Erasmus+ curs 2018 2019

Sessió informativa i de difusió dels projectes Erasmus+ (alumnes i professors de matí) FP Bàsica i GM

El 16 d’octubre del 2018 li ha tocat el torn a l’alumnat i professorat del matí amb una sessió informativa i de difusió dels projectes Erasmus+ d’FP Bàsica i Grau Mitjà que actualment gestiona el centre, a càrrec de na Sonia Agut, Coordinadora de mobilitat en la Formació Professional.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Sessió informativa i de difusió dels projectes Erasmus+ (alumnes i professors de matí) FP Bàsica i GM

Sessió informativa i de difusió dels projectes Erasmus+ (alumnes i professors de capvespre) GM i GS

El 15 d’octubre del 2018 ha tingut lloc a la sala polivalent de l’IES Pasqual Calbó i Caldés una sessió informativa i de difusió dels projectes Erasmus+ de Grau Mitjà i Grau Superior que actualment gestiona el centre, a càrrec de na Sonia Agut, Coordinadora de mobilitat en la Formació Professional.

L’alumnat i professorat assistent ha pogut conèixer de primer mà les característiques dels projectes, el sistema de finançament, la gestió econòmica, els països de destí, la durada, el nombre i característiques de les beques, dates de sol·licitud de beques, baremació en el sistema d’otorgament de beques, les sessions de preparació lingüística i cultural, la plataforma OLS (online linguistic support) i planificació de les accions a realitzar al voltant de l’estada, entre d’altres.

Aquesta jornada també ha servit per resoldre dubtes i animar els assistents, tant alumnes com professors, a demanar una beca per realitzar una estada formativa a Europa per tal de millorar professionalment i personalment, així com ampliar coneixements acadèmics, culturals i lingüístics al Curriculum vitae.

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Sessió informativa i de difusió dels projectes Erasmus+ (alumnes i professors de capvespre) GM i GS

Jornades de mobilitat d’Educació Superior a Toledo

Sonia Agut, la coordinadora de mobilitat europea en FP Bàsica, GM i GS, s’ha desplaçat a Toledo per assistir a unes jornades de formació ERASMUS+ organitzades per la unitat d’Educació Superior del SEPIE (Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació) els dies 4 i 5 d’octubre del 2018. Aquestes jornades formatives han estat dedicades a la gestió dels projectes ERASMUS+ de FP de Grau Superior.

Durant aquestes jornades que organitza el SEPIE periòdicament, també es reserva un temps per resoldre dubtes i intercanviar experiències entre els diferents coordinadors de tot España que hi han assistit.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Jornades de mobilitat d’Educació Superior a Toledo

Sessió entre Coordinadors de mobilitat de diferents instituts de Menorca

L’IES Pasqual Calbó compta a partir del present curs 2018 2019 amb una nova Coordinadora de mobilitat en la Formació Professional, na Sonia Agut. Per aquest motiu, per tal de posar-se al dia i enriquir coneixements pel que fa els projectes de mobilitat europea Erasmus+, el 21 de setembre na Sonia i en Kico Borràs de l’IES Joan Ramis han realitzat una sessió en la qual s’han tractat temes com: el funcionament de les comissions de Mobilitat, coordinació de projectes Erasmus+, gestió d’estades, etc.
També s’ha vist com a la Mobility Tool es donen d’alta les institucions, participants i mobilitats, així com la gestió del pressupost dels projectes. Tampoc ha faltat menció a la difussió dels projectes a través dels Blocs, xarxes socials, premsa, xerrades informatives, etc.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Sessió entre Coordinadors de mobilitat de diferents instituts de Menorca

3 alumnes d’FP Bàsica faran les 2 darreres setmanes de curs fent pràctiques formatives a Alemanya

Álex Garcia, Marc Roqueta i Kristiyan Milkov, alumnes del Cicle Formatiu d’FP Bàsica d’Electricitat i Electrònica, estan a Alemanya per fer les dues darreres setmanes del seu mòdul de pràctiques en empreses.

 

Diumenge dia 10 van viatjar fins a Leipzig per fer pràctiques a l’empresa Vitalis, de la localitat de Gut Wehlitz. Aquí compartiran l’experiència amb altres alumnes d’FP de diferents països europeus.

Aquest dilluns dia 11 han tingut l’oportunitat de visitar la ciutat de Leipzig acompanyats pel professor Mikel Navarro que estarà amb ells fins diumenge dia 17.

El dimarts dia 12 ja han començat les pràctiques formatives amb el seu tutor d’empresa, Aran Talboys. I també han pogut dedicar el temps lliure a conèixer els seus nous companys i a jugar a futbol.


 

 

 

Els alumnes tornaran cap a Menorca el dia 23 de juny una vegada completades les 2 setmanes de formació.

Aquestes estades formatives són possible gràcies a la participació de l’IES Pasqual Calbó i Caldés en el programa europeu ERASMUS+. De fet aquestes són les darreres mobilitats del projecte «IES Pasqual Calbó i Caldés keeps expandig through Europe» iniciat el curs passat i que ha permès la realització d’estades formatives a diferents països d’Europa a 20 alumnes de FP Bàsica i Grau Mitjà del centre.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a 3 alumnes d’FP Bàsica faran les 2 darreres setmanes de curs fent pràctiques formatives a Alemanya

Els alumnes de GM que han fet una estada ERASMUS+ aquest curs expliquen la seva estada als seus companys

Aquestes darreres setmanes els alumnes de GM que aquest any han fet una estada ERASMUS+ han explicat la seva experiència als seus companys de cicle.

En primer lloc, els alumnes de Jardineria i Floristeria han explicat la seva estada als alumnes de GM i FP Bàsica. En Xavi Molina, en Jorge Pons i en Santi Bello  han descrit la seva experiència a Dresden i la seva visita a Praga, mentre que en Miguel Sintes i en Daniel Pons han explicat la seva estada a Pozan, Polónia, i la visita a Cracòvia i al Camp de Concentració d’Auschwitz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els 5 es van trobar un cap de setmana a Berlín per visitar la capital alemanya de forma conjunta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Després ha estat el torn dels alumnes de Gestió Administrativa. Per una banda, na Gisselle Gerez i na Fátima El Hajoui han explicat la seva estada a Londres, i per l’altra, en Joan Pons i na Verónica Florit han mostrat tot el que van fer durant la seva estada a Portsmouth als seus companys de cicle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tots ells han manifestat que ha estat una experiència molt positiva i que recomanen a tots els alumnes que tenguin la oportunitat de participar en projectes de mobilitat que no s’ho pensin dues vegades i no deixen perdre aquesta ocasió.

 

 

 

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Els alumnes de GM que han fet una estada ERASMUS+ aquest curs expliquen la seva estada als seus companys

Na Verónica Florit i en Joan Pons disfruten la seva tercera setmana al Regne Unit.

Els alumnes de Gestió Administrativa són a Portsmouth i a les pràctiques realitzen activitats com: fer transaccions bancaries, factures de retards de pagament, rebuts de
pagaments dels clients, xecs, ordenar i arxivar, escanejar documents per després enviar-los als clients i quadrar balanços.

Els alumnes destaquen que  disfruten molt i els hi agrada molt la feina que fan.

Algunes de les activitats organitzades durant el seu temps lliure són: anar de sopars, fer un Music Quiz amb un grup d’italians, fer karaoke, veure vídeos i escoltar música en general, anar a Londres per fer un tour per diferents monuments, anar a parcs, London Eye, Tower Bridge, etc.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Na Verónica Florit i en Joan Pons disfruten la seva tercera setmana al Regne Unit.

En Xavi Molina, en Santi Bello i en Jorge Pons, alumnes de Grau Mitjà de Jardineria i Floristeria, estan ja en la tercera setmana de pràctiques Erasmus+ a Dresden, Alemanya.

Els alumnes han realitzat activitats com: arrenjar plantes per posar a venta cara al públic, fer planters, anar a comprar plantes a un mercat de flors, posar protecció a les plantes d’exterior, passar la desbrossadora.

Pel que fa les activitats durant els temps lliure, han realitzat activitats com diverses, com la visita a “el callejón del ARTE”, passejar per Heidenau, centre comercial, anar a passar el cap de setmana a Praga, visita a Dresden city, etc.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a En Xavi Molina, en Santi Bello i en Jorge Pons, alumnes de Grau Mitjà de Jardineria i Floristeria, estan ja en la tercera setmana de pràctiques Erasmus+ a Dresden, Alemanya.

Na Verónica Florit i en Joan Pons Garcia expliquen la seva estada Erasmus+ a Portsmouth (Regne Unit)

Na Verónica Florit Sintes i en Joan Pons Garcia, alumnes de Grau Mitjà de Gestió Administrativa, estan ja en la tercera setmana de pràctiques Erasmus+ a Portsmouth, al sud-oest d’Anglaterra.

Des de que són allà, a part de fer les seves hores de pràctiques en les empreses assignades, l’empresa intermediària, Training Vision, els hi ofereix activitats culturals i recreatives per fer durant el temps lliure.

Així, un dia van anar a sopar a un Fish&Chips al port amb altres estudiants Erasmus+ d’altres països i un altre dia van anar a veure una exposició de pintura nomenada MINDER feta per els estudiants de la Universitat i a fer dues partides de bolos a Hollywood Bowl a Gunwharf Quays devora el port.

 

El cap de setmana també aprofiten per fer altres activitats: dissabte van anar a passejar i comprar a un centre comercial i diumenge vam anar a Portchester Castle a fer un pícnic amb diferents grups d’estudiants italians.

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Na Verónica Florit i en Joan Pons Garcia expliquen la seva estada Erasmus+ a Portsmouth (Regne Unit)

Els alumnes de Jardineria i Floristeria d’Erasmus+ a Alemanya i Polònia es troben a Berlín per passar el cap de setmana

Els 5 alumnes de GM de Jardineria i Floristeria que estan fent un mes de pràctiques a Dresden (Alemanya) i Poznan (Polònia) s’ha trobat aquest cap de setmana a Berlín per conèixer junts la capital alemanya.

Després de passar ja seva segona setmana de pràctiques Erasmus+, els 5 alumnes van decidir anar passar el cap de setmana a Berlín. Dissabte passat van agafar un bus o un tren i van trobar-se a la capital alemanya per visitar-la tots junts i conèixer els seus principals punts d’interès.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Els alumnes de Jardineria i Floristeria d’Erasmus+ a Alemanya i Polònia es troben a Berlín per passar el cap de setmana

L’IES Pasqual Calbó i Caldés rep la visita de 2 professores de Formació Professional de França

Annonciation Hernandez i Laure Claustres, professores del Lycée Jacques Ruffie de la ciutat de Limoux, han estat a Menorca durant una setmana per fer una estada formativa a l’IES Pasqual Calbó i Caldés en el marc del programa europeu ERASMUS+.

Durant la setmana del 9 al 13 d’abril, aquestes professores han pogut assistir a diferents classes de secundària i formació professional i visitar diferents empreses menorquines que normalment tenen alumnes en pràctiques.

El seu principal objectiu ha estat conèixer el sistema educatiu espanyol i aprendre diferents metodologies d’ensenyament. Ara bé, també han aprofitat la seva estada a Menorca per establir contactes amb altres institucions i empreses per poder dur alumnes seus d’FP en pràctiques formatives durant el curs 2018-2019. Així, durant la setmana passada van poder visitar altres centres educatius on s’imparteixen estudis professionals similar al del seu centre, com ara l’Escola d’Arts de Menorca, l’IES Josep Miquel Guàrdia i l’IES Maria Àngels Cardona.

També han tingut l’oportunitat de veure com s’organitzen les pràctiques formatives des dels diferents centres educatius de Menorca i acompanyar a diferents tutors durant la presentació o seguiment de les pràctiques dels seus alumnes a institucions i empreses locals, com ara PIME Menorca, PREVIS o el Centre Sociosanitari de Santa Rita.

Aquesta visita ha tingut lloc gràcies al conveni de col·laboració que l’IES Pasqual Calbó i Caldés ha signat amb el seu centre eductiu francès durant aquest curs per treballar de forma conjunta en l’organització de les estades formatives dels alumnes dels 2 centres en pràctiques en empreses d’un altre país en el marc del programa europeu de mobilitat ERASMUS+.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a L’IES Pasqual Calbó i Caldés rep la visita de 2 professores de Formació Professional de França

Comencen les mobilitats d’aquest any amb les estades de 9 alumnes de Grau Mitjà

Comencen les mobilitats d’aquest any amb 5 alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Jardineria i Floristeria i 4 alumnes del CFGM de Gestió Administrativa que realitzaran les primeres 4 setmanes del seu mòdul de pràctiques en empreses d’un altre país per després continuar la seva formació en empreses locals.

 

 

Dels 5 alumnes de Jardineria i Floristeria, en Miguel Sintes Escandell i en Daniel Pons Villalonga han viatjat fins a la ciutat polonesa de Poznan per fer pràctiques al centre de jardineria Weber Ogrody, mentre que 3 companys seus, en Xavier Molina Capó, en Santiago Bello Pomar i en Jorge Pons Mercadal han estat acollits per l’Institut de Floristeria de Dresden (Dresdner Institut für Floristik an der SBG).

Per altra banda, els 4 alumnes de Gestió Administrativa estan fent pràctiques a diferents empreses del Regne Unit. Na Gisselle Gerez Hodgkins i na Fatima El Hajoui Yasbah estan fent pràctiques a Londres mentre que na Verónica Florit Sintes i en Joan Pons Garcia realitzen les seves pràctiques a la ciutat de Portsmouth.

Aquestes estades formatives són possible gràcies a la participació de l’IES Pasqual Calbó i Caldés en el programa europeu ERASMUS+ i han estat notícia al diari digital Menorca al dia.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Comencen les mobilitats d’aquest any amb les estades de 9 alumnes de Grau Mitjà

Xerrada sobre els projectes ERASMUS+ a l’FP pels alumnes de 4t d’ESO

El dia 27 de febrer, en el marc de les activitats d’orientació acadèmica i professional que es fan des de les tutories de 4t d’ESO, s’ha fet una xerrada sobre els projectes de mobilitat a l’FP en que participa el centre.

L’objectiu ha estat que els alumnes coneguin totes les possibilitats de futur que tenen i, que si opten per uns estudis d’FP, sepin que podrien realitzar una estada formativa en una empresa d’un altre país europeu amb una beca ERASMUS+.

En aquesta xerrada han participat, juntament amb el coordinador del centre, alguns alumnes que han fet una estada ERASMUS+ els darrers anys.

En primer lloc, ha explicat la seva experiència a Alemanya l’alumne de GM de Mecanitzat, Antonio Pachón, qui va fer 2 setmanes de pràctiques a Vitalis el curs passat quan estudiava FP Bàsica de Fabricació i Muntatge.

Seguidament en Martí Andreu, alumne del GS de Prevenció de Riscos Professionals, també ha descrit com va anar la seva estada a Oulu, Finlàndia, quan estudiava el CFGM de Jardineria i Floristeria.

 

Finalment, els alumnes de 4t d’ESO han pogut veure  a Noé Capella, que ara viu a Irlanda, i que des d’allà ens ha enviat un vídeo on fa una valoració de la seva estada a Finlàndia quan era alumne del CFGM d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques.

Des d’aquí, volem donar les gràcies a aquests alumnes i ex-alumnes que segueixen col·laborant en la divulgació dels nostres projectes ERASMUS+.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Xerrada sobre els projectes ERASMUS+ a l’FP pels alumnes de 4t d’ESO

La professora Sonia Agut realitza una setmana de formació a Estònia

Sonia Agut, professora del CFGS de Prevenció de Riscos Professionals, ha viatjat fins a Estònia per dur a terme una setmana de formació a la Universitat de Tallinn i al centre de Formació Professional Tehnikakorggkool.

 

 

En aquest centres educatius actualment s’imparteixen estudis d’enginyeria mecànica, enginyeria automotriu, arquitectura, enginyeria civil, enginyeria tèxtil, enginyeria elèctrica, enginyeria ambiental, transport i logística, producció, enginyeria ferroviària i d’anàlisis clínics.

Durant aquesta setmana aquesta professora tindrà l’oportunitat d’assistir a diferents classes i compartir experiències el amb professorat local per aprendre noves metodologies d’ensenyament.

A més, podrà conèixer l’organització i les principals característiques del Sistema Educatiu d’Estònia, així com conèixer l’experiència dels estudiants locals.

Aquesta estada formativa és possible gràcies a la participació del nostre centre en el programa europeu ERASMUS+, en concret als diferents projectes de Mobilitat per FP Bàsica, Grau Mitjà i Grau Superior.

La seva estada formativa ha estat notícia al diari digital Menorca al dia.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a La professora Sonia Agut realitza una setmana de formació a Estònia

Finançament ERASMUS+ 2017-2018

CFGM i FORMACIÓ BÀSICA CURS 2017-2018 (alumnes i professorat)

Projecte IES PASQUAL CALBÓ 2016 (del 1-01-17 al 31-12-18)

SOL·LICITADES 16 BEQUES DE MOBILITAT PER ALUMNES

Manutenció

L’Agència Nacional espanyola va publicar la següent taula on indica l’ajuda que rebran tant alumnes com professors que duguin a terme una mobilitat com els professors acompanyants, en funció del país de destí en tots els projectes d’aquesta convocatòria.

Paises destino

Estudiantes

dietas por día (€)

Personal y Acompañantes

dietas por día (€)

Día 1 – 14 (1)

Día 15 – 60 (2)

Día 61 – 360 (3)

Día 1 – 14 (4)

Día 15 – 60 (5)

DE

Alemania

42 €

29 €

21 €

60 €

42 €

AT

Austria

46 €

32 €

23 €

70 €

49 €

BE

Bélgica

46 €

32 €

23 €

70 €

49 €

BG

Bulgaria

46 €

32 €

23 €

70 €

49 €

CY

Chipre

48 €

34 €

24 €

70 €

49 €

HR

Croacia

36 €

25 €

18 €

50 €

35 €

DK

Dinamarca

54 €

38 €

27 €

80 €

56 €

SK

Eslovaquia

42 €

29 €

21 €

60 €

42 €

SI

Eslovenia

36 €

25 €

18 €

54 €

35 €

EE

Estonia

36 €

29 €

21 €

60 €

42 €

FI

Finlandia

48 €

25 €

18 €

50 €

35 €

FR

Francia

50 €

34 €

24 €

70 €

49 €

EL

Grecia

44 €

31 €

22 €

70 €

49 €

HU

Hungría

44 €

31 €

22 €

70 €

49 €

IE

Irlanda

50 €

35 €

25 €

80 €

56 €

IS

Islandia

50 €

35 €

25 €

70 €

49 €

IT

Italia

46 €

32 €

23 €

70 €

49 €

LV

Letonia

42 €

29 €

21 €

60 €

42 €

LI

Liechtenstein

44 €

31 €

22 €

70 €

49 €

LT

Lituania

36 €

25 €

18 €

50 €

35 €

LU

Luxemburgo

48 €

34 €

24 €

70 €

49 €

MT

Malta

42 €

29 €

21 €

60 €

42 €

NO

Noruega

44 €

31 €

22 €

70 €

49 €

NL

Países Bajos

52 €

36 €

26 €

80 €

56 €

PL

Polonia

44 €

31 €

22 €

70 €

49 €

PT

Portugal

40 €

28 €

20 €

60 €

42 €

UK

Reino Unido

56 €

39 €

28 €

80 €

56 €

CZ

Rep. Checa

46 €

32 €

23 €

70 €

49 €

MK

Rep. de Macedonia

42 €

29 €

21 €

60 €

42 €

RO

Rumania

44 €

31 €

22 €

70 €

49 €

SE

Suecia

52 €

36 €

26 €

80 €

56 €

TR

Turquía

44 €

31 €

22 €

70 €

49 €

Viatge:

L’import de l’ajuda pel viatge depèn de la distància entre el lloc de treball i el lloc on es desenvolupi l’activitat corresponent, segons el que s’indica a continuació:

 Distància en kilòmetres

Quantitat a rebre

Entre 100 i 499 km:

180 € per participant

Entre 500 i 1999 km:

275 € per participant

Entre 2000 i 2999 km:

360 € per participant

Entre 3000 i 3999 km:

530 € per participant

Entre 4000 i 7999 km:

820 € per participant

Entre 8000 i 19999 km:

1100 € per participant

ESTADES ERASMUS + de GS curs 2017-2018

Projecte IES PASQUAL CALBÓ 2017-2018 (del 1-06-17 al 31-05-19)

  • Beques per alumnes de CFGS

L’import de les ajudes depèn del nivell de vida del país de destí, segons els tres grups que es descriuen a continuació:

Grup 1: Àustria, Dinamarca, Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia, Liechtenstein, Noruega, Regne Unit, Suècia

 Grup 2: Alemanya, Bèlgica, Xipre, Croàcia, Eslovènia, Grècia, Holanda, Islàndia, Luxemburg, Portugal, República Txeca, Turquia

Grup 3:  Antigua República Iugoslava de Macedònia, Bulgària, Eslovàquia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, Romania

Per a la realització d’una estada de pràctiques en empresa, l’import de la beca serà:

Per 1 mes                    Per 3 mesos

Grup 1                        400 €                         1200 €

Grup 2                      350 €                         1050 €

Grup 3                     300 €                         900 €

Beques per a formació del professorat de CFGS o personal no docent

 El personal pot rebre una ajuda europea com a contribució a les seves despeses de viatge i subsistència durant el període de la seva estada en un altre país.

Les beques sol·licitades són d’una setmana, però es poden fer estades més llargues si es desitja.

Viatge

L’import de l’ajuda pel viatge depèn de la distància entre el lloc de treball i el lloc on es desenvolupi l’activitat corresponent, segons el que s’indica a continuació:

 Distància en kilòmetres

Quantitat a rebre

Entre 100 i 499 km:

180 € per participant

Entre 500 i 1999 km:

275 € per participant

Entre 2000 i 2999 km:

360 € per participant

Entre 3000 i 3999 km:

530 € per participant

Entre 4000 i 7999 km:

820 € per participant

Entre 8000 i 19999 km:

1100 € per participant

 Subsistència

Les quantitats depenen del país de destí (en funció del grup indicat a continuació):

Països de destí

Quantitat diària a rebre

Grup A – Dinamarca, Holanda, Irlanda, Regne Unit, Suècia

120 €

Grup B – Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Islàndia, Itàlia, Liechtenstein, Luxemburg, Noruega, Polònia, República Txeca, Romania, Suïssa, Turquia

105 €

Grup C –Alemanya, Antigua República Iugoslava de Macedònia, Eslovàquia, Letònia, Malta, Portugal

90 €

Grup D – Croàcia, Eslovènia, Estònia, Lituània

75 €

 Partida econòmica per a l’Organització de la Mobilitat (despeses del centre)

Despeses internes: telèfon, sobres, enviaments per correu, etc.

– Despeses d’acollida alumnes d’altres països de centres socis

– Despeses de representació: assistència a jornades formatives

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Finançament ERASMUS+ 2017-2018

Informació sobre els socis que participen en el projecte ERASMUS+ per FP Bàsica i GM

OULU VOCATIONAL COLLEGE (FINLÀNDIA)

Un dels centres de FP més gran de Finlàndia, amb més de 11.000 estudiants, repartits en 12 unitats i nombroses seus al centre oest del país.

Disposen d’unes instal·lacions d’alt nivell, on podrien acollir alumnes de tots els nostres estudis d’FP, sobretot d’Electricitat, Mecanitzat i Agràries, o bé cercar empreses del sector disposades a col·laborar.

Algunes seus tenen residències d’estudiants. Sinó, hi ha un servei públic per al l’allotjament d’estudiants a Oulu (PSOAS)

El seu curs acaba a principis de juny, per tant els alumnes de GM haurien de fer les 4 setmanes de l’estada al principi de les FCT, durant el mes d’abril.

VITALIS (ALEMANYA)

Institució d’acollida situada a la localitat de Gut Wehlitz, de la regió de Leipzig.

Disposa de diferents programes de formació relacionats amb els estudis d’electricitat i mecanitzat: energies renovables, pràctiques electrònica aplicada o construcció d’un cotxe elèctric.

Formació en anglès.

Allotjament en les seves pròpies instal·lacions.

Preu per allotjament a mitja pensió una mica alt:

FP BÀSICA 2 setm. Uns 850 €/alumne

GM 4 setm. Uns 1300 €/alumne

S’han de reservar les places el més prest possible

EU-GESCHÄFTSSTELLE DER BEZIRKSREGIERUNG ARNSBERG (ALEMANYA)

Oficina d’afers europeus de la regió d’Arnsberg

Oficina pública que ajuda als centres educatius de la regió d’Arnsberg, a la regió de North Rhine – Westphalia.

Treballen de forma contínua amb els centres educatius, de fet, la major part dels seus treballadors són professors.

El curs passat vam acollir dos alumnes de Mecanitzat que van venir a fer pràctiques en una empresa de Menorca.

S’encarregarien de cercar empreses i organitzar allotjament dels nostres alumnes amb la col·laboració dels centres educatius dels seus voltants.

Disposats a acollir un/a alumne/a de Gestió Administrativa en les seves oficines.

TRAINING VISION (REGNE UNIT)

Empresa intermediària del Regne Unit, però que forma part d’una xarxa d’empreses amb sucursals a diferents països europeus.

Gestiona la recerca d’empreses pels alumnes i s’encarrega del seu allotjament i preparació lingüística.

Al Regne Unit treballen a la ciutat de Portsmouth, comtat de Hampshire, al sud d’Anglaterra.

Pressupost per 4 setmanes a Anglaterra amb allotjament amb una família d’acollida (any 2016) : Uns 1000 €

S’han de reservar les places el més prest possible i negociar pressupost i dates

Necessiten CV i carta de presentació amb 3 mesos antelació

 

SISTEMA TURISMO (ITÀLIA)

Empresa intermediària italiana, però que forma part d’una xarxa d’empreses amb sucursals a diferents països europeus.

Gestiona la recerca d’empreses pels alumnes i s’encarrega del seu allotjament i preparació lingüística.

A Itàlia treballen a la ciutat de Potenza, al sud d’Itàlia.

Pressupost per 4 setmanes a Itàlia (any 2016) : Uns 900 €

S’han de reservar les places el més prest possible i negociar pressupost i dates

Necessiten CV i carta de presentació amb 3 mesos antelació

WODR (POLÒNIA)

Centre d’estudis agraris de Poznan, al centre de Polònia.

Disposats a col·laborar amb el centre en la recerca d’empreses i allotjament per alumnes d’agràries, principalment.

Ofereixen també una breu preparació lingüística i cultural per donar a conèixer la regió de Poznan.

Destí prou econòmic, però no adequat per aquells que vulguin millorar la seva competència lingüística en anglès.

SOCIS PROJECTE LEONARDO ANTERIOR

TELLUS GROUP

Empresa intermediària amb sucursals a diferents països europeus.

Gestiona la recerca d’empreses pels alumnes i s’encarrega del seu allotjament i preparació lingüística.

Al Regne Unit treballen a la ciutat de Plymouth, comtat de Devon, al sud-oest d’Anglaterra.

Pressupost per 5 setmanes a Anglaterra: Uns 1860 € (inclou 15 h de preparació lingüística la primera setmana, 225 €)

S’han de reservar les places el més prest possible i negociar pressupost i dates

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Informació sobre els socis que participen en el projecte ERASMUS+ per FP Bàsica i GM

Joan Palliser, coordinador ERASMUS+ per a l’FP, assisteix a una jornada formativa ERASMUS+

El coordinador de mobilitat a l’FP ha assistit a la jornada de Mobilitat ERASMUS+ FP corresponent als projectes de la convocatòria del 2016

Joan Palliser s’ha desplaçat fins a Madrid per assistir a aquesta jornada de formació ERASMUS+ organitzada per la unitat d’FP del SEPIE. Aquesta jornada formativa, dedicada a la gestió dels projectes ERASMUS+ d’FP de la convocatòria del 2016, s’ha dedicat als següents aspectes de la gestió dels projectes:

  • Introducció de les dades del projecte a la Mobility Tool+
  • Elaboració de l’Informe Final del projecte
  • Procediments d’avaluació i control
  • Certificació de les mobilitats a través d’Europass
  • Comunicació, difusió i visibilitat dels projectes Erasmus+

Durant aquestes jornades que organitza el SEPIE periòdicament, també es reserva un temps per resoldre dubtes i intercanviar experiències entre els diferents coordinadors de tota España que hi han assistit. A més, des del SEPIE també van aprofitar per anunciar les principals novetats de la convocatòria del 2018.

 

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Joan Palliser, coordinador ERASMUS+ per a l’FP, assisteix a una jornada formativa ERASMUS+

Kiko Sierra, d’Erasmus+ a Alemanya, descriu el seu cap de setmana a Berlin a la seva web

Kiko Sierra, alumne d’ELE21 aficionat a la fotografia, ha descrit la seva visita a Berlin que va fer el cap de setmana del 8 i 9 de juny durant la seva estada formativa a Leipzig.

Visitau la seva web.

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Kiko Sierra, d’Erasmus+ a Alemanya, descriu el seu cap de setmana a Berlin a la seva web

Kevin Llopis també està a punt d’acabar les seves FCT a la localitat alemanya de Hanstedt

L’alumne d’FP Bàsica d’Electricitat, Kevin Llopis, finalitza aquesta setmana la seva estada formativa de 6 setmanes de pràctiques a Alemanya.

En Kevin, va començar el seu període d’FCT el passat 16 de maig, després de viatjar fins a Hanstedt per fer 6 setmanes de pràctiques formatives a l’empresa Elektro Albers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En Kevin ens explica que durant aquest període ha après moltíssimes coses i que l’empresa ha estat tant contenta amb la feina que ha fet que li han ofert un contracte laboral. Ara bé, ell prefereix tornar cap a Menorca i continuar els seus estudis.

 

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Kevin Llopis també està a punt d’acabar les seves FCT a la localitat alemanya de Hanstedt

Darrers dies de pràctiques ERASMUS+ dels nostres alumnes a Leipzig

Els alumnes de GM d’Electricitat i els d’FP Bàsica que són a Leipzig estan ja finalitzant la seva estada i diumenge dia 25 tornen cap a Menorca.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A part de les seves hores diàries de pràctiques formatives també tenen temps per divertir-se i conèixer gent.

 

 

 

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Darrers dies de pràctiques ERASMUS+ dels nostres alumnes a Leipzig

Pràctiques formatives de 3 alumnes d’FP Bàsica a Alemanya

Iván Pons, alumne d’FP Bàsica d’Electricitat, Carlos Pons, de Jardineria, i Antonio Manuel Pachón, de Mecanitzat (d’esquerra a dreta), hant viatjat fins a Leipzig, Alemanya, per fer les seves dues darreres setmanes de pràctiques formatives en una empresa (FCT). En aquest viatge els acompanya el professor Jorge Duro. 

 

Després de 4 setmanes de pràctiques en diferents empreses locals, aquests tres alumnes d’FP Bàsica de l’IES Pasqual Calbó i Caldés tindran l’oportunitat de viure una experiència diferent i fer pràctiques en una empresa alemana durant 15 dies.

 

 

 

 

 

Durant la seva estada coincideixen amb dos alumnes de GM d’electricitat que van iniciar el seu període ERASMUS+ el passat 26 de maig. A més, tindran l’oportunitat de conviure amb estudiants d’FP d’altres països europeus.

Aquest cap de setmana han anat de visita a Berlin.

 

 

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Pràctiques formatives de 3 alumnes d’FP Bàsica a Alemanya

Els alumnes Francisco Sierra i Juan Carlos Chulca gaudeixen la seva estada a Alemanya.

Els dos alumnes estan molt contents amb la estada que estan realitzan a la ciutat alemanya de Leipzig. Aprofiten molt bé el temps ja que quan fan feina aprenen moltes coses noves relacionades amb els circuits elèctrics i durant el seu temps lliure realitzen visites turístiques molt interessant, tal com es pot veure a les següents imatges.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Els alumnes Francisco Sierra i Juan Carlos Chulca gaudeixen la seva estada a Alemanya.

L’alumne Kevin Llopis segueix amb èxit la seva estada Erasmus+ a Alemanya

Aquesta darrera setmana en Kevin ha fet feina a una obra realitzant feines de canvis d’electrodomèstics.

En Kevin aprofita el seu temps lliure per anar a un club hípic per tal de practicar la seva afició i ajudar en feines del lloc.

El cap de setmana passat va visitar la ciutat de Nümbrecht per a visitar la seva tia i celebrar el seu aniversari.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a L’alumne Kevin Llopis segueix amb èxit la seva estada Erasmus+ a Alemanya

Joan Palliser visita un institut de Formació Professional d’Alemanya

La darrera setmana de maig el coordinador de mobilitat a l’FP, Joan Palliser, va viatjar fins a la ciutat alemanya d’Arnsberg per visitar l’institut d’FP Berufskolleg Berliner Platz.

En aquest centre s’imparteixen estudis similars als nostres d’Administració i Finances, Mecanitzat i Electricitat,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Altres estudis que també s’imparteixen en aquesta escola professional són els d’Automoció, Comunicació Audiovisual o entre molts altres.

 

 

 

 

 

 

 

 

Durant els 2 dies de visita que va està al centre va poder assistir a nombroses classes a diferents grups de FP Bàsica i GM, algunes d’elles en anglès.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Durant la seva breu estada a Alemanya en Joan ha tingut l’oportunitat de visitar el centre històric d’Arnsberg i en centre de Dormund.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La seva visita, emmarcada dins el projecte ERASMUS+ de GS del centre, ha servit també per consolidar els convenis de col·laboració entre els dos centres i per analitzar la possibilitat d’obrir noves vies de col·laboració durant els propers cursos.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Joan Palliser visita un institut de Formació Professional d’Alemanya

Julián Irigoyen i Eduard Sans expliquen la seva estada ERASMUS+ als seus companys

Aquests dies els alumnes de GM que ja han acabat la seva estada ERASMUS+ han explicat la seva experiència als seus companys.

En Julián Irigoyen ha explicat als seus companys del CFGM de Gestió Adminitrativa la seva estada a Portsmouth, al sudoest d’Anglaterra, i n’Eduard Sans també ha descrit la seva experiència a Valence, al sud de Lion, França, on ha estat 4 setmanes de pràctiques a la multinacional ZIMMER BIOMET.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Julián Irigoyen i Eduard Sans expliquen la seva estada ERASMUS+ als seus companys

L’alumne Kevin Llopis gaudeix la seva estada Erasmus+ a Alemanya

L’alumne Kevin Llopis del cicle de Formació Professional Bàsica d’electricitat realitza la formació en centres de treball a l’empresa Elektro Albers d’Alemanya. En Kevin assegura que està aprenent molt amb les tasques de reparació d’electrodomèstics i instal·lacions elèctriques a l’empresa de la ciutat alemanya de Hanstedt. L’alumne aprofita el seu temps lliure per a fer visites turístiques per les ciutats més importants del país i fer activitats interessants com ara ciclisme o passejades amb barca.

 

sdr

dav

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a L’alumne Kevin Llopis gaudeix la seva estada Erasmus+ a Alemanya

Un professor d’FP de Finlàndia visita Menorca

L’IES Pasqual Calbó i Caldés ha rebut la visita de Veli Mathlin, professor de Jardineria i Floristeria finlandès, que ha estat a Menorca durant una setmana.

La seva estada a Menorca ha estat possible gràcies als acords de col·laboració entre el seu centre, OULU Vocational College, i l’IES Pasqual Calbó i Caldés per l’intercanvi d’alumnes en pràctiques en el marc del programa ERASMUS+.

Després d’uns anys de rebre alumnes en pràctiques del CFGM de Jardineria i Floristeria, Veli Mathlin ha viatjar fins a Menorca per conèixer l’IES Pasqual Calbó. La seva visita ha servit per intercanviar experiències amb els seus professors homòlegs d’aquí i comparar les diferents feines de jardineria que es fan a un país i altre per adaptar-se a la climatologia de cada lloc.

Una altra de les activitats realitzades ha estat la visita a l’esdeveniment Fes-Te Pro, on va tenir l’oportunitat de conèixer la resta de cicles formatius que s’imparteixen a Menorca.

A més, ha tingut l’oportunitat de visitar algunes de les empreses locals on solen fer pràctiques els alumnes d’aquest cicle formatiu, per conèixer les empreses on podrien venir a fer una estada formativa els seus alumnes de Finlàndia. En primer lloc ha visitat el Centre de Jardineria Es Bosc, on dues alumnes seves van estar fent 6 mesos de pràctiques durant el curs passat. Després ha tingut l’oportunitat de veure fent pràctiques a alumnes locals a la Floristeria Ikebana des Mercadal i a l’Hort de Torre Llisa situat al Barranc de Cala’n Porter.

Finalment, ha visitat altres llocs on també podrien acollir alumnes seus fent pràctiques en un futur com ara el Centre de Jardineria Truvi, l’Hort de Sant Patrici, les Bodegues Binifadet i l’Hotel Torralbenc.

Durant la seva estada, el professor també ha tingut l’oportunitat de visitar Maó, Ciutadella, Es Mercadal i Fornells, així com alguns paratges naturals de Menorca com el Cap de Cavalleria i Cala Rafalet o els monuments talaiòtics de Trepucó, Torre d’en Galmés i Santuari de So Na Caçana.

Aquesta visita ha estat molt enriquidora pel centre. Ens ha donat l’oportunitat de donar a conèixer i ha servit per reforçar els acords de col·laboració per l’intercanvi d’alumnes en pràctiques i per organitzar més estades formatives del professorat com aquesta.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Un professor d’FP de Finlàndia visita Menorca

L’alumne Ethan Frost de 1rB ha estat el guanyador del concurs de logotip Erasmus+

Avui matí s’ha realitzat l’acte d’entrega del premi per al guanyador del concurs de creació del logotip Erasmus+ del centre. El guanyador, Ethan Frost, ha rebut el premi del seu professor Francesc Casasnovas. El premi ha consistit en un val de compra de 60 euros per a material de pintura o artistic a la botiga Argos de Maó. Aquesta activitat està englobada dins del marc de les activitats del dia del llibre.

Enhorabona Ethan!

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a L’alumne Ethan Frost de 1rB ha estat el guanyador del concurs de logotip Erasmus+

L’alumne Julián Irigoyen finalitza la seva estada Erasmus+ al Regne Unit

L’alumne Julián, del cicle de grau mitjà d’Administració i Gestió, ja ha finalitzat la seva estada a Portsmouth, Regne Unit. Julián manifesta que durant el mes d’estada a la ciutat anglesa ha après noves tasques administratives i a emprar nous programes informàtics. En Julián ha conegut altres estudiants de tota Europa i ha gaudit de molt bones relacions professionals amb els companys de pràctiques. A més a més, l’estudiant ha realitzat diverses visites culturals pel país.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a L’alumne Julián Irigoyen finalitza la seva estada Erasmus+ al Regne Unit

Les alumnes Neus Febrer, Marina González i Erica Sauder finalitzen la seva estada Erasmus + a Finlàndia

Les tres alumnes del cicle de Grau Mitjà de Jardineria ja han finalitzat la seva estada a Liminka – Kempele (Finlàndia) i han tornat amb bones experiències i moltes tasques professionals apreses. Totes tres van realitzar tasques relacionades amb la jardineria i floristeria com per exemple: composicions florals i rams, sembrat de llavors i hortalisses, envasat, pintures murals i cartells, empelts, escultura amb molsa, entutorat de verdures, preparacions “in vitro” al laboratori, repicat, trasplantaments, composicions florals per al Talent Show de Kempele, etc. Les alumnes han realitzat també visites culturals i han aprofitat el seu temps lliure per fer excursions i passar bones estones.

Per altra banda, manifesten com de bé les han tractades i el bon ambient amb la gent, tant amb el seu tutor com amb els companys de feina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Les alumnes Neus Febrer, Marina González i Erica Sauder finalitzen la seva estada Erasmus + a Finlàndia

L’alumne Eduard Sans finalitza la seva estada Erasmus+ a Valence

L’alumne de Grau Mitjà del Cicle Formatiu de Fabricació Mecànica, Eduard Sans, finalitza la seva estada en pràctiques a la ciutat francesa de Valence. Amb les quatre setmanes que va viure a Valence, l’alumne ha manifestat com d’adaptat es va trobar ja que la família amb la qual vivia va estar molt agradable amb ell. Pel que fa el lloc de feina i les feines realitzades, n’Eduard es va sentir molt adaptat amb els companys amb qui va tractar a l’empresa. N’Eduard va aprendre tasques noves relatives al seu sector professional i es sentia satisfet de les feines que feia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a L’alumne Eduard Sans finalitza la seva estada Erasmus+ a Valence

Impressions del viatge de Mikel Navarro com a professor acompanyant d’un alumne ERASMUS+

 

Diumenge dia 25 de març el professor de Mecanitzat Mikel Navarro, va viatjar cap a Valence, França, per acompanyar al seu alumne Eduard Sans, que ha anat a fer un mes de pràctiques a l’empresa Zimmer Biomet, i ha aprofitat el seus dies a França per establir nous contactes amb institucions i empreses de la zona per a futurs projectes europeus.

 

 

 

 

 

 

Dilluns matí en Mikel i n’Eduard van ser rebuts pels treballadors de Zimmer Biomet, qui els van fer una visita per totes les seves instal·lacions. Llavors es van poder entrevistar amb el Sr. Patrice, responsable de tota la producció mecànica, així com dels processos d’acabat, esterilització, control de qualitat i gestió. També van poder intercanviar impressions amb el Sr. Ramón Diaz, fill d’espanyols que treballa a l’oficina tècnica, i amb el Sr. Rafael Capuano, responsable de Seguretat de l’empresa.

Finalment van conèixer els treballadors que faran les funcions de tutors de n’Eduard, Sebastian i Pierre, durant el torn del matí i el capvespre respectivament.

 

 

Durant la seva estada a Valence, en Mikel aprofità per fer una visita a un institut situat a prop de la fàbrica de Zimmer Biomet, el “Lycée Algoud Laffemas”, on s’imparteixen cicles formatius de Mecanitzat i Electrònica, a més de Batxillerat tecnològic. En aquest centre treballen per projectes i compten amb un gran equipament tant en maquinària com en programes. Empren TechPro o SolidWorks y SolidEdge.

Posteriorment en Mikel es desplaçà fins a Marsella per mirar d’establir nous contactes. En primer lloc visità la seva universitat, Marseille university, on s’imparteixen cursos tant d’Abitur (FP i Batxillerat) durant 2 anys, com estudis universitaris de 5 anys d’estudis. Finalment, va fer una visita a l’empresa CMR group, dedicada a fresat i tornejat de gran qualitat.

 

Esperam que tant l’estada d’Eduard Sans a Zimmer Biomet com el viatge den Mikel Navarro serveixin per obrir noves portes als projectes europeus del nostre centre i millorar les possibilitats de mobilitats d’alumnes i professorat, així com potenciar la transferència de coneixements amb altres entitats europees com les que ha visitat en Mikel.

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Impressions del viatge de Mikel Navarro com a professor acompanyant d’un alumne ERASMUS+

5 alumnes de Grau Mitjà inicien les seves pràctiques a França, Regne Unit i Finlàndia

Aquest curs 10 alumnes d’FP de l’IES Pasqual Calbó i Caldés han rebut una beca del programa Erasmus+, finançat per la Unió Europea, per fer un període de pràctiques en un altre país comunitari. D’aquests, 5 alumnes de Grau Mitjà van viatjar al seu país de destí durant el passat cap de setmana per poder començar les seves pràctiques formatives el passat dilluns dia 27, mentre que els altres 5 duran a terme la seva estada les darreres setmanes del curs.

La seva estada ha estat notícia al diari digital Menorca al dia.

3 alumnes del CFGM de Jardineria i Floristeria, Erica Sauder, Marina González i Neus Febrer, faran 4 setmanes de pràctiques a la localitat de Kempele, al centre de Formació Professional Oulu Vocational College i a l’empresa Alenius Garden.

Van arribar diumenge a Kempele, dilluns van conèixer els professors i alumnes d’allà i el seu tutor de pràctiques, en Veli Mathlin, els van mostrar les instal·lacions i dimarts ja van treballar en composicions florals.

Per altra banda, Julián Irigoyen, alumne del CFGM de Gestió Administrativa, farà un mes de pràctiques a l’empresa Insight4life de Portsmouth, al sud del Regne Unit. Dilluns va conèixer el seu cap d’empresa i els companys que treballaran amb ell aquestes 4 setmanes.

Finalment, un alumne del CFGM de Fabricació Mecànica, Eduard Sans, ha iniciat la seva estada formativa a la seu francesa de la multinacional Zimmer Biomet, situada a la localitat de Valence, al sud de Lion. N’Eduard va fer el viatge fins a Valence diumenge acompanyat pel professor Mikel Navarro.

Dilluns dia 27 van anar fins a Zimmer Biomet France i el seu tutor, Eric Gadea, els va mostrar totes les instal·lacions d’aquesta fàbrica de pròtesis i altres productes ortoprotèsics.

Amb aquestes 5 estades formatives, l’IES Pasqual Calbó i Caldés finaltiza un el seu projecte ERASMUS+ per alumnes de GM iniciat el curs passat amb un total de 15 estades de 4 setmanes d’alumnes de tots els Cicles formatius del centre i 2 mobilitats formatives del professorat i un pressupost total de 31.837 €, i comença el seu projecte per GM i FP Bàsica sol·licitat el 2016. 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a 5 alumnes de Grau Mitjà inicien les seves pràctiques a França, Regne Unit i Finlàndia

Publicació de les llistes d’alumnes seleccionats per una estada ERASMUS+

Publicació de les llistes d’alumnes seleccionats per realitzar una mobilitat Erasmus+ durant el curs 2016-17

ALUMNES DE GRAU SUPERIOR SELECCIONATS

Nom i llinatges

Grup

1

DARIO VICTORY FIOL

ELE-31B

2

PABLO FIOL ESTEBAN

ELE-31B

ALUMNES DE GRAU MITJÀ I FP BÀSICA SELECCIONATS

Nom i llinatges

Grup

PUNTUACIÓ

BEQUES PROJECTE 2015

1

EDUARD SANS NEWMAN

FME-21B

18,57

2

JULIÁN IRIGOYEN AROZAMENA

ADG-21D

17,06

3

ERICA SAUDER LEDESMA

AGA-23B

8,1

BEQUES PROJECTE 2016

4

NEUS FEBRER REURER

AGA-23B

6,82

5

FRANCISCO SIERRA ORTEGA

ELE-21D

6,8

6

MARINA GONZÁLEZ SUSIERRA

AGA-23B

6,65

7

JUAN CARLOS CHULCA ESPARZA

ELE-21B

6,4

ALUMNES D’FP BÀSICA SELECCIONATS

BEQUES PROJECTE 2016

Nom i llinatges

Grup

8

KEVIN LLOPIS LINSHOFT

ELE-11B

9

IVÁN PONS RIUDAVETS

ELE-11B

10

CARLOS PONS ANDREU

AGA-11B

11

ANTONIO MANUEL PACHÓN PASTRANA

FME-11B

12

JOAN FORTUNY MURILLO

FME-11B

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Publicació de les llistes d’alumnes seleccionats per una estada ERASMUS+

Bon Nadal i Feliç 2017

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Bon Nadal i Feliç 2017

Publicada la convocatòria de beques per Grau Superior, tant per alumnes com a personal (docent i no docent)

Ja s’han publicat les convocatòries de beques de Grau Superior d’aquest curs 2016-2017.

Per alumnes: el termini d’inscripció per fer la sol·licitud finalitza el dia 20 de desembre. Documentació.

Per personal docent i no docent: el termini és fins dia 15 de març (dia 31 de març s’ha de lliurar informe intermedi dient quantes beques emprarem), però qualsevol professor o personal no docent que tengui un projecte, quan abans presenti la sol·licitud millor. Documentació.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Publicada la convocatòria de beques per Grau Superior, tant per alumnes com a personal (docent i no docent)

Setmana Europea de l’FP

Tal i com vam informar prèviament, el departament d’Electricitat ha organitzat un concurs entre alumnes d’FP Bàsica i GM del torn de matí.

Les activitats van consistir en dues proves independents per equips:

  • Prova A. Muntatge d’una instal·lació elèctrica d’interior d’un habitatge. Aquesta prova la varen realitzar un total de 32 alumnes agrupats en 8 equips de 4 membres. Els participants varen ser alumnes de 1r de FP Bàsica i de 1r de Grau Mitjà del torn del matí.
  • Prova B. Muntatge d’un Automatisme. Aquesta prova la varen realitzar un total de 18 alumnes agrupats en 9 equips de 2 membres. Els equips els formaven un alumne de 2n curs de FP Bàsica i un alumne de 2n de Grau del torn del matí.

Després de tot un matí de molta feina i visita dels alumnes de 4t d’ESO inclosa, als equips guanyadors se’ls hi va fer un obsequi relacionat amb el món de l’electricitat.

Els alumnes guanyadors en la modalitat d’Automatismes varen ser: Enrique Arias Siboche i Yassin Achkoukar El Moumen

Els alumnes guanyadors en la modalitat d’Instal·lacions d’Interior varen ser: Àngel Millet Ortega, Yeray Gil Fernández, Haize Luján Navarro i Marc Petrus Perea.

 

Els professors que varen organitzar l’activitat varen ser: Joan Fàbregues Vinent, José Manuel Blay Oliver i Miquel Ferragut Barceló.

Podeu veure les imatges en el següent enllaç.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Setmana Europea de l’FP

L’IES Pasqual Calbó està preparant diferents activitats per a la Setmana Europea de l’FP

L’institut participarà activament en la primera Setmana Europea de l’FP que es celebrarà del 5 al 9 de desembre.

El departament d’MSP ha dissenyat una activitat pels alumnes del CFGS de Prevenció de Riscos Professionals i el d’Electricitat farà un concurs entre alumnes d’FP Bàsica i GM del torn de matí que consistirà en muntar una instal·lació elèctrica i un automatisme.

En aquestes imatges podeu veure com ja estan preparant els taulells per dur a terme el concurs el proper 7 de desembre.

img_20161115_083820508    img_20161115_092114408img_20161115_092058975 img_20161115_092139907

 

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a L’IES Pasqual Calbó està preparant diferents activitats per a la Setmana Europea de l’FP

L’IES Pasqual Calbó i Caldés presenta a l’alumnat d’FP el procés de sol·licitud de les beques europees del curs 2016 2017

L’IES Pasqual Calbó i Caldés ha organitzat dues sessions per informar a tots els alumnes d’FP sobre el procés per sol·licitar una beca ERASMUS+. Aquestes beques els permeten fer un període de pràctiques en un altre país gràcies al finançament de la Unió Europea.

Per tal d’informar a tot l’alumnat d’FP s’ha dut a terme una xerrada informativa pels alumnes d’FP Bàsica i Grau Mitjà del torn del matí i una altra pels alumnes de Grau Mitjà i Grau Superior del capvespre. D’aquesta manera han estat informats els prop de 300 alumnes d’FP del centre.

 

xerrada1-04-11-16

 

Aquest curs, l’IES Pasqual Calbó i Caldés ha sol·licitat 16 beques per alumnes de Grau Mitjà i FP Bàsica i 6 beques per alumnes de Grau Superior.

Es preveu que totes les estades en empreses de diferents països d’Europa tenguin lloc durant el tercer trimestre del curs, coincidint amb el període habitual de pràctiques formatives en empreses a Menorca.

A més, aquest centre educatiu també disposa de 2 beques ERASMUS+ per a la formació del professorat o el personal no docent.

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a L’IES Pasqual Calbó i Caldés presenta a l’alumnat d’FP el procés de sol·licitud de les beques europees del curs 2016 2017

SOCIS COL·LABORADORS PROJECTE ERASMUS+ PER FP BÀSICA I GM

OULU VOCATIONAL COLLEGE (FINLÀNDIA)

Un dels centres de FP més gran de Finlàndia, amb més de 11.000 estudiants, repartits en 12 unitats i nombroses seus al centre oest del país.

Disposen d’unes instal·lacions d’alt nivell, on podrien acollir alumnes de tots els nostres estudis d’FP, sobretot d’Electricitat, Mecanitzat i Agràries, o bé cercar empreses del sector disposades a col·laborar.

Algunes seus tenen residències d’estudiants. Sinó, hi ha un servei públic per al l’allotjament d’estudiants a Oulu (PSOAS)

El seu curs acaba a principis de juny, per tant els alumnes de GM haurien de fer les 4 setmanes de l’estada al principi de les FCT, durant el mes d’abril.

VITALIS (ALEMANYA)

Institució d’acollida situada a la localitat de Gut Wehlitz, de la regió de Leipzig.

Disposa de diferents programes de formació relacionats amb els estudis d’electricitat i mecanitzat: energies renovables, pràctiques electrònica aplicada o construcció d’un cotxe elèctric.

Formació en anglès.

Allotjament en les seves pròpies instal·lacions.

Preu per allotjament a mitja pensió una mica alt:

FP BÀSICA 2 setm. Uns 850 €/alumne

GM 4 setm. Uns 1300 €/alumne

S’han de reservar les places el més prest possible

EU-GESCHÄFTSSTELLE DER BEZIRKSREGIERUNG ARNSBERG (ALEMANYA)

Oficina d’afers europeus de la regió d’Arnsberg

Oficina pública que ajuda als centres educatius de la regió d’Arnsberg, a la regió de North Rhine – Westphalia.

Treballen de forma contínua amb els centres educatius, de fet, la major part dels seus treballadors són professors.

El curs passat vam acollir dos alumnes de Mecanitzat que van venir a fer pràctiques en una empresa de Menorca.

S’encarregarien de cercar empreses i organitzar allotjament dels nostres alumnes amb la col·laboració dels centres educatius dels seus voltants.

Disposats a acollir un/a alumne/a de Gestió Administrativa en les seves oficines.

 

TRAINING VISION (REGNE UNIT)

Empresa intermediària del Regne Unit, però que forma part d’una xarxa d’empreses amb sucursals a diferents països europeus.

Gestiona la recerca d’empreses pels alumnes i s’encarrega del seu allotjament i preparació lingüística.

Al Regne Unit treballen a la ciutat de Portsmouth, comtat de Hampshire, al sud d’Anglaterra.

Pressupost per 4 setmanes a Anglaterra amb allotjament amb una família d’acollida (any 2016) : Uns 1000 €

S’han de reservar les places el més prest possible i negociar pressupost i dates

Necessiten CV i carta de presentació amb 3 mesos antelació

SISTEMA TURISMO (ITÀLIA)

Empresa intermediària italiana, però que forma part d’una xarxa d’empreses amb sucursals a diferents països europeus.

Gestiona la recerca d’empreses pels alumnes i s’encarrega del seu allotjament i preparació lingüística.

A Itàlia treballen a la ciutat de Potenza, al sud d’Itàlia.

Pressupost per 4 setmanes a Itàlia (any 2016) : Uns 900 €

S’han de reservar les places el més prest possible i negociar pressupost i dates

Necessiten CV i carta de presentació amb 3 mesos antelació

WODR (POLÒNIA)

Centre d’estudis agraris de Poznan, al centre de Polònia.

Disposats a col·laborar amb el centre en la recerca d’empreses i allotjament per alumnes d’agràries, principalment.

Ofereixen també una breu preparació lingüística i cultural per donar a conèixer la regió de Poznan.

Destí prou econòmic, però no adequat per aquells que vulguin millorar la seva competència lingüística en anglès.

SOCIS PROJECTE LEONARDO ANTERIOR

TELLUS GROUP

Empresa intermediària amb sucursals a diferents països europeus.

Gestiona la recerca d’empreses pels alumnes i s’encarrega del seu allotjament i preparació lingüística.

Al Regne Unit treballen a la ciutat de Plymouth, comtat de Devon, al sud-oest d’Anglaterra.

Pressupost per 5 setmanes a Anglaterra: Uns 1860 € (inclou 15 h de preparació lingüística la primera setmana, 225 €)

S’han de reservar les places el més prest possible i negociar pressupost i dates

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a SOCIS COL·LABORADORS PROJECTE ERASMUS+ PER FP BÀSICA I GM

FINANÇAMENT BEQUES ERASMUS + CURS 2016-2017

 

CFGM i FORMACIÓ BÀSICA CURS 2016-2017 (alumnes i professorat)

1. Sol·licitud IES PASQUAL CALBÓ 2015 (del 1-09-15 al 30-08-17)

QUEDEN 3 BEQUES DE MOBILITAT PER ALUMNES

Manutenció

L’Agència Nacional espanyola va publicar la següent taula on indica l’ajuda diària que rebran tant alumnes com professors que duguin a terme una mobilitat com els professors acompanyants, en funció del país de destí en tots els projectes d’aquesta convocatòria.

Paises destino

Estudiantes

dietas por día (€)

Personal y Acompañantes

dietas por día (€)

Día 1 – 14 (1)

Día 15 – 60 (2)

Día 61 – 360 (3)

Día 1 – 14 (4)

Día 15 – 60 (5)

DE

Alemania

63 €

44 €

32€

90 €

63 €

AT

Austria

69 €

48 €

35€

105 €

74 €

BE

Bélgica

69€

48 €

35 €

105 €

74 €

BG

Bulgaria

69 €

48 €

35 €

105 €

74 €

CY

Chipre

72 €

50 €

36 €

105 €

74 €

HR

Croacia

54 €

38 €

27 €

75 €

53 €

DK

Dinamarca

81 €

57 €

41 €

120 €

84 €

SK

Eslovaquia

63 €

44 €

32 €

90 €

63 €

SI

Eslovenia

54 €

38 €

27 €

75 €

53 €

EE

Estonia

54 €

38 €

27 €

75 €

53 €

FI

Finlandia

72 €

50 €

36 €

105 €

74 €

FR

Francia

75 €

53 €

38 €

105 €

74 €

EL

Grecia

66 €

46 €

33 €

105 €

74 €

HU

Hungría

66 €

46 €

33 €

105 €

74 €

IE

Irlanda

75 €

53 €

38 €

120 €

84 €

IS

Islandia

75 €

53 €

38 €

105 €

74 €

IT

Italia

69 €

48 €

35 €

105 €

74 €

LV

Letonia

63 €

44 €

32 €

90 €

63 €

LI

Liechtenstein

66 €

46 €

33 €

105 €

74 €

LT

Lituania

54 €

38 €

27 €

75 €

53 €

LU

Luxemburgo

72 €

50 €

36 €

105 €

74 €

MT

Malta

63 €

44 €

32 €

90 €

63 €

NO

Noruega

66 €

46 €

33 €

105 €

74 €

NL

Países Bajos

78 €

55 €

39 €

120 €

84 €

PL

Polonia

66 €

46 €

33 €

105 €

74 €

PT

Portugal

60 €

42 €

30 €

90 €

63 €

UK

Reino Unido

84 €

59 €

42 €

120 €

84 €

CZ

Rep. Checa

69 €

48 €

35 €

105 €

74 €

MK

Rep. de Macedonia

63 €

44 €

32 €

90 €

63 €

RO

Rumania

66 €

46 €

33 €

105 €

74 €

SE

Suecia

78 €

55 €

39 €

120 €

84 €

TR

Turquía

66 €

46 €

33 €

105 €

74 €

2. Sol·licitud IES PASQUAL CALBÓ 2016 (del 1-01-17 al 31-12-18)

SOL·LICITADES 16 BEQUES DE MOBILITAT PER ALUMNES

Manutenció

L’Agència Nacional espanyola va publicar la següent taula on indica l’ajuda que rebran tant alumnes com professors que duguin a terme una mobilitat com els professors acompanyants, en funció del país de destí en tots els projectes d’aquesta convocatòria.

Paises destino

Estudiantes

dietas por día (€)

Personal y Acompañantes

dietas por día (€)

Día 1 – 14 (1)

Día 15 – 60 (2)

Día 61 – 360 (3)

Día 1 – 14 (4)

Día 15 – 60 (5)

DE

Alemania

42 €

29 €

21 €

60 €

42 €

AT

Austria

46 €

32 €

23 €

70 €

49 €

BE

Bélgica

46 €

32 €

23 €

70 €

49 €

BG

Bulgaria

46 €

32 €

23 €

70 €

49 €

CY

Chipre

48 €

34 €

24 €

70 €

49 €

HR

Croacia

36 €

25 €

18 €

50 €

35 €

DK

Dinamarca

54 €

38 €

27 €

80 €

56 €

SK

Eslovaquia

42 €

29 €

21 €

60 €

42 €

SI

Eslovenia

36 €

25 €

18 €

54 €

35 €

EE

Estonia

36 €

29 €

21 €

60 €

42 €

FI

Finlandia

48 €

25 €

18 €

50 €

35 €

FR

Francia

50 €

34 €

24 €

70 €

49 €

EL

Grecia

44 €

31 €

22 €

70 €

49 €

HU

Hungría

44 €

31 €

22 €

70 €

49 €

IE

Irlanda

50 €

35 €

25 €

80 €

56 €

IS

Islandia

50 €

35 €

25 €

70 €

49 €

IT

Italia

46 €

32 €

23 €

70 €

49 €

LV

Letonia

42 €

29 €

21 €

60 €

42 €

LI

Liechtenstein

44 €

31 €

22 €

70 €

49 €

LT

Lituania

36 €

25 €

18 €

50 €

35 €

LU

Luxemburgo

48 €

34 €

24 €

70 €

49 €

MT

Malta

42 €

29 €

21 €

60 €

42 €

NO

Noruega

44 €

31 €

22 €

70 €

49 €

NL

Países Bajos

52 €

36 €

26 €

80 €

56 €

PL

Polonia

44 €

31 €

22 €

70 €

49 €

PT

Portugal

40 €

28 €

20 €

60 €

42 €

UK

Reino Unido

56 €

39 €

28 €

80 €

56 €

CZ

Rep. Checa

46 €

32 €

23 €

70 €

49 €

MK

Rep. de Macedonia

42 €

29 €

21 €

60 €

42 €

RO

Rumania

44 €

31 €

22 €

70 €

49 €

SE

Suecia

52 €

36 €

26 €

80 €

56 €

TR

Turquía

44 €

31 €

22 €

70 €

49 €

Viatge: el mateix import per a les 2 convocatòries

L’import de l’ajuda pel viatge depèn de la distància entre el lloc de treball i el lloc on es desenvolupi l’activitat corresponent, segons el que s’indica a continuació:

 Distància en kilòmetres

Quantitat a rebre

Entre 100 i 499 km:

180 € per participant

Entre 500 i 1999 km:

275 € per participant

Entre 2000 i 2999 km:

360 € per participant

Entre 3000 i 3999 km:

530 € per participant

Entre 4000 i 7999 km:

820 € per participant

Entre 8000 i 19999 km:

1100 € per participant

 

ESTADES ERASMUS + de GS curs 2016-2017

Sol·licitud IES PASQUAL CALBÓ 2016-2017 (del 1-06-16 al 31-05-18)

  • Beques per alumnes de CFGS

L’import de les ajudes depèn del nivell de vida del país de destí, segons els tres grups que es descriuen a continuació:

Grup 1: Àustria, Dinamarca, Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia, Liechtenstein, Noruega, Regne Unit, Suècia

 Grup 2: Alemanya, Bèlgica, Xipre, Croàcia, Eslovènia, Grècia, Holanda, Islàndia, Luxemburg, Portugal, República Txeca, Turquia

Grup 3:  Antigua República Iugoslava de Macedònia, Bulgària, Eslovàquia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, Romania

Per a la realització d’una estada de pràctiques en empresa, l’import de la beca serà:

                               Per 1 mes                  Per 3 mesos

Grup 1                        400 €                         1200 €

Grup 2                      350 €                         1050 €

Grup 3                     300 €                         900 €

Beques per a formació del professorat de CFGS o personal no docent

 El personal pot rebre una ajuda europea com a contribució a les seves despeses de viatge i subsistència durant el període de la seva estada en un altre país.

Les beques sol·licitades són d’una setmana, però es poden fer estades més llargues si es desitja.

Viatge

L’import de l’ajuda pel viatge depèn de la distància entre el lloc de treball i el lloc on es desenvolupi l’activitat corresponent, segons el que s’indica a continuació:

 Distància en kilòmetres

Quantitat a rebre

Entre 100 i 499 km:

180 € per participant

Entre 500 i 1999 km:

275 € per participant

Entre 2000 i 2999 km:

360 € per participant

Entre 3000 i 3999 km:

530 € per participant

Entre 4000 i 7999 km:

820 € per participant

Entre 8000 i 19999 km:

1100 € per participant

 Subsistència

Les quantitats depenen del país de destí (en funció del grup indicat a continuació):

Països de destí

Quantitat diària a rebre

Grup A – Dinamarca, Holanda, Irlanda, Regne Unit, Suècia

120 €

Grup B – Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Islàndia, Itàlia, Liechtenstein, Luxemburg, Noruega, Polònia, República Txeca, Romania, Suïssa, Turquia

105 €

Grup C –Alemanya, Antigua República Iugoslava de Macedònia, Eslovàquia, Letònia, Malta, Portugal

90 €

Grup D – Croàcia, Eslovènia, Estònia, Lituània

75 €

 Partida econòmica per a l’Organització de la Mobilitat (despeses del centre)

Despeses internes: telèfon, sobres, enviaments per correu, etc.

– Despeses d’acollida alumnes d’altres països de centres socis

– Despeses de representació: assistència a jornades formatives

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a FINANÇAMENT BEQUES ERASMUS + CURS 2016-2017

Xerrades informatives sobre els projectes ERASMUS+ del centre dirigides a l’alumnat d’FP

Dilluns dia 24 el coordinador de mobilitat a l’FP va fer la xerrada informativa de cada any als alumnes de GM i GS del capvespre.

Divendres dia 4 es farà la mateixa xerrada pels alumnes de GM i FP Bàsica. Serà a la Sala Polivalent a partir de les 12 h.

 

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Xerrades informatives sobre els projectes ERASMUS+ del centre dirigides a l’alumnat d’FP

Els alumnes ERASMUS+ de Mecanitzat expliquen la seva estada als seus companys de GM i FP Bàsica

En Miquel Sintes i en Joan Bosch han explicat la seva estada ERASMUS+ a l’empresa Llangollen Railway Station que han realitzat durant el mes d’abril. Els seus companys han pogut conèixer les instal·lacions de l’empresa així com el dia a dia den Joan i en Miquel a Llangollen.

Panoràmica 2

 

 

Joan i Miquel

 

 

Panoràmica biblioteca

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Els alumnes ERASMUS+ de Mecanitzat expliquen la seva estada als seus companys de GM i FP Bàsica

Els alumnes d’Alemanya i Finlàndia finalitzen la seva estada a Menorca

Porta

Els alemanys Vanessa Dargel i Matthias Stute  van acabar la seva estada a Menorca el passat 1 de maig després de fer un mes de pràctiques a l’empresa A&R Wirecut S. L. des Castell, mentre que les finlandeses Tanja Sivonen i Merenven Rasmussen han fet 6 setmanes de pràctiques al Centre de Jardineria Es Bosc.

Alumnes d'AlemanyaAlumnes de finlàndia

 

A part de visitar junts diferents pobles i cales de Menorca un dia van deixar la seva feina a les empreses per visitar el nostre centre. A les fotos els podeu veure amb dues alumnes de Jardineria i Floristeria visitant el seu jardí empedrat.

 

Alumnes finlandeses i alemanysJardí empedrat

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Els alumnes d’Alemanya i Finlàndia finalitzen la seva estada a Menorca

9 alumnes de Grau Mitjà han finalitzat les seves pràctiques a Regne Unit i Finlàndia

Aquest curs 10 alumnes d’FP del nostre centre han rebut una beca Erasmus+ per fer un període de pràctiques en un altre país europeu. D’aquests, els 9 alumnes de Grau Mitjà han finalitzat ja la seva estada i han tornat ja a Menorca, mentre que Javier Robles Molina, de Grau Superior, estarà encara fins a principis de juny a Finlàndia.

4 alumnes han estat 4 setmanes al Regne Unit mentre que 5 alumnes han pogut fer només 22 dies de pràctiques a Finlàndia després que la seva estada es veiés reduïda per la cancel·lació del seu vol de Palma a Helsinki.

 Londres 2

Al Regne Unit, les 2 alumnes del Cicle Formatiu de Gestió Administrativa, Maria Allés i Gemma Carreras, han realitzat les seves pràctiques a la localitat de Portsmouth mentre que Miquel Sintes i Joan Bosch, alumnes del CFGM de Fabricació Mecànica han estat al poble gal·lès de Llangollen. Els 4 alumnes van poder trobar-se per passar un cap de setmana junts a Londres.

 empresa

 Estació 1

 

 

Per altra banda, 3 alumnes del Cicle Formatiu de Jardineria i Floristeria, Diego Mascaró, Toni Quero i Guillem Sintes han fet les pràctiques formatives a la localitat de Kempele, al centre de Formació Professional Oulu Vocational College, mentre que Noé Capella i Adrián Galán, alumnes del Cicle Formatiu d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, han realitzat les pràctiques a una empresa instal·ladora de la ciutat d’Oulu. Els 5 alumnes s’han trobat alguns dies per visitar Oulu i alguns van poder anar a practicar snowboard a unes pistes d’esquí properes a Oulu.

 alumnes Finlàndia

5 Alumnes ELE-21 Noé Capella i Adrián Galán fent snowboard a Finlàndia

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a 9 alumnes de Grau Mitjà han finalitzat les seves pràctiques a Regne Unit i Finlàndia

Pràctiques dels alumnes de Jardineria i Floristeria a Finlàndia

Resum de l’estada formativa den Toni Quero, Diego Mascaró i Guillem Sintes a la seu de l’OULU VOCATIONAL COLLEGE de Kempele.

Quan arribarem a Finlàdia vam instal·lar-nos a la residència d’estudiants de Kempele i ens van mostrar les instal·lacions de l’escola.

El cap de setmana vam anar a visitar la ciutat d’Oulu i pels voltants de Kempele i també vam anar a una festa de rock i punk “Deposit man”.

Foto a sa neu

 

Durant les jornades lectives hem fet moltes feines diferents com trasplantar plantes, podar, penjar algunes plantes trepadores, collir i fer net i envasar diferents hortalisses per vendre, així com pràctiques amb diferents màquines per a fer viatges de plantes, compost, etc. Un dia també vam preparar diferents pedres i arranjaments florals per a l’arribada del president a Ouluhalli.

Laboratori

Màquines

 

Vam anar a visitar “els ràpids” Kiiminki i també la platja de Oulu. A més, vam anar a l’illla de Hailuoto.

Un altre dia vam anar al Zeppelin a veure un partit de hockey sobre gel els “Kärpät”.

I per últim vam anar a visitar “Santa claus village”

Lapònia

 

Vam anar a Liminka amb n’Elias un parc natural molt bonic.

Barbacoa

 

Vam anar a fer snowboard a “Iso Syöte” amb els de electricitat, i pel camí vam poder veure rens.

 

image3

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Pràctiques dels alumnes de Jardineria i Floristeria a Finlàndia

Pràctiques formatives a Gales de dos alumnes del Grau Mitjà de Mecanitzat

En Joan Bosch i en Miquel Sintes ens expliquen una mica com ha estat el seu període de pràctiques a Llangollen, Gales, on han fet 4 setmanes de pràctiques a l’antiga estació de tren Llangollen Railway Station.

Estació 1

 

IMG_5888

 

 

IMG_5887

“La nostra estada ERASMUS+ de 4 setmanes a Llangollen ha estat inoblidable. Se’ns ha fet molt curta!

La família d’acollida ha estat espectacular. Ens enduim molt bons moments amb ells, ens han tractat beníssim i no ens ha faltat de res.

Hem conegut a moltíssima gent, joves de tot el Regne Unit, espanyols, alemanys, etc. Tots ells molt bona gent. Dia 18 d’abril vam celebrar l’aniversari de’n Joan amb algunes d’aquestes noves amistats.

LLagollen

 

També vam anar a fer un cap de setmana a Londres amb les nostres companyes del Grau d’Administració, na Maria i na Gemma, que estaven fent la seva estada formativa a Portsmouth, al sud d’Anglaterra.

 

Londres 2

En definitiva, recomanam que si alguna vegada es té l’oportunitat de tenir una experiència similar, que no s’ha de pensar ni dues vegades, és realment meravellós.”

 

London

 

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Pràctiques formatives a Gales de dos alumnes del Grau Mitjà de Mecanitzat

Estada de les alumnes de Grau Mitjà d’Administració a Anglaterra

Resum del mes de pràctiques a Portsmouth, sud d’Anglaterra, de na Gemma Carreras i na Maria Allés

“El primer dia quan vam arribar estàvem un poc nervioses, perquè no sabíem com seria la família que ens acolliria, com seria l’empresa, etc.
I ho podríem definir amb una paraula, inoblidable!

Na Yvonne, la senyora de la casa on ens hem allotjat, ha estat com una segona mare, és una dona espectacular, sempre s’ha preocupat per noltros i ens ha ajudat en tot, i el darrer dia ens ha fet molta pena partir d’allà.
El primer cap de setmana vam anar a fer turisme per Portsmouth. Vam anar a la “Spinniker Tower”, diferents museus, “Canoe Lake”, entre altres.

 

torreLlac

 

 

 

 

 

 

 

Després ja vam començar les pràctiques. De l’empresa  ens quedam amb un bon record, hem aprés a fer moltes coses com “Mail Merge”, “Outlook”… i hem acabat atenent telefonades en anglès. La gent és molt amable. Hem fet moles amistats a l’empresa, amb altres companys que també estaven fent pràctiques,  amb qui hem compartit molts sopars i  alguna que altra festa.

empresa

Un cap de setmana vam anar a Londres, on ens vam trobar amb els altres dos companys del Grau de mecànica. Va ser un cap de setmana espectacular,  ple de somriures, aventures, i noves experiències.

London

Aquesta estada ens ha ajudat també a millorar el nostre anglès.

En resum, ha estat genial,  una gran experiència, i ho tornaríem a repetir mil vegades més!”

Parc

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Estada de les alumnes de Grau Mitjà d’Administració a Anglaterra

Resum de l’estada dels alumnes de grau mitjà d’electricitat a Oulu, Finlàndia

Noé Capella i Adrián Galán ens descriuen la seva estada Eramus+ a Finlàndia:

“Vam fer els 4 primers dies a Palma de Mallorca ja que ens van cancel.lar el vol cap a Helsinki. Quan vam arribar a Oulu, van perdre la maleta de’n Noé, però la va recuperar sense cap problema ni desperfecte el dia següent.

Les habitacions dels pisos d’estudiants van estar bastant bé. Teniem llençols, mantes, armaris, calefacció, etc. Les estàncies comuns també van estar bé. En quant a la gent de la residència, són molt bona gent. Hi ha un grup d’espanyols que ens va ajudar bastant a adaptar-nos, ens van mostrar la zona, on podíem anar a comprar a bon preu, on i com es feia per fer net la roba, etc.

El primer dia vam anar a visitar l’institut d’Oulu. Ens va semblar que van més avançats que nosaltres pel que fa a l’educació. Tenen naus industrials convertides en diferents tallers d’electricitat, mecànica, fusteria, i també tenen diversos solars per a fer pràctiques en línies aèries i subterrànies. Després ens van dur a l’empresa on faríem les pràctiques i ens van presentar en Niko, amb qui faríem feina durant aquell més allà.

Església d'Oulu

 

Durant les pràctiques hem fet diferents tipus de feines: hem anat a pisos, cases i un càmping en construcció o reforma per treballar amb la instal·lació elèctrica, a un institut per instal·lar fluorescents i lluminàries en canaleta així com cablejat d’internet, sensors de moviment i algun endoll.

Adrián instal·lant fluorescentsNoé instal·lant fluorescents

DSC01297

 

 

 

 

 

 

 

 

Els caps de setmana hem visitat el centre d’Oulu. Un dissabte vam a anar a Iso-Syöte, una estació d’esquí, on vam practicar snowboard.

Adrián esquiant

Noé taula snow

Hem aprofitat tot el que hem pogut aquesta experiència. Ens ho hem passat molt bé!”

5 Alumnes ELE-21 Noé Capella i Adrián Galán fent snowboard a Finlàndia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Resum de l’estada dels alumnes de grau mitjà d’electricitat a Oulu, Finlàndia

Alumnes d’Erasmus a Anglaterra

Des de Llangollen ens arriben aquestes imatges on se’ns mostra en Miquel Sintes i en Joan Bosch fent pràctiques a l’estació de tren de l’esmentada ciutat de Gales (Llangollen Railway Station).

IMG_5891

IMG_5888

IMG_5887

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Alumnes d’Erasmus a Anglaterra

Professors d’Erasmus a Dresden (Alemanya)

Na Marina Selga i en Joan Palliser, dos professors de l’IES Pasqual Calbó, realitzen durant aquesta setmana una estada formativa a un institut de la ciutat alemanya de Dresden on aprenen de floristeria. En aquestes dues fotos ens mostren algunes de les creacions florals dels alumnes del centre.

 

IMG_20160420_082559

 

IMG_20160420_142353

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Professors d’Erasmus a Dresden (Alemanya)

Alumnes d’Erasmus a Finlàndia

Tres alumnes de l’IES Pasqual Calbó i Caldès realitzen les pràctiques formatives del cicle formatiu de Jardineria a Finlàndia durant el mes d’abril. Guillem Sintes, Antonio Quero i Diego Mascaró ens envien aquesta foto des del seu lloc de treball a Oulu.

alumnes Finlàndia

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Alumnes d’Erasmus a Finlàndia

Alumnes d’Erasmus al Regne Unit

El Regne Unit ha estat el destí escollit per quatre alumnes de l’IES Pasqual Calbó i Caldès per a realitzar una estada de 4 setmanes de durada.

Per una banda, na Maria Allès i na Gemma Carreras del cicle d’Administració i Gestió realitzen les pràctiques a una empresa de la ciutat de Portsmouth. Per altra banda, en Miquel Sintes i en Joan Bosch del cicle de Fabricació Mecànica les fan a la ciutat de Llangollen.

Es darrer cap de setmana tots quatre es van juntar a la ciutat de Londres i van compartir aquesta foto amb nosaltres.

IMG-20160419-WA0006

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Alumnes d’Erasmus al Regne Unit

L’IES Pasqual Calbó i Caldés rep dos alumnes d’FP de Finlàndia

Ahir, dia 4 de febrer, l’IES Pasqual Calbó i Caldés va rebre dos alumnes de Formació Professional de l’OULU VOCATIONAL COLLEGE (www.osao.fi) de Finlàndia que han vingut a fer un mes de pràctiques formatives. Aquests alumnes d’Instal·lacions Elèctriques realitzaran les seves pràctiques a dues empreses del sector: ELME, S.L., de Maó i l’empresa de José Corbacho Horrillo, de Sant Lluís. Les dates de realització de l’estada seran des del 8 de febrer fins al 7 de març del 2016.

finlandesos

L’IES Pasqual Calbó i Caldés manté contacte amb aquest centre de Finlàndia per tal d’organitzar les estades formatives dels alumnes d’ambdós centres que volen realitzar un període formatiu en un altre país de la UE en el marc del programa europeu Erasmus+. Després de l’estada d’aquests dos alumnes, al mes d’abril l’institut rebrà a dues alumnes de Jardineria i Floristeria mentre que 3 alumnes de l’IES Pasqual Calbó i Caldés de la mateixa especialitat faran la seva estada a Finlàndia.

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a L’IES Pasqual Calbó i Caldés rep dos alumnes d’FP de Finlàndia

Publicació de les llistes d’alumnes seleccionats per una beca ERASMUS+ curs 2015-16

A continuació trobareu les llistes dels alumnes seleccionats per fer una estada formativa en una empresa d’un altre país de la Unió Europea durant aquest curs 2015-2016.

Aquests alumnes han de lliurar l’annex II de la convocatòria corresponent a l’oficina del centre, juntament amb les dades del compte bancari on volen rebre l’import de la beca i les dades de l’assegurança mèdica privada si en tenen alguna de contractada.

El termini per lliurar aquesta documentació és fins el 29 de gener de 2016.

 

ALUMNES DE GRAU MITJÀ SELECCIONATS

  Nom i llinatges Grup
1 Noé Capella Orfila ELE-21B
2 Adrián Galán Morello ELE-21B
3 Guillem Sintes Gelabert AGA-23B
4 Diego Mascaró Camps AGA-23B
5 Antonio José Quero Seguí AGA-23B
6 Joan Bosch Allés FME-21B
7 Miquel Sintes Victory FME-21B
8 Maria Allès Torres ADG-21D
9 Gemma Carreras Palliser ADG-21D
     

 

ALUMNES DE GRAU SUPERIOR SELECCIONATS

  Nom i llinatges Grup
1 Javier Robles Molina ELE-31B
     
Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Publicació de les llistes d’alumnes seleccionats per una beca ERASMUS+ curs 2015-16

Christmas

From Pasqual Calbó High School, we wish you a merry Christmas and a happy new year 2016.

Christmas 2015

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Christmas

Finançament del projecte ERASMUS+ de GS del curs 2015-2016

ESTADES ERASMUS + de GS curs 2015-2016 (fins 30-09-2016)

Beques per alumnes de CFGS

L’import de les ajudes depèn del nivell de vida del país de destí, segons els tres grups que es descriuen a continuació:

Grup 1: Àustria, Dinamarca, Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia, Liechtenstein, Noruega, Regne Unit, Suècia

 Grup 2: Alemanya, Bèlgica, Xipre, Croàcia, Eslovènia, Grècia, Holanda, Islàndia, Luxemburg, Portugal, República Txeca, Turquia

Grup 3:  Antiga República Iugoslava de Macedònia, Bulgària, Eslovàquia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, Romania

 

Per a la realització d’una estada de pràctiques en empresa, l’import de la beca serà

_______________  Per 1 mes                  Per 3 mesos

Grup 1                            400 €                         1200 €

Grup 2                            350 €                         1050 €

Grup 3                            300 €                         900 €

 

Beques per a formació del professorat de CFGS o personal no docent

 El personal pot rebre una ajuda europea com a contribució a les seves despeses de viatge i subsistència durant el període de la seva estada en un altre país.

Es poden fer estades de més d’una setmana però com a molt es subvencionen els 5 primers dies.

Viatge

L’import de l’ajuda pel viatge depèn de la distància entre el lloc de treball i el lloc on es desenvolupi l’activitat corresponent, segons el que s’indica a continuació:

 Distància en kilòmetres Quantitat a rebre
Entre 100 i 499 km: 180 € per participant
Entre 500 i 1999 km: 275 € per participant
Entre 2000 i 2999 km: 360 € per participant
Entre 3000 i 3999 km: 530 € per participant
Entre 4000 i 7999 km: 820 € per participant
Entre 8000 i 19999 km: 1100 € per participant

Subsistència

Les quantitats depenen del país de destí (en funció del grup indicat a continuació):

Països de destí Quantitat diària a rebre
Grup A – Dinamarca, Holanda, Irlanda, Regne Unit, Suècia 120 €
Grup B – Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Islàndia, Itàlia, Liechtenstein, Luxemburg, Noruega, Polònia, República Txeca, Romania, Suïssa, Turquia 105 €
Grup C –Alemanya, Antiga República Iugoslava de Macedònia, Eslovàquia, Letònia, Malta, Portugal 90 €
Grup D – Croàcia, Eslovènia, Estònia, Lituània 75 €
Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Finançament del projecte ERASMUS+ de GS del curs 2015-2016

Finançament de les beques ERASMUS + per FP Bàsica i GM del curs 2015-2016

L’import econòmic final de beca que poden rebre alumnes i personal del centre depèn de la durada de l’estada i del país de destí.

El finançament de les estades dels alumnes i professors d’FP Bàsica i GM es pot calcular amb la següent taula:

Països de destí Estudiants

dietes per dia (€)

Personal i acompanyants

dietes per dia (€)

Dia 1 – 14 (1) Dia 15 – 60 (2) Dia 61 – 360 (3) Dia 1 – 14 (4) Dia 15 – 60 (5)
DE Alemanya 63 € 44 € 32€ 90 € 63 €
AT Àustria 69 € 48 € 35€ 105 € 74 €
BE Bèlgica 69€ 48 € 35 € 105 € 74 €
BG Bulgària 69 € 48 € 35 € 105 € 74 €
CY Xipre 72 € 50 € 36 € 105 € 74 €
HR Croàcia 54 € 38 € 27 € 75 € 53 €
DK Dinamarca 81 € 57 € 41 € 120 € 84 €
SK Eslovàquia 63 € 44 € 32 € 90 € 63 €
SI Eslovènia 54 € 38 € 27 € 75 € 53 €
EE Estònia 54 € 38 € 27 € 75 € 53 €
FI Finlàndia 72 € 50 € 36 € 105 € 74 €
FR França 75 € 53 € 38 € 105 € 74 €
EL Grècia 66 € 46 € 33 € 105 € 74 €
HU Hungria 66 € 46 € 33 € 105 € 74 €
IE Irlanda 75 € 53 € 38 € 120 € 84 €
IS Islàndia 75 € 53 € 38 € 105 € 74 €
IT Itàlia 69 € 48 € 35 € 105 € 74 €
LV Letònia 63 € 44 € 32 € 90 € 63 €
LI Liechtenstein 66 € 46 € 33 € 105 € 74 €
LT Lituània 54 € 38 € 27 € 75 € 53 €
LU Luxemburg 72 € 50 € 36 € 105 € 74 €
MT Malta 63 € 44 € 32 € 90 € 63 €
NO Noruega 66 € 46 € 33 € 105 € 74 €
NL Països Baixos 78 € 55 € 39 € 120 € 84 €
PL Polònia 66 € 46 € 33 € 105 € 74 €
PT Portugal 60 € 42 € 30 € 90 € 63 €
UK Regne Unit 84 € 59 € 42 € 120 € 84 €
CZ Rep. Xeca 69 € 48 € 35 € 105 € 74 €
MK Rep. de Macedònia 63 € 44 € 32 € 90 € 63 €
RO Romania 66 € 46 € 33 € 105 € 74 €
SE Suècia 78 € 55 € 39 € 120 € 84 €
TR Turquia 66 € 46 € 33 € 105 € 74 €
Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Finançament de les beques ERASMUS + per FP Bàsica i GM del curs 2015-2016

Informació sobre els socis del projectes ERASMUS + d’FP Bàsica i GM

A continuació us posam informació sobre els 4 socis del nostre projecte ERASMUS+ per FP Bàsica i GM:

    1. OULU VOCATIONAL COLLEGE (FINLÀNDIA)
    2. VITALIS (ALEMANYA)
    3. TRAINING VISION (REGNE UNIT)
    4. SISTEMA TURISMO (ITÀLIA)

 

  1. OULU VOCATIONAL COLLEGE (FINLÀNDIA)

És un dels centres d’FP més gran de Finlàndia, amb més de 11.000 estudiants, repartits en 12 unitats i nombroses seus al centre oest del país.

 

Oulu

Disposen d’unes instal·lacions d’alt nivell, on podrien acollir alumnes de tots els nostres estudis d’FP, sobretot d’Electricitat, Mecanitzat i Agràries, o bé cercar empreses del sector disposades a col·laborar.

Algunes seus com Kempele o Haukipudas  tenen residències d’estudiants. Sinó, hi ha un servei públic per al l’allotjament d’estudiants a Oulu (PSOAS)

El seu curs acaba a principis de juny, per tant els alumnes de GM haurien de fer les 4 setmanes de l’estada al principi de les FCT, durant el mes d’abril.

 

 2. VITALIS (ALEMANYA)

Institució d’acollida situada a la localitat de Gut Wehlitz, de la regió de Leipzig.

LeipzigDisposa de diferents programes de formació relacionats amb els estudis d’electricitat i mecanitzat: energies renovables, pràctiques electrònica aplicada o construcció d’un cotxe elèctric.

La formació és en anglès.

L’allotjament és en les seves pròpies instal·lacions amb un règim de mitja pensió (berenar i sopar inclòs).

Preu per allotjament a mitja pensió una mica alt:

FP BÀSICA            3 setm.       Uns 900 €/alumne

GM                      4 setm.       Uns 1300 €/alumne

 

S’han de reservar les places el més prest possible

 

3. TRAINING VISION (REGNE UNIT)

Empresa intermediària del Regne Unit, però que forma part d’una xarxa d’empreses amb sucursals a diferents països europeus.

Portsmouth

Gestiona la recerca d’empreses pels alumnes i s’encarrega del seu allotjament i preparació lingüística.

Al Regne Unit treballen a la ciutat de Portsmouth, comtat de Hampshire, al sud d’Anglaterra.

El Pressupost per 4 setmanes a Anglaterra amb allotjament amb una família d’acollida és d’uns 1200 €

S’han de reservar les places el més prest possible.

Necessiten CV i carta de presentació amb 3 mesos antelació

 

4. SISTEMA TURISMO (ITÀLIA)

Empresa intermediària italiana, que forma part de la mateixa xarxa d’empreses que Training Vision. 

Potenza

Gestiona la recerca d’empreses pels alumnes i s’encarrega del seu allotjament i preparació lingüística.

A Itàlia treballen a la ciutat de Potenza, al sud d’Itàlia.

El pressupost per 4 setmanes a Itàlia en un pis compartit amb habitacions de 2 persones és d’uns 600 €

S’han de reservar les places el més prest possible.

Necessiten CV i carta de presentació amb 3 mesos antelació.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Informació sobre els socis del projectes ERASMUS + d’FP Bàsica i GM

Oberta la convocatòria de beques ERASMUS + per alumnes d’FP

El termini per sol·licitar la participació en el programa ERASMUS + durant el curs 2015-16 és fins dia 30 de novembre.

Els alumnes interessats han de lliurar a l’oficina del centre l’annex I de la convocatòria corresponent, acompanyat d’una fotocòpia del DNI, el seu CV i una carta de presentació.

A la web del centre hi ha un avís a amb les dues convocatòries, una per GM i FP Bàsica i una altra per GS, però també hi podeu accedir des d’aquí a través dels següents enllaços:

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Oberta la convocatòria de beques ERASMUS + per alumnes d’FP

Inici de les classes de preparació lingüística i cultural ERASMUS+ dilluns dia 9 de novembre

Dilluns dia 9 de novembre comencen les classes de preparació lingüística i cultural que cada any ofereix el centre per aquells alumnes d’FP interessats en obtenir una beca de mobilitat ERASMUS+.

Aquestes classes, impartides pel professor Mikel Navarro. estan dirigides tant a alumnes de segons cursos que tenen intenció de demanar una beca dins aquest mateix curs, com per aquells que els agradaria demanar-ne una en un futur, per tal de preparar-se per fer una estada formativa en un altre país.

Les classes seran sempre de 14 a 15 h a l’aula Xarxipèlag 1.

 

slide-bilbao-02_1

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Inici de les classes de preparació lingüística i cultural ERASMUS+ dilluns dia 9 de novembre

Presentació del procés de sol•licitud de les 12 beques del curs 2015-16 a l’alumnat d’FP

Durant la setmana passada l’IES Pasqual Calbó i Caldés ha realitzat diferents sessions per informar a tots els alumnes d’FP sobre el procés per sol·licitar una beca ERASMUS+. Aquestes beques els permeten fer un període de pràctiques en un altre país gràcies al finançament de la Unió Europea.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Per tal d’informar a tot l’alumnat d’FP s’han dut a terme diferents xerrades informatives: una pels grups d’FP Bàsica, una altra pels alumnes de Grau Mitjà del matí i finalment una altra pels alumnes de Grau Mitjà i Grau Superior del capvespre. D’aquesta manera han pogut ser informat els prop de 300 alumnes d’FP del centre.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aquest curs l’IES Pasqual Calbó i Caldés compta amb 10 beques de 4 setmanes per alumnes de Grau Mitjà i FP Bàsica i 2 beques de 3 mesos de durada per alumnes de GS.

Es preveu que totes les estades en empreses de diferents països d’Europa tenguin lloc durant el tercer trimestre del curs, coincidint amb el període habitual de pràctiques formatives en empreses a Menorca.

A més, aquest centre educatiu també disposa de 4 beques ERASMUS + per a la formació del professorat o el personal no docent.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Presentació del procés de sol•licitud de les 12 beques del curs 2015-16 a l’alumnat d’FP

Xerrades informatives sobre les beques ERASMUS+ pels alumnes d’FP

Com cada curs, s’organitzen unes xerrades per informar sobre els projectes europeus del centre. Sobretot, per informar als alumnes del funcionament dels projectes i del que han de fer per obtenir una beca ERASMUS+.

El dilluns dia 19 d’octubre a les 15.05 es farà la xerrada informativa pels grups del capvespre, mentre que dimarts dia 20 serà el torn dels grups del matí. en aquest cas, hi haurà una xerrada pels alumnes d’FP Bàsica a les 13.10 h. i una altra pels alumnes de GM a partir de les 14.05 h.

Totes les xerrades seran a la sala polivalent.

 

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Xerrades informatives sobre les beques ERASMUS+ pels alumnes d’FP

Primera crònica londinenca de Juliette Tudurí fent pràctiques Erasmus al Regne Unit

Quan em vaig matricular al Cicle de Grau Superior d’Administració i Finances, ja tenia clar que volia fer les pràctiques en un país estranger. Finalment, després de dos cursos i algunes dificultats, ho he aconseguit: ja fa un mes que estic a Londres!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Em va costar molt trobar una empresa per fer les pràctiques i fins a l’últim moment, no vaig tenir clar que me n’aniria. Tot va ser tan precipitat que no vaig poder organitzar-ho tot des de Menorca abans de partir. Així, vaig arribar un divendres a l’aeroport de Gatwick, amb una maleta enorme i, després d’agafar un tren i dues línies de metro diferents (sense perdre’m!), vaig arribar a l’hotel que havia reservat pels primers dies. Aquí va començar la meva aventura londinenca.

La primera setmana va ser un poc complicada ja que, a més d’adaptar-me a l’empresa on faig les pràctiques, vaig haver de trobar un lloc per instal·lar-me. Vaig poder visitar diferents habitacions i escollir la que em semblava més convenient. Al final, estic compartint un pis amb una parella molt simpàtica en el barri residencial de Finchley, a les afores de Londres. La casa està situada a 15 minuts en bus del meu lloc de feina. El barri és molt agradable i hi ha molts espais verds; no sembla que estigui a una gran ciutat. A més, hi ha tot tipus de tendes, supermercats i restaurants, així que resulta molt pràctic.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

L’empresa a on faig les pràctiques, Lucent Lighting, és bastant interessant. S’encarrega de fabricar i distribuir material d’il·luminació pels dissenyadors d’interiors de tot el món. Així, Lucent Lighting ha participat en projectes com les tendes de Dior o Loewe, l’hotel Armani a Dubai, etc. Al principi de la meva estància, la meva tutora va decidir que aniria ajudant a cadascun dels departaments de l’empresa per poder entendre com funciona en conjunt. D’aquesta manera, puc veure com s’organitza tot el procés, des de les compres fins a les vendes, passant pel màrqueting, la gestió financera, la logística, etc. Gràcies a les tasques que he de realitzar, puc observar tota la documentació del procés comercial: comandes, albarans, notes d’entrega, factures,… A més, el fet que sigui una empresa internacional representa una oportunitat per aprendre com es gestionen les transaccions entre països diferents.

Ara per ara, estic col·laborant amb el departament de màrqueting: particip en els preparatius de la fira anual Lightfair i actualitz els continguts de la nova pàgina web.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Quan arriba el cap de setmana, tinc temps per visitar la capital anglesa. Londres és realment una ciutat impressionant, amb tantes coses per fer i per veure que no basten 3 mesos per descobrir-ho tot!

Per ara, he visitat alguns museus com el British Museum, el Natural History Museum o la Tate Gallery.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


He descobert alguns llocs molt peculiars com Covent Garden, a on hi ha molts d’artistes i musics, el mercat de Portobello Road, els grans magatzems de Harrods o St James´s park. També vaig poder veure el canvi de guàrdia a Buckingham Palace.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Està clar que no oblidaré mai l’experiència que estic vivint a Londres. A més de fer pràctiques en un àmbit professional i millorar el meu anglès, tenc l’oportunitat de conèixer gent nova de cultures diferents i descobrir llocs únics de la capital del Regne Unit.

Esper poder continuar gaudint al màxim del temps que em queda per aquí!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Primera crònica londinenca de Juliette Tudurí fent pràctiques Erasmus al Regne Unit

Visita a Berlin dels alumnes d’Electricitat que estan de pràctiques a Alemanya

Irene Triay, alumna del CFGM d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques, explica la seva segona setmana de pràctiques a Alemanya

Aquest cap de setmana vam estar per Berlín, on just sortir de l’estació de tren ja vam tenir el primer problema: l’hotel estava previst que passaríem la nit no tenia cap reserva de Vitalis per noltros. El guia que ens esperava a les vies del tren, va telefonar a Vitalis i ens van cercar un altre hotel, pero aquest estava a 5Km del primer. Hi vam anar en tren després de fer tota la visita per Berlín. Vam visitar, entre altres, la Porta de Brandenburg, el Reichtag (Seu del Parlament alemany)i el Monument als Soviètics.

Porta de Brandeburgo

 

Reichstag Parlament Alemán

 

 

 

 

 

 

 

 

Monument Soviètic

Berlín no me va agradar gaire, la part on hi ha tots els monuments i tota la historia sí, però el barri on estava situat l’hotel no. No estava molt net i feina una olor una mic

a rara!

Dilluns vam anar a la BMW, va ser una visita molt entretinguda, vam poder veure des de com fan els pers fins que el cotxe surt de la fàbrica. No vam poder fer cap foto dins les instal·lacions, ja que estava prohibit, i fora no hem vam fer cap tampoc, ja que plovia. Na Gabriela va venir amb nosaltres i va ser la nostra traductora.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Visita a Berlin dels alumnes d’Electricitat que estan de pràctiques a Alemanya

Resum de les primeres setmanes dels alumnes de Jardineria a kempele, Finlàndia

Dia 6 de abril.  Arribam a les 05 de sa matinada a s’aeroport de Helsinki sense cap tipus de problema. Espera d’unes  4 h a s’aeroport i sortida cap a Oulu, on arribam a les 9 h del matíi anam amb bus fins a Oulu.

Oulu és una ciutat de ses més grosses de Finlàndia. De moment tot va bé i ens hem fet fotos per sa plaça des mercat i per es tros de la mar que arriba fins aquí.

foto amb Xabuch

Hem anat a dinar a un restaurant que es diu Amarillo, on hem menjat amburguesa amb salses picants típiques d’aquí.

foto dels 3

Dia 07: En sol demà ens va venir a cercar es nostre tutor, Mr. Velin, i ens va menar cap a es campus. En aquest campus sa primera impressió va ser bona, és a dir, ses instal·lacions de aquí són espectaculars i molt contents i orgullosos de poder conèixer aquest lloc, encara que no s’assembli en res a el que nosaltres esteim acostumats. Ens varen menar a fer una volta per tot. En general ens sembla tot molt bé encara que els exteriors no acaben de estar prou ben aclarits.

Dia 08: Ordenar traster i sembrar 350 lletugues a hivernacle a més de veure fotos de floralia. Es capvespre vam anar as super a comprar.

Dia 09. Anam a s’edifici principal d’Agrària a fer centres de taula amb oasis i palos, després de dinar varem fer un altre model de pastanaga gegant per tal de penjar la coberta de una planta trepadora a una estructura rectangular i llarga.

Iniciant centres de flors

Dia 10. Aprofitam molt es dia ja que a primera hora anam cap a una botiga de material de floristeria d’Oulu i aprofitant es viatge anam per damunt la mar caminant tot gelada, i pel centre d’Oulu amb es cotxe de s’escola,  que menava una mestra de Kempele. Després anam a un spa que hi ha però només a mirar el que fan i tot seguit cap a escola a dinar i a fer floristeria després: fem un ram i un centre de taula a partir de roses, paniculata i clavells. Hi ha moltíssim de material per emprar a disposició dels alumnes.

Centre de flors

Es capvespre hem aprofitat per anar fins es super i ens ha telefonat es nostre nou amic n’Elias,  amb qui hem anat fins a Kiminki amb es seu cotxe i es seu fill petit, en Manu, a veure es ràpids d’aigua com passan per allà… Hem passat per damunt es ponts i hem anat vorejant es riu a poc a poc.

Dissabte Dia 11. Avui hem aprofitat per fer net sa roba, aclarir s’habitació i anar as centre comercial. En Martí ha comprat dues camises de marca bona per 20e.

Diumenge Dia 12: avui hem anat amb n’Elias a Hailuoto, que és una illa de la zona. Es capvespre pelis, estudiar i gim a s’habitació.

Paisatge nevat

Dilluns Dia 13: Avui hem fet reconeixement de plantes no coníferes de la zona, en total 34 noms. Es científic i en anglès. Moltes d’aquestes s’assemblen a les que tenim i ells per fer l’inventari general les agafen sense fulles, només amb les inflorescències a mig sortir.

Es capvespre hem anat fins Oulu amb bus a acabar de passar es dia i a investigar on és la parada de bus general per anar fins a Rovaniemi que hi volem anar el dissabte o diumenge. Hem visitat l’ajuntament, sa biblioteca, un museu…

Martí i escultura

Dimarts Dia 14: Avui a les 8 h hem començat a fer poda des pomers que tenien sembrats just enmig dels hivernacles de plantació de s’escola. Els tenien podats de tal manera que no es notava la seva poda continua, és més, semblava que els havien deixats créixer de la manera que ells volien per tal de no fer-los mal  i segons diuen ells per recollir les pomes el que fan és emprar una pèrtiga per tal d’agafar les pomes de més de 3m d’atura.

En haver acabat de dinar hem fer net molts de testos negres i els hem emprat per sembrar diferents varietats de hortalisses. I el capvespre hem estudiat i anat as gimnàs.

Dimecres Dia 15: Neteja del magatzem i transport de coníferes amb el nostre propi tractor cap des del magatzem als hivernacles. Després hem practicat una hora més a menar el tractor petit amb remolc.

Tractor amb remolc

Dijous Dia 16: Avui ha estat dia de floristeria. A primeres hores, fins que hem anat a dinar, hem acabat d’arrenjar els centres de taula que varem començar la setmana passada.

Feines de floristeria

Després de dinar hem anat en Dani i en Martí cap al magatzem i hem acabat de retocar les dues estructures que varem començar s’altre dia i posar-les a la furgoneta i dur aquesta, nosaltres dos mateixos cap a l’edifici principal d’Agrària. Ha conduit en Dani, evidentment. A continuació, hem baixat tots els altres centres de taula cap a la furgoneta i seguidament les hem conduït cap a l’església que es localitzava a diversos km de distància de l’escola. Aquesta església és una nau polivalent on s’hi poden celebrar actes religiosos i a la vegada també disposa de la sala principal amb taules i cadires col·locades de manera que s’hi poden organitzar els dinars o sopars allà mateix, en haver acabat la celebració. És més, també consta d’una cuina prou gran per posar-hi servei de catering.

Es capvespre hem anat a casa de n’Elias a xerrar un poc de tot, ens ha ensenyat fotos… i hem sopat de pizzes que hem anat a comprar just al seu barri.

Divendres dia 17: avui hem fet safates de llavors de diferents tipus de plantes amb flor com lliris, dàlies, lilium, … Després de dinar hem fet floristeria. Avui ha consistit en fer un centre de taula o arranjament floral a diferents nivells  amb gerbera i diferents elements verds més.

Capvespre de neteja general de la casa, rentadora i acabar de solucionar tot el tema de lloguer de cotxe per demà, ja que volem anar cap a Rovaniemi a Santa Claus Village.

Dissabte dia 18: Dia espectacular de 3h de conducció fins a Rovaniemi i arribant ja cap a Santa Claus Village, la caseta o lloc original del pare Noel. Hem fet el dia per allà i hem visitat els diferents museus. Hem fet la foto amb el pare Noel però no l’hem comprada ja que valia moltíssim, uns 60e… Tornada de 3h i a les 19 arribàvem a Oulu i a les 20 a kempele.

Casa Santa Clause

Diumenge 19: Dia normal d’anar a comprar al supermercat, capvespre normal de redacció, pel·lícules, estudiar i gimnàs.

Dilluns 20:  Avui hem fet de 8 a 12h treballant bàsicament amb pedra de bloc, ens han ensenyat que a Finlàndia es problema principal que tenen quan han de fer un forjat o una cimentació és es gel, que quan arriba s’hivern es gel romp per sa força o capacitat que té d’augmentar es seu volum i d’aquesta manera fa clots i bonys a s’asfalt. Hem fet feina dins es magatzem amb anivelladores i grava amb arena de mescla per tal de fer un tros de plaça a partir d’aquests blocs.

Es capvespre hem passejat per kempele, estudiat i  gimnàs.

Dimarts 21: Hi falten 9 dies per tornar a Menorca. Avui hem començat amb la continuació de les pedres abans de dinar tota l’estona. Es tractava de posar diferents tipus de material i fer sanefes enmig de l’estructura que varem muntar. Després de dinar hem anat a l’hort de darrera l’hivernacle i hem tret restes de branques d’arbres i arbusts primes i les hem tirat a la trituradora per fer compost, però aquesta màquina no funcionava. Finalment hem anat a l’hivernacle a fer net taules.

Capvespre normal d’anar a fer un gelat i a comprar menjar per la setmana.

Dimecres 22: Avui hem fet pràcticament el mateix tot es dia, és a dir, sembrar llavors de salaatti, com diuen ells, que venen a ser hortalisses.  Hem fet tot es dia allà mateix. També hem fet bosses amb mixta d’hortalisses, i les hem pesades i posat l’etiqueta i tot. És a dir, un procés normal de venta d’hortalisses.

Capvespre normal de reserva de cotxe i arranjar ses bicis.

Dijous 23: Tot es dia hem fet floristeria aferrant liquen a unes tables i després posar flors de plàstic enganxades amb silicona calenta i després les hem duites a ses tables baix a sa sala polivalent.

Divendres dia 24: Avui hem fet dia de classe normal a primeres hores. Primer hem estudiat una estona ses diferents plantes de sa llista de s’altre dia i després examen el qual nosaltres també hi hem participat. Després hem tingut una reunió amb Veli Matin i hem xerrat de com havia anat tot en general durant la nostre estada. Després d’haver dinat hem fet floristeria i practicat bàsicament boquets i centres de taula.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Resum de les primeres setmanes dels alumnes de Jardineria a kempele, Finlàndia

Primera setmana de l’estada a Alemanya del alumnes d’Electricitat

Els 4 alumnes de grau mitjà d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques ens expliquen com el ha anat la primera setmana a Vitalis

“El viatge va anar molt bé, l’únic problema és que l’avió que ens duia a Barcelona va sortir amb quasi 2 hores de retràs. A l’aeroport de Leipzig ens va venir a cercar na Gabriela, i ens va dur fins a Vitalis on ens va ensenyar les instal·lacions, les nostres habitacions, …

Dins l'avió

N’Irene comparteix habitació amb una al·lota d’Hungria, molt bona al·lota amb qui xerra en anglès. A part hem conegut croats, anglesos, portuguesos…

Ens hem trobat amb dos andalusos que treballen amb nosaltres, també estudien Electricitat, i duen ja una setmana per aquí (han estat ells els que ens han mostrat el tren, els tramvies…); a més de 5 bascos, que varen arribar el mateix dia que nosaltres. Totes les sortides les realitzem amb ells 7.

Tren - tramvia

Diumenge, dia 12, ja vam visitar la ciutat de Leipzig amb els 5 bascos i amb na Gabriela com a guia. Després de la visita per Leipzig varem quedar a dinar allà nosaltres 4.

20150412_120931

Dilluns vam començar a les 8.30h, els altres dies ja a les 9, ja que havíem de fer les presentacions amb els professors i ens van mostrar les instal·lacions on farem feina aquestes setmanes. Com a traductora vam tenir una altra persona de Vitalis, na Johanna.

Els primers dies varem treballar amb tub i canaleta per parelles damunt un taulell, com els de l’institut però més grans. Dijous ja vam començar a fer feina a una casa. Hem de fer la instal·lació elèctrica perquè els obrers puguin fer obres. La casa està situada a Leipzig, i ens duen amb cotxe fins allà i fem fins les 3 que ens tornen a Vitalis.

Dissabte dia 18 d’abril varem anar a Dresden amb els 7 espanyols. A l’estació ens va venir a cercar una guia, qui ens va fer la ruta amb espanyol.

Paisatge

Durant el temps lliure que tenim, anem al gimnàs. Hi solíem anar després de sopar, però des de dijous hi anem després de fer feina. Per les nits, també solem anar al bar que hi ha a Vitalis.

Això ha estat el resum de tota la setmana. L’únic problema que tenim es a l’hora de dinar, que tenim que fer-nos el dinar nosaltres mateixos, però només disposem d’un microones”

Vista panoràmica

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Primera setmana de l’estada a Alemanya del alumnes d’Electricitat

3 alumnes de Jardineria i Floristeria a Finlàndia

Els alumnes del grau mitjà de Jardineria i Floristeria; Martí Andreu, Maria Janer i  Dani Martínez, van arribar dia 6 d’abril a l’OULU Vocational College de Finlàndia, acompanyats pel professor Josep Xabuch. El Sr. Veli Mathlin serà el seu tutor d’empresa durant el mes que duraran les pràctiques a la seu que l’escola té a la localitat de Kempele.

foto 1

Aquesta estada forma part del mòdul de formació en Centres de Treball i ha estat possible fer-ne una part a un país europeu gràcies a una beca del programa de mobilitat Leonardo da Vinci.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a 3 alumnes de Jardineria i Floristeria a Finlàndia

10 alumnes del Pasqual Calbó de pràctiques a Europa

Un total de 10 alumnes de FP de l’IES Pasqual Calbó i Caldés iniciaran les seves pràctiques en empreses de diferents països d’Europa després de Setmana Santa gràcies als programes europeus Leonardo da Vinci i Erasmus+.

DSC08667

En primer lloc, 3 alumnes del Cicle Formatiu de Jardineria i Floristeria faran un mes de pràctiques formatives a OULU, Finlàndia, a partir del dilluns 6 d’abril. Aquest dia també iniciarà la seva estada de 4 setmanes a Gales, Regne Unit, en Jordan Allan Hoey, alumne del CF de Fabricació mecànica. I una setmana més tard iniciaran el seu més de pràctiques a Alemanya 4 alumnes del CF d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques.

Aquest 8 alumnes han rebut una beca del Programa Europeu d’Aprenentatge Permanent Leonardo da Vinci per realitzar un mes de pràctiques formatives en un altre país de la Unió Europea que formarà part del seu mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT).

Per altra banda, 2 alumnes del CFGS d’Administració i Finances viatjaran la setmana que ve al Regne Unit per fer tot el seu període de pràctiques, de dos mesos i mig, en una empresa anglesa. En aquest cas, aquestes estudiants compten amb una beca del Programa Erasmus+ d’ensenyaments superiors.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a 10 alumnes del Pasqual Calbó de pràctiques a Europa

L’IES Pasqual Calbó i Caldés rep a dos alumnes d’FP de Finlàndia

Dilluns dia 9 de febrer l’institut va rebre la visita de dos alumnes de Formació Professional de l’OULU VOCATIONAL COLLEGE (www.osao.fi) de Finlàndia que han vingut a fer un mes de pràctiques formatives. Aquests alumnes estudien el Cicle Formatiu d’Instal·lacions Elèctriques i faran la seva estada a l’Ajuntament de Maó gràcies a la col·laboració de la seva brigada d’obres.

 Mikael and Juho in Menorca

L’IES Pasqual Calbó i Caldés manté un acord de col·laboració amb aquest centre finès per tal d’organitzar les estades formatives dels alumnes d’ambdós centres que volen realitzar un període formatiu en un altre país de la UE en el marc dels programes europeus Leonardo da Vinci i Erasmus. Aquests dos alumnes faran un mes de pràctiques d’Electricitat a Menorca i després 3 alumnes de Jardineria i Floristeria de l’IES Pasqual Calbó i Caldés faran la seva estada a Finlàndia després de Setmana Santa.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a L’IES Pasqual Calbó i Caldés rep a dos alumnes d’FP de Finlàndia

Publicació alumnes Leonardo da Vinci i Erasmus + seleccionats curs 2014-15

Publicació de les llistes d’alumnes seleccionats per realitzar una mobilitat Leonardo da Vinci i Erasmus + curs 2014-15

ALUMNES SELECCIONATS PER UNA BECA LEONARDO DA VINCI

  Nom i llinatges Grup
1 Pablo Fiol esteban ELE-21B
2 Irene Triay Fedelich ELE-21B
3 Xavier Florit Mesquida ELE-21B
4 kevin Orfila Racero ELE-21D
5 Daniel Martínez Iranzo AGA-23B
6 Maria Janer Carreras AGA-23B
7 Martí Andreu Villalonga AGA-23B
8 Alex Cortés Carreras ADG-21B
9 Jordan Allan Hoey FME-21B

 

ALUMNES SELECCIONATS PER UNA BECA ERASMUS +

  Nom i llinatges Grup
1 Juliette Tudurí Chais ADG-32B
2 Ainhoa Caruana Alonso ADG-32B
3 Lluís Sansaloni Anglada ELE-31B
4 Joel Pons Juan ELE-31B

 

Es recorda als alumnes que, tal i com es va especificar a les convocatòries de beques, tenen fins el 30 de gener per lliurar la corresponent Sol·licitud d’ajuda, Leonardo da Vinci o Erasmus+ segons cada cas, a les oficines del centre.

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Publicació alumnes Leonardo da Vinci i Erasmus + seleccionats curs 2014-15

Obert el termini per sol·licitar una beca de mobilitat Leonardo o Erasmus +

Ja està obert el termini per sol·licitar una beca de mobilitat europea per aquest curs 2014-15.

 

Tots aquells alumnes que vulguin fer pràctiques en un altre país de la Unió Europea han d’emplenar l’annex 1 de la sol·licitud que els correspongui:

Pels alumnes de Grau Mitja:    Convocatòria de beques Leonardo da Vinci curs 2014-15

Pels alumnes de Grau Superior:  Convocatòria de beques Erasmus + alumnes GS curs 2014-15

 

El professorat de GS o qualsevol membre del personal no docent també pot sol·licitar una beca de formació seguint les instruccions de la Convocatòria de beques Erasmus + per personal docent i no docent 2014-15

 

El termini per lliurar la sol·licitud a la oficina del centre és fins dia 31 d’octubre de 2014.

A les dues entrades anteriors d’aquest bloc trobareu informació sobre el finançament de cada tipus de beca o bé us podeu descarregar la informació a través d’aquest enllaç.

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Obert el termini per sol·licitar una beca de mobilitat Leonardo o Erasmus +

Informació sobre el finançament de les mobilitats d’alumnes de Grau Mitjà en el marc del programa Leonardo

Projecte propi IES PASQUAL CALBÓ 2013 (del 1-09-13 al 31-05-15)

 Pel curs 2014-15 el centre disposa de 13 beques per alumnes de GM

País destí Núm. de beques Durada en setmanes Manutenció Viatge Preparació lingüística
Finlàndia 7 4 1265 € 250 € Màx. 300 €
Regne Unit 3 4 1385 € 250 € Màx. 300 €
Polònia 3 4 783 € 250 € Màx. 300 €
Alemanya 0 4 964 € 250 € Màx. 300 €
Alemanya 0 2 784 € 250 € Màx. 300 €
TOTAL 13        

 

  1. L’ajuda en concepte de manutenció correspon a la realització d’una estada formativa de quatre o dues setmanes complertes (cinc dies feiners per setmana) i inclou les despeses de manutenció, allotjament, desplaçaments locals i assegurança.

 

  1. Per al càlcul de la subvenció final la durada comença el primer dia de l’estada formativa amb el soci d’acollida i en finalitza el darrer dia.

 

  1. En el cas que les despeses realitzades pels alumnes siguin superiors a les quantitats indicades en els punts anteriors d’aquest article, els alumnes i/o la seva pròpia família han d’assumir les despeses no cobertes amb la dotació inicial abans esmentada.

 

  1. Per justificar les despeses de preparació pedagògica, cultural i lingüística s’ha de lliurar la llista completa de participants que l’han rebut i confirmació de la preparació (o participació) signada pels participants.

 

 També es disposa de 2 beques per professors acompanyants

 

País destí Núm. de beques Durada en setmanes Manutenció Viatge
Finlàndia 1 1 735 € 250 €
Alemanya 0 1 560 € 250 €
Polònia 1 2 637 € 250 €

 

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Informació sobre el finançament de les mobilitats d’alumnes de Grau Mitjà en el marc del programa Leonardo

Informació sobre el finançament de les mobilitats d’alumnes i personal d’ensenyament superiors (CFGS) en el marc del programa ERASMUS+

Projecte propi IES PASQUAL CALBÓ 2014-2015 (del 1-06-14 al 30-09-15)

  • Beques per alumnes de CFGS

L’import de les ajudes depèn del nivell de vida del país de destí, segons els tres grups que es descriuen a continuació:

Grup 1: Àustria, Dinamarca, Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia, Liechtenstein, Noruega, Reine Unit, Suècia, Suïssa

 Grup 2: Alemanya, Bèlgica, Xipre, Croàcia, Eslovènia, Grècia, Holanda, Islàndia, Luxemburg, Portugal, República Txeca, Turquia

Grup 3:  Antigua República Iugoslava de Macedònia, Bulgària, Eslovàquia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, Romania

 

Per a la realització d’una estada de pràctiques en empresa, l’import de la beca serà:

Amb una durada de 1 mes                    Per 3 mesos

Grup 1                       400 €                         1200 €

Grup 2                       350 €                         1050 €

Grup 3                       300 €                         900 €

 

Cofinanciació nacional:

La cofinanciació a nivell nacional consistirà en una convocatòria d’ajudes a la mobilitat d’estudiants gestionada de manera diferenciada pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.

 

  • Beques per a formació del professorat de CFGS o personal no docent

 El personal pot rebre una ajuda europea com a contribució a les seves despeses de viatge i subsistència durant el període de la seva estada en un altre país.

Es poden fer estades de més d’una setmana però com a molt es subvencionen els 5 primers dies.

Viatge

L’import de l’ajuda pel viatge depèn de la distància entre el lloc de treball i el lloc on es desenvolupi l’activitat corresponent, segons el que s’indica a continuació:

 Distància en kilòmetres

Quantitat a rebre

Entre 100 i 499 km:

180 € per participant

Entre 500 i 1999 km:

275 € per participant

Entre 2000 i 2999 km:

360 € per participant

Entre 3000 i 3999 km:

530 € per participant

Entre 4000 i 7999 km:

820 € per participant

Entre 8000 i 19999 km:

1100 € per participant

 

Subsistència

Les quantitats depenen del país de destí (en funció del grup indicat a continuació):

Països de destí

Quantitat diària a rebre

Grup A – Dinamarca, Holanda, Irlanda, Regne Unit, Suècia

120 €

Grup B – Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Islàndia, Itàlia, Liechtenstein, Luxemburg, Noruega, Polònia, República Txeca, Romania, Suïssa, Turquia

105 €

Grup C –Alemanya, Antigua República Iugoslava de Macedònia, Eslovàquia, Letònia, Malta, Portugal

90 €

Grup D – Croàcia, Eslovènia, Estònia, Lituània

75 €

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Informació sobre el finançament de les mobilitats d’alumnes i personal d’ensenyament superiors (CFGS) en el marc del programa ERASMUS+

Inici de les classes de preparació lingüística del curs 2014-15

Aquest dilluns comencen les classes de preparació lingüística per a tots aquells alumnes de GM i GS que tenguin intencions de fer una estada Leonardo da Vinci o Erasmus durant el període de FCT d’aquest curs o durant el curs que ve.

Les classes tindran lloc tots els dilluns de 14 a 15 h a l’aula de Xarxipelag-1 i seram impartides per el professor Mikel Navarro.

curso-adultos-londres

 

Al llarg del curs els assistents podran practicar tant el vocabulari i les expressions que més sempren en situacions normals del dia a dia com el vocabulari propi del seu perfil professional, de manera distesa i divertida.

slide-bilbao-02_1

 

 

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Inici de les classes de preparació lingüística del curs 2014-15

Resum de l’estada dels 4 alumnes d’ELE-21 a Alemanya

En Rachid, en Joan, n’Adrià i n’Edgar han estat 4 setmanes a Leipzig fent pràctiques a Vitalis, una empresa que es dedica a reconstruir un petit poble situat a uns 10 km. de Leipzig.

[cincopa AINA4trDveXu]

Durant la seva estada han estat fent diferents feines relacionades amb la posada a punt de la instal·lació elèctrica d’alguns dels edificis rehabilitats.

[cincopa AUJAJsbGv25k]

 

 

També han tingut l’oportunitat de visitar, a part de Leipzig, la ciutat de Dresden i Berlin, la capital d’Alemanya.

 

[cincopa AsBAWurjv6no]

Publicat dins de Uncategorized | 19.927 comentaris

En Javier Olives també ens explica com va la seva estada Erasmus a Portsmouth

Després de dos llargs i durs anys cursant el grau superior d’Administració i Finances, per fi va arribar el dia assenyalat, dia 28 de març, dia que agafava l’avió per anar a una petita gran ciutat com Portsmouth, al sud d’Anglaterra, per a realitzar les pràctiques formatives dins del programa europeu Erasmus durant tres mesos.

Després d’uns dies de conèixer la ciutat i que el nervis s’apoderessin de jo, va arribar el dia de l’entrevista a l’empresa, TCL Global, dedicada a aconsellar estudiants estrangers que vulguin estudiar una carrera universitària a Anglaterra, Gales, Irlanda, Estats Units, Canadà, Austràlia o Nova Zelanda. Va ser fàcil de passar, tant l’entrevista com els dies de cada dia, gràcies al meu nivell d’anglès i les facilitats que em donen i la bona relació que hi ha entre el meu cap i els meus companys de feina.

Les meves tasques diàries són les pròpies de les d’administració; factures, comptabilitat, actualitzar bases de dades…. Els documents són en anglès, és clar, però son fàcils d’entendre.

Javier Olives a l'empresa

 

Per altra banda, la vida a Portsmouth no és gaire cara, però si vols sortir per la nit t’has de gratar la butxaca, ja que et cobren l’entrada a tots els locals d’oci i les begudes són el doble de cares que a Menorca.

Portsmouth té coses polides com l’Spinnaker Tower, la casa de Dickens, la catedral anglicana, el passeig marítim i el port, així com també el barco d’època on l’almirall Nelson va morir en la històrica batalla de Trafalgar. Però no és una ciutat turística ni que visqui del turisme. De fet, la seva economia es basa, principalment, en la construcció de barcos de guerra.

El que més m’agrada de l’estància a Portsmouth és la gent, molt agradable en general i que t’ajuden per qualsevol cosa. També que puguis visitar altres ciutats properes com Brighton, Londres, Bath, Bristol o l’illa de Wight, així com també el monument prehistòric de Stonehenge.

Javier Olives a London

 

 

Els meus sis companys de pis, Laura, Ana, María, Ainoa, Carlos i Guillermo, són molt agradables i divertits, hem fet tantes coses junts que formem una família i sembla que ens coneguem de fa deu anys! Pot ser que la casualitat de que tots ells no només siguin espanyols, sinó de Teruel, no practiqui l’anglès tant com realment m’agradaria, però, al menys, vàrem decidir que cada dia xerréssim una hora, durant el sopar, en anglès.

Javier Olives amb companys Javier Olives al pis

 

 

 

 

 

 

 

Apart d’ells, també hem conegut gent d’Itàlia, França, Aràbia Saudí i Bangladesh, tots ells molt simpàtics i agradables, amb qui, per descomptat, parlem en anglès i passem llargues i bones estones.

Aquells que estiguin pensant en fer les pràctiques a l’estranger, ja sigui amb el programa Leonardo da Vinci, Erasmus o amb un altre, que no s’ho pensi dues vegades, ja que és una experiència molt enriquidora tant personal com laboral.

Cheers!

Javier Olives

Publicat dins de Uncategorized | 19.484 comentaris

Na Núria Torres ens explica les seves vivències a Polònia

A part de realitzar les seves pràctiques de jardineria a un centre de jardineria, na Núria ens ha explicat que els primers dies de la seva estada ha aprofitat per conèixer els voltants del poblet on viu, Kicin, gràcies a una bicicleta que li han deixat.
IMG_0079
També ha visitat Poznan i diu que és una ciutat maravellosa, plena de estudians. Ha visitat esglésies, parcs, mercats, etc.
IMG_0041
El primer dissabte que estava allà va anar de bateig, amb la familia amb la que viu. Comenta que  tot va ser molt familiar i van menjar tant o més que a qualsevol celebració del notre país. Per ella va ser molt graciós escoltar una misa en polac.
IMG_0055

 

Publicat dins de Uncategorized | 16.559 comentaris

Inici de l’estada Leonardo da Vinci de dos alumnes del CFGM de Jardineria i Floristeria

En Robert Olives i na Nuria Torres han rebut una beca dels Programa Europeu d’Aprenentatge Permanent Leonardo da Vinci per realitzar un mes de pràctiques formatives en un altre país de la Unió Europea que formaran part del seu mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT).

 

Foto Robert i Nuria

 

En primer lloc, en Robert Olives viatjà aquest fins a Finlàndia, per iniciar les seves pràctiques a l’Oulu Vocational College, un dels centres de formació professional més importants del país. En concret, s’allotja i reb la seva formació a Kempele, on aquest centre compta, entre les seves instal·lacions, amb 3 hivernacles per al cultiu de verdures i plantes ornamentals, una nau industrial per al disseny i construcció d’àrees enjardinades i una floristeria per aprendre les tècniques de venta al públic.

Hivernacle 1   Hivernacle 3

 

 

 

 

 

 

Per altra banda, na Nuria Torres viatjà fins a Polònia per fer un mes de pràctiques al Centre de Jardineria Weber.

Centre de Jardineria Weber

Les seves estades formatives tenen lloc gràcies al convenis de col·laboració que té signats l’IES Pasqual Calbó i Caldés amb el Oulu Vocational College de Finlàndia i el centre d’assessorament agrari WODR de Polònia. L’institut manté contactes amb aquestes institucions des de fa més de 3 anys, els quals han permès ja l’estada d’uns 8 alumnes de l’IES Pasqual Calbó a cada país.

 

 

Publicat dins de Uncategorized | 191 comentaris

6 alumnes de l’IES Pasqual Calbó i Caldés inicien el seu període de pràctiques formatives en diferents països de la Unió Europea

En primer lloc, 2 alumnes de Formació Professional de Grau Superior iniciaran dilluns un període de 3 mesos de pràctiques en una empresa d’un altre país amb una beca Erasmus per estudiants en pràctiques. En Javier Olives Franco, alumne del CFGS d’Administració i Finances (ADG-32), es desplaça aquest cap de setmana cap a Portsmouth, a Regne Unit, mentre que en Pau Verdaguer Barber, del CFGS de Sistemes Electrotècnics i Automatitzats (ELE-31), iniciarà el seu llarg viatge cap a Oulu, al nord-oest de Finlàndia.

 

DSC07527En Pau i en Javier van rebre divendres els darrers documents necessaris per certificar la seva estada ERASMUS abans d’iniciar els seus respectius viatges a Finlàndia i Regne Unit

 Per altra banda, 4 alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques (ELE-21) han rebut una beca dels Programa Europeu d’Aprenentatge Permanent Leonardo da Vinci per realitzar un mes de pràctiques formatives a Leipzig, Alemanya, que formaran part del seu mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT).

Encara que el centre compta amb uns anys d’experiència en la gestió dels projectes Erasmus, aquest és el primer curs que l’IES Pasqual Calbó i Caldés gestiona el seu propi projecte Leonardo da Vinci. Açò vol dir que ara ja no es depèn de la disposició de beques per part de la Conselleria d’Educació del Govern Balear, n’agilitza la seva gestió i  es preveu un augment de les mobilitats en el centre. De fet, aquestes són les 4 primeres beques concedides d’un total de 20 de que disposa el centre per tal de que facin un període de pràctiques en un altre país europeu aquells alumnes de GM i PQPI interessats fins el 31 de maig de 2015. Al menys 3 alumnes més del GM han sol·licitat una beca Leonardo per fer una estada d’aquí a final de curs.

Publicat dins de Uncategorized | 15.181 comentaris

Informació sobre el finançament de les mobilitats d’alumnes i personal d’ensenyament superiors (CFGS) en el marc del programa ERASMUS+

Projecte propi IES PASQUAL CALBÓ 2014-2015 (del 1-06-14 al 30-09-15)

  • Beques per alumnes de CFGS

L’import de les ajudes depèn del nivell de vida del país de destí, segons els tres grups que es descriuen a continuació:

Grup 1: Àustria, Dinamarca, Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia, Liechtenstein, Noruega, Reine Unit, Suècia, Suïssa

 Grup 2: Alemanya, Bèlgica, Xipre, Croàcia, Eslovènia, Grècia, Holanda, Islàndia, Luxemburg, Portugal, República Txeca, Turquia

Grup 3:  Antigua República Iugoslava de Macedònia, Bulgària, Eslovàquia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Malta, Polònia, Romania

 

Per a la realització d’una estada de pràctiques en empresa, l’import de la beca serà:

1 mes                        3 mesos

Grup 1                       400 €                         1200 €

Grup 2                       350 €                         1050 €

Grup 3                       300 €                         900 €

 

Cofinanciació nacional:

La cofinanciació a nivell nacional consistirà en una convocatòria d’ajudes a la mobilitat d’estudiants gestionada de manera diferenciada pel Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.

 

  • Beques per a formació del professorat de CFGS o personal no docent

 El personal pot rebre una ajuda europea com a contribució a les seves despeses de viatge i subsistència durant el període de la seva estada en un altre país.

Es poden fer estades de més d’una setmana però com a molt es subvencionen els 5 primers dies.

Viatge

L’import de l’ajuda pel viatge depèn de la distància entre el lloc de treball i el lloc on es desenvolupi l’activitat corresponent, segons el que s’indica a continuació:

 Distància en kilòmetres

Quantitat a rebre

Entre 100 i 499 km:

180 € per participant

Entre 500 i 1999 km:

275 € per participant

Entre 2000 i 2999 km:

360 € per participant

Entre 3000 i 3999 km:

530 € per participant

Entre 4000 i 7999 km:

820 € per participant

Entre 8000 i 19999 km:

1100 € per participant

 

Subsistència

Les quantitats depenen del país de destí (en funció del grup indicat a continuació):

Països de destí

Quantitat diària a rebre

Grup A – Dinamarca, Holanda, Irlanda, Regne Unit, Suècia

120 €

Grup B – Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Islàndia, Itàlia, Liechtenstein, Luxemburg, Noruega, Polònia, República Txeca, Romania, Suïssa, Turquia

105 €

Grup C –Alemanya, Antigua República Iugoslava de Macedònia, Eslovàquia, Letònia, Malta, Portugal

90 €

Grup D – Croàcia, Eslovènia, Estònia, Lituània

75 €

 

Publicat dins de Uncategorized | Comentaris tancats a Informació sobre el finançament de les mobilitats d’alumnes i personal d’ensenyament superiors (CFGS) en el marc del programa ERASMUS+

L’institut despeix els dos alumnes de Finlàndia

Després de 4 setmanes de pràtiques formatives al departament de manteniment de l’Aeroport de Menorca, el passat dilluns dia 3 en Kalle i en Jesse van tornar cap a Finlàndia per acabar el CF d’Instal·lacions Elèctriques.

Durant aquestes setmanes, a part de la formació tècnica rebuda durant les pràctiques, han tingut l’oportunitat de conèixer Menorca i el nostre centre. La seva estada els ha resultat fàcil perquè ja coneixien alumnes del centre que havien estat a Oulu el curs passat, però durant aquestes setmanes han tingut l’oportunitat de fer diferents activitats amb els alumnes de Batxillerat i CF.

Abans de tornar cap al seu país van expressar el seu agraïment pel tracte rebut per part de tot el centre.

FOTO KALLE I JESSE AL CENTRE

Publicat dins de Uncategorized | 6.244 comentaris

L’IES Pasqual Calbó i Caldés rep a dos alumnes de FP de Finlàndia

 L’IES Pasqual Calbó i Caldés ha rebut la visita de dos alumnes de Formació Professional de l’OULU VOCATIONAL COLLEGE (www.osao.fi) de Finlàndia, que han vingut a fer un mes de pràctiques formatives. Aquests alumnes estan acabant el seus estudis d’Instal·lacions Elèctriques i faran la seva estada formativa a l’Aeroport de Menorca gràcies a la col·laboració d’AENA.

 

 IMG-20140206-00035

En aquesta imatge els podem veure fent feines de manteniment a les cintes transportadores d’equipatges de l’aeroport.

 

L’IES Pasqual Calbó i Caldés manté contacte amb aquest centre de formació professional finlandès des de fa tres cursos per tal d’organitzar les estades formatives dels alumnes d’ambdós centres que volen realitzar un període formatiu en un altre país de la UE en el marc dels programes europeus Leonardo da Vinci i Erasmus.

Publicat dins de Uncategorized | 15.394 comentaris

SOCIS COL•LABORADORS PROJECTE LEONARDO IES PASQUAL CALBÓ I CALDÉS 2013

OULU VOCATIONAL COLLEGE (FINLÀNDIA)

Un dels centres de FP més gran de Finlàndia, amb més de 11.000 estudiants, repartits en 12 unitats i nombroses seus al centre oest del país.

Disposen d’unes instal·lacions d’alt nivell, on podrien acollir alumnes de tots els nostres estudis de FP i PQPI, sobretot d’Electricitat, Mecanitzat i Agràries, o bé cercar empreses del sector disposades a col·laborar.

Algunes seus tenen residències d’estudiants. Sinó, hi ha un servei públic per al l’allotjament d’estudiants a Oulu (PSOAS)

El seu curs acaba a principis de juny, per tant els alumnes de GM haurien de fer les 4 setmanes de l’estada al principi de les FCT, entre març i abril.


VITALIS (ALEMANYA)

Institució d’acollida situada a la localitat de Gut Wehlitz, de la regió de Leipzig.

Disposa de diferents programes de formació relacionats amb els estudis d’electricitat i mecanitzat: energies renovables, pràctiques electrònica aplicada o construcció d’un cotxe elèctric.

Formació en anglès.

Allotjament en les seves pròpies instal·lacions.

Preu raonable:

PQPI     2 setm.       Uns 900 €/alumne (150 € prep. Ling i cult.)

GM       4 setm.       Uns 1275 €/alumne (200 € prep. Ling. I cult.)


S’han de reservar les places el més prest possible

 TELLUS GROUP

Empresa intermediària amb sucursals a diferents països europeus.

Gestiona la recerca d’empreses pels alumnes i s’encarrega del seu allotjament i preparació lingüística.

Al Regne Unit treballen a la regió de Plymouth, al sud-oest d’Anglaterra.

Pressupost per 5 setmanes a Anglaterra: Uns 1860 € (inclou 15 h de preparació lingüística la primera setmana, 225 €)


S’han de reservar les places el més prest possible i negociar pressupost i dates

 

 

WODR (POLÒNIA)

 Centre d’estudis agraris de Poznan.

 Disposats a col·laborar amb el centre en la recerca d’empreses i allotjament per alumnes d’agràries, principalment.

Ofereixen també una breu preparació lingüística i cultural per donar a conèixer la regió de Poznan.

 Destí prou econòmic, però no adequat per aquells que vulguin millorar la seva competència lingüística en anglès.

Publicat dins de Uncategorized | 19.249 comentaris

ESTADES FORMATIVES A EUROPA PER ALUMNES DE FP I PQPI CURS 2013-14

Gràcies als programes europeus d’aprenentatge permanent LEONARDO DA VINCI I ERASMUS els alumnes de Formació Professional i dels Programes de Qualificació Professional Inicial poden realitzar una estada formativa a un altre país de la Unió Europea durant el seu període de FCTs.

El centre participa des del curs 2001-2002 en els projectes europeus gestionats per la DGOIFP de la Conselleria d’Educació del Govern Balear, que cada any concedeix als nostres alumnes diverses beques per a fomentar la mobilitat europea dins la Formació Professional.

Des d’aquest any el centre també sol·licita i gestiona beques ERASMUS pels alumnes de CFGS.

PROGRAMA LEONARDO DA VINCI

Aquest va dirigit a alumnes dels CFGM i de PQPI que tenen interès en dur a terme una part de les seves pràctiques (FCT) a l’estranger. En aquest cas, la Conselleria d’Educació defineix els Projectes ILLES BALEARS – LEONARDO DA VINCI.

Amb el projecte actual els alumnes de CFGM poden dur a terme una estada de 4 setmanes mentre que pels de PQPI la beca és per a una estada de 2 setmanes.

L’ajuda econòmica varia en funció de la durada de l’estada i del nivell econòmic del país de destí. També es pot sol·licitar una ajuda complementària si es justifiquen despeses de preparació lingüística (prèvia o en el país de destinació).

 

PROGRAMA ERASMUS

Des del curs 07-08, els alumnes dels CFGS que vulguin fer una estada formativa a qualsevol país de la UE que formi part del seu període de FCT, ho han de fer a través de Programa Erasmus.  Per això, és necessari que l’institut tengui la Carta Europea Erasmus.

Les estades són de mínim 8 setmanes, dins el període de FCT, i l’ajuda econòmica màxima per aquest curs 2013-2014 és de 300 €/4 setmanes.

El nostre centre disposa de 3 beques de 3 mesos. Si hi ha més demanda s’haurà de sol·licitar beques dels projectes FP-ERASMUS que gestiona la Conselleria d’Educació. Aquest curs en principi serà a través del projecte FP-ERASMUS 2013

 

 Funcionament bàsic

Organització de l’estada dels alumnes:

–          L’IES anomena un/a coordinador/a Erasmus i Leonardo i un/a tutor/a de mobilitat per a cada alumne/a o grup d’alumnes (si van a la mateixa empresa en el mateix període). També s’ofereixen classes de preparació lingüística (anglès) pels alumnes interessats els dilluns de 14 a 15 h.

–          El/la coordinador/a i/o tutor/a s’encarreguen de gestionar tota la documentació necessària, organitzar els viatges i l’estada  i miren de trobar empreses d’acollida on els alumnes puguin fer les pràctiques. Els alumnes també han de participar en el procés de recerca d’empresa, allotjament i organització de l’estada.

–          Cada alumne/a ha sol·licitar la seva participació i preparar el seu currículum en l’idioma del país d’acollida.

–          Els principals documents són:

  • Dades de l’empresa, compromís de participació i designació del tutor/a de l’empresa.
  • Contracte a signar per l’IES i l’alumne/a
  • Acord de formació a signar per l’IES, l’empresa d’acollida i l’alumne/a + Programa formatiu
  • Informe de l’alumne/a
  • Informe financer

Altres documents que és important que l’alumne/a prepari abans de l’estada són:

–          El DNI ha de ser vigent fins després de la data de tornada.

–          Convé també disposar del Passaport, també vigent durant tota l’estada.

–          L’alumne/a ha d’endur-se la Targeta de la Seguretat Social i la Targeta Sanitària Europea

Durant la realització de l’estada hi ha d’haver una comunicació contínua entre l’alumne/a, el/la tutor/a del centre i el/la tutor/a de l’empresa d’acollida.

Una vegada finalitzada l’estada l’alumne/a ha de portar el certificat de l’empresa conforme ha realitzat l’estada acordada i es fa una valoració de la mateixa:

–          L’alumne/a emplena un informe de valoració personal

–          El/la tutor/la del l’IES elabora una memòria i un informe econòmic.

Per a la justificació de les despeses és necessari presentar:

–          Factura bitllets d’avió, bitllets i  targetes d’embarcament a nom de l’alumne/a

–          Factures de transport de l’aeroport a la ciutat d’acollida

–          Factures d’allotjament a nom de l’alumne/a

–          Factures i tiquets de manutenció

 

 

FINANÇAMENT BEQUES LEONARDO I ERASMUS CURS 2013-2014

 

ESTADES LEONARDO CURS 2013-2014 i CURS 2014-2015

 Projecte propi IES PASQUAL CALBÓ 2013 (del 1-09-13 al 31-05-15)

 

20 beques per alumnes de GM i PQPI

País destí

Núm. de beques

Durada en setmanes

Manutenció

Viatge

Preparació lingüística

Finlàndia

8

4

1265 €

250 €

Màx. 300 €

Regne Unit

4

4

1385 €

250 €

Màx. 300 €

Polònia

4

4

783 €

250 €

Màx. 300 €

Alemanya

2

4

964 €

250 €

Màx. 300 €

Alemanya

2

2

784 €

250 €

Màx. 300 €

TOTAL

20

 

 

 

 

 

 

 

 

El centre avançarà a l’alumne el 60 % de la beca de manutenció i viatge abans d’iniciar la seva estada.

La resta es pagarà en tornar una vegada lliurada tota la documentació necessària.

1. L’ajuda en concepte de manutenció correspon a la realització d’una estada formativa de quatre o dues setmanes complertes (cinc dies feiners per setmana) i inclou les despeses de manutenció, allotjament i desplaçaments locals.

2. Per al càlcul de la subvenció final la durada comença el primer dia de l’estada formativa amb el soci d’acollida i en finalitza el darrer dia.

3, En el cas que les despeses realitzades pels alumnes siguin superiors a les quantitats indicades en els punts anteriors d’aquest article, els alumnes i/o la seva pròpia família han d’assumir les despeses no cobertes amb la dotació inicial abans esmentada.

4. Per justificar les despeses de preparació pedagògica, cultural i lingüística s’ha de lliurar la llista completa de participants que l’han rebut i confirmació de la preparació (o participació) signada pels participants.

 

ESTADES ERASMUS Curs 2013-2014 (fins 30-09-2014)

 3 beques per alumnes de CFGS

 900 €/ beca = 300 €/4 setmanes per viatge i manutenció

(80 % abans de la partida)

 + possible aportació complementària de l’estat (Futura ordre ministerial)

Publicat dins de Uncategorized | 15.115 comentaris

Els 4 alumnes d’electricitat que estan a Finlàndia fent pràctiques aprofiten al màxim la seva estada

En Ferran, en Toni, en Joel i en Joan ja duen més de la meitat de la seva estada a Oulu, a Finlàndia, i estan aprofitant al màxim la seva experiència. Després dels primers dies d’adaptació al nou país i de conèixer el centre on fan les pràctiques, van dedicar el primer cap de setmana allà a visitar la ciutat d’Oulu.

Oulu

 

Per altra banda, aquest cap de setmana l’han dedicat a viatjar pel país i disfrutar dels seus paisatges i espais naturals. Dissabte van viatjar fins a Romanievi, dins el cercle polar àrtic, i van visitar i el zoològic de Ranua i el poble on es diu que hi ha la casa del Pare Noel. Si tot açò no era suficient, el diumenge encara van tenir forces per anar a esquiar a Ruka, on asseguren que s’ho van passar molt bé. Esperam que continuïn així i disfrutin el màxim de la seva estada.

 

Pare Noel

Pista esquí II

 

 

 

 

 

Publicat dins de Uncategorized | 20.511 comentaris

Dos nous alumnes de FP de Finlàndia venen a fer pràctiques a Menorca

Mentre 4 alumnes d’electricitat estan fent un mes de pràctiques d’Electricitat a Finlàndia, 3 alumnes finlandesos estaran a Menorca, ja que aquests dos nous alumnes es sumen a l’estada de 4 mesos que dur a terme l’alumna d’Electromecànica de Vehicles, Heidi Yli-Suvanto, a l’empresa AUTO RECAMBIOS UNIÓN.

 

Aquesta setmana l’IES Pasqual Calbó i Caldés ha rebut la visita de dos alumnes de Formació Professional de l’OULU VOCATIONAL COLLEGE de Finlàndia que han vingut a fer un mes i mig de pràctiques formatives. Aquests alumnes estudien un CF de logística aeroportuària i faran la seva estada a l’Aeroport de Menorca gràcies a la col·laboració d’AENA.

El divendres dia 19 van ser rebuts a l’Aeroport per mostrar-los les instal·lacions i dilluns començaren les seves pràctiques formatives.

L’IES Pasqual Calbó i Caldés manté contacte amb aquest centre de formació professional finlandès des de fa dos cursos per tal d’organitzar les estades formatives dels alumnes d’ambdós centres que volen realitzar un període formatiu en un altre país de la UE en el marc dels programes europeus Leonardo da Vinci i Erasmus.

2013-04-16 18.36.18DSC03428

 

 

 

 

 

 

 

En una imatge es poden veure els 2 alumnes, Juho i Joel, davant la porta principal del centre i en l’altra Joel i Juho reunits amb Mar Robles Bada, Cap del Dept. d’Obra Civil i instal·lacions, i Lourdes López Orfila, cap del Dept. de Recursos Humans d’AENA a l’Aeroport de Menorca.

 

 

 

Publicat dins de Uncategorized | 6.352 comentaris

4 alumnes d’electricitat han iniciat el seu període de pràctiques a Finlàndia

4 alumnes de l’IES Pasqual Calbó han rebut una beca dels Programa Europeu d’Aprenentatge Permanent Leonardo da Vinci per realitzar pràctiques formatives en un altre país europeu.

Ferran Bosch Vinent i Antoni Marqués Pascual, de Ciutadella, i  Joel Pons Juan i Joan Pons Mora, de Maó, alumnes del CFGM d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques (ELE-21)  han viatjat fins a Oulu, Finlàndia,  per realitzar un mes de pràctiques que formaran part del seu mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT).

horitzontal

 

Gràcies al Programa Europeu Leonardo da Vinci, que dóna la possibilitat als alumnes de FP i PQPI de realitzar una estada formativa en un altre país de la UE, tindran l’oportunitat de desenvolupar feines relacionades amb els seus estudis en les instal·lacions del centre de Formació Professional OULU VOCATIONAL COLLEGE (www.osao.fi).

 

Aquesta estada formativa a Finlàndia s’emmarca dins el Projecte Leonardo da Vinci ILLES BALEARS 2011, de la Conselleria d’Educació del Govern Balear, i ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració entre els centres educatius de Menorca i de Finlàndia.

 

L’IES Pasqual Calbó i Caldés treballa de forma conjunta des de fa temps amb el centre educatiu finlandès, de manera que cada centre facilita les estades dels alumnes de l’altre soci col·laborador organitzant l’allotjament i les pràctiques formatives en les empreses dels seus voltants. Així, a part d’una alumna finlandesa, Heidi Yli-Suvanto, que dur a Menorca des de principis de febrer per fer 4 mesos de pràctiques d’electromecànica de vehicles en l’empresa AUTOS RECAMBIOS UNIÓN, de Maó, l’IES Pasqual Calbó i Caldés també està organitzant l’estada de dos estudiants finlandesos de formació professional de Logística Aeroportuària que han de fer un mes i mig de pràctiques a les instal·lacions de l’Aeroport de Menorca, gràcies a la col·laboració d’AENA, a partir de mitjans d’abril.

Publicat dins de Uncategorized | 13.535 comentaris

L’IES Pasqual Calbó i Caldés rep una alumna finlandesa de Formació Professional que ve a realitzar 4 mesos de pràctiques formatives a Menorca

Heidi Yli-Suvanto durà a terme les pràctiques formatives d’electromecànica de vehicles en l’empresa AUTO RECAMBIOS UNIÓN, taller multimarca situat al Polígon Industrial de Maó.

Aquesta jove, alumna de l’OULU VOCATIONAL COLLEGE de Finlàndia, va arribar a Menorca el passat dilluns, 4 de febrer, després d’un llarg viatge, per poder iniciar aquesta setmana les seves pràctiques en aquesta empresa menorquina.

El dimarts dia 5 l’ha dedicat a visitar l’IES Pasqual Calbó i Caldés i l’empresa Auto Recambios Unión per poder conèixer tot el personal i instal·lacions del taller, i  a partir del dimecres dia 6 seguirà ja l’horari habitual del taller.

A l'IES Pasqual Calbó

Aquestes estades formatives en una empresa d’un altre país s’emmarquen dins els Programes Europeus Leonardo da Vinci i Erasmus que donen la possibilitat als alumnes de FP i PQPI de realitzar una estada formativa en un altre país de la UE. Heidi Yli-Suvanto durà a terme una estada d’uns 4 mesos gràcies a una beca del Programa Leonardo.

Així, aquesta estada formativa és possible gràcies a la col·laboració desinteressada de l’empresa AUTO RECAMBIOS UNIÓN i al conveni entre aquest centre educatiu de Menorca i el de Finlàndia. De fet, L’IES Pasqual Calbó i Caldés treballa de forma conjunta amb el centre educatiu finlandès OULU VOCATIONAL COLLEGE des de fa més d’un any i ara mateix està també organitzant l’estada a Finlàndia de 4 alumnes menorquins del cicle formatiu d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques i la rebuda de 2 alumnes finlandesos de Logística Aeroportuària.

A l'entrada empresa

Al taller II

 

 

 

 

Publicat dins de Uncategorized | 8.088 comentaris

PROGRAMA COMENIUS 2012-2014 (ALTRES INFORMACIONS)

Qui era COMENIUS?

Jan Amós Komenský, anomenat Comenius, fou un filòsof, gramàtic i pedagog txec, nascut a la regió de Moràvia en 1592 i mort a Amsterdam en 1670.

Va ser un home cosmopolita i universal, convençut de l’important paper de l’educació en el desenvolupament de l’home.

Va viure a una Europa plena de guerres i conflictes, moltes vegades provocats per enfrontaments entre catòlics i protestants.

La vida i la obra de Comenius són tal vegada poc conegudes entre nosaltres, però crec que avui en dia són de plena actualitat  moltes de les propostes que defensava. Valguin com a exemple les següents:

  •  cal que tot sigui ensenyat a tothom, sense distinció de riquesa, de religió, de sexe o de capacitat;
  •  l’educador ha de desvetllar l’interès del seu alumne;
  •  la importància de l’estudi de les Llengües;
  •  el sistema educatiu no hauria d’estar lligat només a les activitats del pensament, de la raó (ratio), sinó també a l’operatio, és a dir, al treball manual, del que afirma que no és en cap cas vergonyós;
  • l’educació és un procés que ha de durar tota la vida; el món sencer és una escola;
  •  la reforma de l’educació –deia Comenius– és l’únic remei per a la profunda crisi cultural que travessava Europa a l’època de la Guerra dels Trenta Anys (1618-1649) …I no ho és també avui en dia?

Les grans aportacions realitzades a la Pedagogia, els seus viatges per diferents països d’Europa (en molts d’ells, convidat per reis i governadors), i l’alta preparació i constància en la seva tasca d’educar, li van valer a Comenius el títol de Mestre de Nacions.

Coordinació Comenius

 

 

Conegut el personatge, no té idò res d’estrany que la Comissió Europea triàs el seu nom per a designar un dels Programes Educatius que més interès ha despertat a diferents països de la Unió: el Projecte Comenius.

Els Objectius del mateix són:

  • Desenvolupar la dimensió europea de Professors i Alumnes, identificant-se com a ciutadans d’Europa.
  • Incrementar la mobilitat de l’alumnat i el professorat.
  • Conèixer i valorar la realitat geogràfica, històrica i cultural dels altres països associats al Projecte i donar a conèixer els trets propis.
  • Fomentar l’aprenentatge de les Llengües Modernes
  • Proposar continguts i pràctiques d’ensenyament innovadors.
  • Potenciar l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

En definitiva, el Programa Comenius pretén –activament- ajudar, per una banda, als estudiants i al personal docent a comprendre millor les cultures, llengües i valors del diferents països de la Unió Europea i, per una altra, ajudar als joves a adquirir les aptituds bàsiques per a la vida i les competències necessàries per al seu desenvolupament personal, el seu futur laboral i la ciutadania activa.

La nostra Associació Escolar Multilateral Comenius es denomina Immigration and Integration – Understanding Identity i està formada per sis centres escolars de 6 països diferents:

 

 

CENTRE

CIUTAT

REGIÓ/PAIS

Otto-Hahn-Gymnasium

Ostfildern (a prop de Stuttgart) Baden-Württemberg

Alemanya

Vammalan lukio

Sastamala (a prop de Nokia i Tampere) Länsi-Suomi

Finlàndia

Peebles High School

Peebles (a prop d’Edimburg) Eastern Scotland

Regne Unit

Lähte Ühisgümnaasium

Lahte (a prop de Tartu) Eesti-Estònia

Instituto Statale di Istruzione Superiore

“F. Enriques”

Castelfiorentino (entre Florència i Siena Toscana-Itàlia

IES Pasqual Calbó i Caldés

Maó/Mahón Illes Balears-Espanya

 

 

 

Coordinació Comenius

 

 

 

 

Per a saber-ne més recomanam la consulta de les següents webs:

 

http://www.oapee.es/oapee/inicio/pap/comenius.html

http://ec.europa.eu/education/lifelong-learning-programme/comenius_en.htm

 

http://www.uhu.es/cine.educacion/figuraspedagogia/0_comenius.htm

http://es.wikipedia.org/wiki/Comenio

 

http://europa.eu/about-eu/countries/index_es.htm

 

Coordinació Comenius

Publicat dins de Uncategorized | 11.152 comentaris

PROJECTE COMENIUS 2012-2014: Immigration and Integration – Understanding Identity

Dimecres 7.de novembre 5 Alumnes de 2n batxillerat i 2 Professores, partim a Estònia dins la primera mobilitat del Projecte Comenius, Programa en el que el nostre Institut està integrat per dos cursos.

En aquest muntatge podeu veure els països participants:

[cincopa AAPArBLk7Ag0]

Per a saber com està aquest fet entre nosaltres, hem passat un qüestionari a tots els Alumnes d’ESO i Batxillerat, que adjuntam i quan tinguem acabat l’análisi i conclusions ho farem públic.

STUDENT QUESTIONNAIRE

  1. Nationality: ……………………………………………………………….

  2. In which country and city were you born? …………………………………………………………………

  3. Where do you live —? (city) …………………………………………………………………………………

  4. Where are your parents from? Mother: …………………………Father: ……………………………

  • Do your parents speak Spanish or Catalan at home? Spanish Catalan

  1. Are all of your grandparents Spanish? Yes No

  • If NO, what’s their nationality? …………………………………………………………….

  • If NO, Do your grandparents speak Spanish or Catalan? Spanish Catalan

  1. Do you have any foreign friends who live in Menorca? Yes No

  2. How many non-Spanish people are there in Menorca? less than 40% more than 40%

  3. Who are the largest minority groups in Menorca? Choose 2

British Romanian German Bolivian Moroccan Philippine Ecuadorian Others: …………………………………………………………..

  1. What is your attitude towards minority groups in Menorca? Choose 1

    1. They make our culture richer

    2. I don’t care what they do.

    3. They have to integrate into our society, learn our language and follow our traditions.

  2. What do you think? Choose 1

    1. It is more difficult for Minorcans to find a job.

    2. It is more difficult for minority groups to find a job.

    3. I don’t think there’s any difference really.

  3. Why do you think that? Choose 1

a. Because they are less qualified

b. Because they take our jobs

c. Because we all have the same rights

12. If you want write your opinion in Spanish or Catalan about Immigration:

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

De moment, a part de repassar el nostre anglès, estam aprenent a les deveres un petit vocabulari d’emergència en estoni ambel que també us podeu entretenir i si qualcú el vol sentir parlar pot anar a la següent web:

http://europa.eu/abc/european_countries/languages/estonian/index_es.htm?_et

Publicat dins de Uncategorized | 9.520 comentaris

ESTADES FORMATIVES A EUROPA PER ALUMNES DE FP I PQPI

INFORMACIÓ BÀSICA CURS 2012-2013

Gràcies als programes europeus d’aprenentatge permanent LEONARDO DA VINCI I ERASMUS els alumnes de Formació Professional i dels Programes de Qualificació Professional Inicial poden realitzar una estada formativa a un altre país de la Unió Europea durant el seu període de FCTs.

El centre participa des del curs 2001-2002 en els projectes europeus gestionats per la DGOIFP de la Conselleria d’Educació del Govern Balear, que cada any concedeix als nostres alumnes diverses beques per a fomentar la mobilitat europea dins la Formació Professional.

Des d’aquest any el centre també sol·licita i gestiona beques ERASMUS pels alumnes de CFGS.

 

PROGRAMA LEONARDO DA VINCI

Aquest va dirigit a alumnes dels CFGM i de PQPI que tenen interès en dur a terme una part de les seves pràctiques (FCT) a l’estranger. En aquest cas, la Conselleria d’Educació defineix els Projectes ILLES BALEARS – LEONARDO DA VINCI.

Amb el projecte actual, ILLES BALEARS 2011, els alumnes de CFGM poden dur a terme una estada de 4 setmanes mentre que pels de PQPI la beca és per a una estada de 2 setmanes. El termini màxim per a la finalització de les estades és el 31-05-12.

L’ajuda econòmica varia en funció de la durada de l’estada i del nivell econòmic del país de destí. També es pot sol·licitar una ajuda complementària si es justifiquen despeses de preparació lingüística (prèvia o en el país de destinació).

 

PROGRAMA ERASMUS

Des del curs 07-08, els alumnes dels CFGS que vulguin fer una estada formativa a qualsevol país de la UE que formi part del seu període de FCT, ho han de fer a través de Programa Erasmus.  Per això, és necessari que l’institut tengui la Carta Europea Erasmus.

Les estades són de mínim 8 setmanes, dins el període de FCT, i l’ajuda econòmica màxima per aquest curs 2012-2013 és de 300 €/4 setmanes.

El nostre centre disposa de 2 beques de 3 mesos. Si hi ha més demanda s’haurà de sol·licitar beques dels projectes FP-ERASMUS que gestiona la Conselleria d’Educació. Aquest curs en principi serà a través del projecte FP-ERASMUS 2012.

 

         Funcionament bàsic

Organització de l’estada dels alumnes:

–          L’IES anomena un/a coordinador/a Erasmus i Leonardo i un/a tutor/a de mobilitat per a cada alumne/a o grup d’alumnes (si van a la mateixa empresa en el mateix període). També s’ofereixen classes de preparació lingüística (anglès) pels alumnes interessats els dilluns de 14 a 15 h. Les classes comencen el dilluns dia 15 d’octubre. Els alumnes interessats en assistir-hi ho han de comunicar al seu tutor.

–          El/la coordinador/a i/o tutor/a s’encarreguen de gestionar tota la documentació necessària, organitzar els viatges i l’estada  i miren de trobar empreses d’acollida on els alumnes puguin fer les pràctiques. Els alumnes també han de participar en el procés de recerca d’empresa, allotjament i organització de l’estada.

–          Cada alumne/a ha d’emplenar una sol·licitud de participació i un currículum en l’idioma del país d’acollida.

–          Els principals documents són:

  • Dades de l’empresa, compromís de participació i designació del tutor/a de l’empresa.
  • Acord a signar per la Conselleria, l’IES, l’empresa d’acollida i l’alumne/a
  • Programa formatiu
  • Informe de l’alumne/a

 

Altres documents que és important que l’alumne/a prepari abans de l’estada són:

–          El DNI ha de ser vigent fins després de la data de tornada.

–          Convé també disposar del Passaport, també vigent durant tota l’estada.

–          L’alumne/a ha d’endur-se la Targeta de la Seguretat Social i la Targeta Sanitària Europea

 

Durant la realització de l’estada hi ha d’haver una comunicació contínua entre l’alumne/a, el/la tutor/a del centre i el/la tutor/a de l’empresa d’acollida.

 

Una vegada finalitzada l’estada l’alumne/a ha de portar el certificat de l’empresa conforme ha realitzat l’estada acordada i es fa una valoració de la mateixa:

–          L’alumne/a emplena un informe de valoració personal

–          El/la tutor/la del l’IES elabora una memòria i un informe econòmic.

 

Per a la justificació de les despeses és necessari presentar:

–          Factura bitllets d’avió, bitllets i  targetes d’embarcament a nom de l’alumne/a

–          Factures de transport de l’aeroport a la ciutat d’acollida

–          Factures d’allotjament a nom de l’alumne/a

–          Factures i tiquets de manutenció


Tota la informació relativa als programes europeus que gestiona la Conselleria d’Eudació la trobareu a la secció de Programes Europeus de la web de la DGOIFP i a la secció de Projectes Europeus de la web del centre www.iespasqualcalbo.cat.

A més, el centre divulga la informació relativa a les estades dels alumnes a través del bloc http://iespasqualcalbo.cat/blocs/europa/.


 Altres programes de pràctiques a Europa

 –          Beques CAEB:

Beques de 3, 4 i 6 mesos

  • Leonardo da Vinci: adreçades a:

–          treballadors o persones en atur però amb experiència laboral prèvia

–          titulats universitaris o de FP, però no estudiants

  • Eramus: només estudiants o titulats universitaris

 

 –          Eurobeques Caja Madrid :             www.obrasocialcajamadrid.es

                                  Programa anterior 2012

  • Beques per alumnes de FP de GM i GS, 7 setmanes durant l’estiu 2012

Estudiants de FP o titulats majors de 18 anys i menors de 28.

  •  Beques complementàries a la beca ERASMUS (concedida per la Conselleria d’Educació).

 Programa 2013

 No està confirmat que surti la convocatòria. Si finalment es convoquen, s’ha de tenir en compte que les sol·licituds normalment s’han de fer entre gener i  febrer.

 

Publicat dins de Uncategorized | 40.060 comentaris

Sebastià Fortuny Pons realitzarà 3 mesos de pràctiques a Finlàndia amb una beca ERASMUS

Sebastià Fortuny Pons, alumne del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Instal·lacions Electrotècniques de l’IES Pasqual Calbó i Caldés de Maó, va viatjar el passat dimarts dia 18 a Finlàndia per realitzar les seves pràctiques formatives en una empresa d’aquest país escandinau, RG DESIGN, de la província d’OULU, a l’oest del país.

Aquesta estada formativa en una empresa d’un altre país s’emmarca dins els Programa Europeu Erasmus, que dóna la possibilitat de realitzar una estada formativa en un altre país de la UE als alumnes de FP de Grau Superior. En aquest cas aquesta és possible gràcies al conveni de col·laboració establert entre L’IES Pasqual Calbó i Caldés i el centre finès de Formació Professional OULU VOCATIONAL COLLEGE.

 

Uns dies abans de la seva partida, en Sebastià rebé la Carta del Estudiante Erasmus de mans del director de l’IES Pasqual Calbó i Caldés, Rafel Andreu, i del seu tutor de pràctiques, Juan Carlos Puerto Rubio.

Posteriorment va ser notícia als diaris locals de Menorca. Fins i tot va sortir a l'”Ascensor” del Diari Menorca com a exemple d’estudiant que ha decidit completar els seus estudis a l’estranger, curiosament al costat de l’actor Santi Millán en motiu de la seva participació a l’ExtremeMan de Fornells.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat dins de Uncategorized | 16.072 comentaris

L’IES Pasqual Calbó i Caldés rep la visita de 3 professors de FP de Finlàndia

La setmana passada l’IES Pasqual Calbó i Caldés va rebre la visita de tres professors de Formació Professional de l’OULU VOCATIONAL COLLEGE de Finlàndia,  que van venir per fer un seguiment de les pràctiques formatives que dos dels seus alumnes estan realitzant a l’Aeroport de Menorca.

L’IES Pasqual Calbó i Caldés ha mantingut contactes amb aquest centre finès des de principis d’aquest curs 2011-2012 per tal d’organitzar les estades formatives dels alumnes d’ambdós centres que volen realitzar un període formatiu en un altre país de la UE en el marc dels programes europeus Leonardo da Vinci i Erasmus.

Aquesta visita ha servit principalment per intercanviar informació sobre els sistemes educatius d’Espanya i Finlàndia, així com per reforçar els vincles per a futures col·laboracions entre els dos centres educatius i les empreses que reben alumnes en pràctiques.

El dimarts dia 8, en primer lloc els professors finesos es van desplaçar fins a l’Aeroport per conèixer l’Equip d’Enginyeria i Manteniment d’AENA on els seus alumnes, Eetu i Leevi, estan fent pràctiques relacionades amb els seus estudis d’Instal·lacions Elèctriques des del passat 25 d’abril.

 

A continuació van visitar l’IES Pasqual Calbó i Caldés, on van ser rebuts pel director del centre, Rafel Andreu, i van fer una visita a les instal·lacions del mateix, principalment els tallers de FP d’Electricitat i Mecanitzat i l’hort i l’hivernacle d’Agràries.

Com que un professor imparteix un Cicle Formatiu de Logística Aeroportuària i un altre és aficionat als aeroplans, el capvespre van fer una visita a l’Aeroclub.

Finalment dimecres dia 9 van dedicar el matí a visitar els dos IES de Ciutadella. A l’IES Josep Maria Quadrado van poder conèixer les instal·lacions de la FP d’Instal·lacions i Manteniment, mentre que al Mª Àngels Cardona pogueren veure els tallers d’Electromecànica de Vehicles i les instal·lacions de Cuina i Restauració, on els alumnes de PQPI d’Auxiliar de Serveis en Restauració els van servir un cafè boníssim.

 

Durant aquests dies també han pogut conèixer una mica Menorca i aprofitar aquest  bon temps. Així, han pogut passejar pel port de Maó i per Ciutadella, visitar el Parc Natural de s’Albufera des Grau, la costa sud de Sant Lluís o relaxar-se gaudint de la posta de sol des de la Cova den Xoroi.

 

Per l’IES Pasqual Calbó i Caldés ha estat una visita molt profitosa, que ha servit per reforçar els vincles amb aquest centre de FP de Finlàndia, on Ernesto Sintes, un dels nostres alumnes, estarà realitzar les seves pràctiques fins a final de curs. Esperam que el proper curs altres alumnes puguin tenir una experiència similar i agraïm de tot cor la col·laboració tant de l’Aeroport i l’Aeroclub de Menorca com dels IES Josep Maria Quadrado i M. Àngels Cardona.

Publicat dins de Uncategorized | 12.903 comentaris

Setmana d’inici i finaltizació de diferents estades formatives Leonardo da Vinci

Els 3 alumnes d’ELE-21 van finalitzar divendres passat, dia 20 d’abril, les 4 setmanes de práctiques formatives en una empresa de Romania  i aquesta setmana han retornat per finalitzar aquí el seu període de pràctiques. Aquesta experiència ha estat del tot satisfactòria per ells, ja que els ha permès conèixer un país i una manera de viure bastant diferent a la nostra.

Al mateix temps, dimarts dia 24 vam rebre als dos alumnes de Finlàndia, Eetu i Leevi, que s’han desplaçat fins a Menorca per fer també 4 setmanes de pràctiques amb el departament d’Enginyeria i Manteniment de l’Aeroport de Menorca. Esperam que la seva estada a l’illa sigui també del tot satisfactòria!

 

Publicat dins de Uncategorized | 19.919 comentaris

N’OJARA MÉNDEZ OBSERVADORA DE MESURAMENTS D’AMIANT

La setmana passada n’Ojara Méndez, alumna ERASMUS de Prevenció de Riscos Professionals, va acompanyar a personal de la seva empresa a realitzar mesuraments de nivells d’amiant. Posteriorment va tenir l’oportunitat de fer observacions a través del microscopi de les fibres recollides. Ens ha enviat fotos d’aquesta profitosa jornada.

[cincopa AEKA746LEITn]

 

Publicat dins de Uncategorized | 10.230 comentaris

N’ OJARA MÉNDEZ A LONDRES

 N’Ojara Méndez, alumna ERASMUS del CFGS de Prevenció de Riscos Professionals ha aprofitat les vacances de Pasqua per conèixer un poc millor la costa surest  d’Anglaterra. Entre altres llocs ha visitat les localitats de Canterbury, Margate i Dover. També ha tingut temps de visitar la capital britànica i assistir al musical “The Lion King”.

[cincopa A4KAZ7qpEI4m]

Publicat dins de Uncategorized | 12.181 comentaris

Ernesto Sintes viatja a Finlàndia, juntament amb un alumne de l’IES J.M. Quadrado, per realitzar les seves pràctiques formatives

Ernesto Sintes Baños i Rubén Navarro Rodríguez van iniciar diumenge dia 15 el seu viatge cap a Finlàndia per fer les seves pràctiques formatives en diferents empreses d’aquest país escandinau.

 

Així, n’Ernesto Sintes, alumne del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Instal·lacions Electrotècniques de l’IES Pasqual Calbó i Caldés de Maó, durà a terme una estada d’uns 2 mesos i mig gràcies a una beca del Projecte FP-Erasmus 2011 gestionat per la Conselleria d’Educació. En el seu cas farà pràctiques a les empreses RG DESIGN i DIGIMIES, de la província d’OULU, a l’oest del país.

Per altra banda, en Rubén Navarro, alumne del Cicle Formatiu de Grau Mig de Muntatge i manteniment d’instal·lacions de fred, climatització i producció de calor de l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella, disposa d’una beca Leonardo da Vinci, del Projecte IB-2010 de la Conselleria d’Educació, per fer 4 setmanes de pràctiques a l’empresa Lemminkäinen Ltd.,  de la regió central de Jyväskyla.

Aquestes estades han estat possible gràcies als convenis de col·laboració entre els centres educatius de Menorca i de Finlàndia. L’IES Pasqual Calbó i Caldés treballa de forma conjunta amb el centre educatiu finès OULU VOCATIONAL COLLEGE mentre que l’IES Josep Maria Quadrado fa el mateix amb el centre JYVÄSKYLÄ COLLEGE. De fet, 2 alumnes de Jyväskylä han finalitzat ja el seu mes de pràctiques a Ciutadella, mentre que la setmana que ve l’IES Pasqual Calbó rebrà 2 alumnes de l’Oulu Vocational College perquè realitzin 4 setmanes de pràctiques a Menorca.

 

Podeu veure la notícia publicada al Diari Menorca i a l’Última Hora Menorca:

Publicat dins de Uncategorized | 18.003 comentaris

Primeres setmanes de pràctiques a Romania dels alumnes del CFGM d’Electricitat

Ja fa unes setmanes que en Joan, en Claudiu i n’Ignasi van viatjar fins a Romania per fer un mes de pràctiques formatives a unes empresa contructora de la ciutat de Cluj.Els primers dies van ser acollits pels pares den Claudiu, que són d’allà, a la ciutat de Turda, i una vegada van trobar pis ja es van instal·lar a Cluj.

Les pràctiques en l’empresa de moment s’han desenvolupat sense problema, van ser molt ben acollits i de moment ens asseguren que el tracte amb els treballadors sempre és molt bo. De moment han treballat en la connexió de bombes d’aigua de la xarxa de subministrament de Turda, han participat en el canvi de faroles de l’enllumenat públic d’un parc connetant-les a terra i també han treballat en la instal·lació elèctrica d’uns apartaments.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A part d’açò, van aprofitant el temps lliure per visitar Cluj i els seus voltants. Els primers dies, a part de conèixer la ciutat i visitar els seus principals edificis, van visitar també una mina de sal.

 

 

 

 

 

 

 

Aquests darrers dies han anat a veure barranc  i una presa d’aigua que té una central hidroelèctrica i també han pujat fins a un mirador des d’on es veu tota la ciutat de Cluj-Napoca.

 

 

Publicat dins de Uncategorized | 10.305 comentaris

PRIMERS DIES DE N’OJARA MÉNDEZ A ANGLATERRA

N’Ojara Méndez, alumna de segon de  Prevenció de Riscos Professionals que realitza les FCTs a Anglaterra, ens ha enviat algunes fotos dels seus primers dies al país.

[cincopa AQNA30qNDrta]

Publicat dins de Uncategorized | 16.687 comentaris

5 alumnes inicien les seves pràctiques Leonardo da Vinci i Erasmus

5 alumnes del nostre centre han rebut una beca dels Programes Europeus d’Aprenentatge Permanent Leonardo da Vinci i Erasmus per realitzar pràctiques formatives en diferents empreses europees.

Dijous dia 22 en Joan Esbert Barber, en Claudiu Tritean i n’Ignasi Pons Coll, alumnes del CFGM d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques (ELE-21)  van viatjar cap a Cluj, Romania, per realitzar un mes de pràctiques que formaran part del seu mòdul de Formació en Centres de Treball (FCT).

Gràcies al Programa Europeu Leonardo da Vinci, a partir de dilluns 26 de març aquests 3 alumnes faran feines relacionades amb els seus estudis en una empresa constructora de més de 500 treballadors anomenada S.C. ACI CLUJ S.A.

Aquesta estada formativa a Romania s’emmarca dins el Projecte Leonardo da Vinci Illes Balears 2010 de la Conselleria d’Educació. Aquest programa europeu, juntament amb el programa Erasmus, dóna la possibilitat de fer pràctiques formatives en un altre país de la Unió Europea als alumnes de FP i PQPI.

 

En relació al Programa Erasmus, els alumnes d’un Cicle Formatiu de Grau Superior poden fer de 2 a 3 mesos de pràctiques en un altre país europeu gràcies al Projecte FP-Erasmus 2011 gestionat per la Conselleria d’Educació.

En el nostre cas, divendres dia 23 viatjà cap al Regne Unit l’alumna del CFGS de Prevenció de Riscos Professionals (MSP-34), Ojara Méndez Gómez, per dur a terme els 3 mesos de pràctiques (FCT) a l’empresa Personnel Health & Safety Consultants Ltd. Aquesta empresa està situada a Aylesford (Kent), al sud-est d’Anglaterra, i forma part d’un grup empresarial (PHSC plc) que ofereix serveis relacionats amb la Prevenció de Riscos Laborals per tot el Regne Unit.

 

Finalment, a principis d’abril, Ernesto Sintes Baños, alumne del CFGS de Sistemes Electrotècnics i Automatitzats (ELE-32), viatjarà cap a Finlàndia per fer les seves pràctiques formatives en dues empreses de la província d’OULU, al nord de Finlàndia. 

Publicat dins de Uncategorized | 14.271 comentaris

Dinars per conversar en anglès organitzats per la Coordinació de Mobilitat Internacional de l’IES Joan Ramis i Ramis

Fa poc més d’un mes que la Coordinació de Mobilitat Internacional de l’IES Joan Ramis i Ramis ve organitzant uns dinars amb un grup d’anglesos per tal de que alumnes i professors tenguin l’oportunitat de conversar una estona amb ells i així millorar la seva competència lingüística. Tot i que l’objectiu inicial era que els alumnes que han de fer una estada en un altre país practiquessin una mica abans de partir, aquests dinars estan oberts a qualsevol alumne i professor que tengui ganes de conèixer gent i practicar l’anglès.

Dimarts dia 13 de març van assistir al dinar els alumnes de 2n del CFGS de Prevenció de Riscos Professionals, acompanyats pel professor Joan Palliser, per acompanyar a Ojara Méndez, alumna del cicle que farà 3 mesos de pràctiques formatives a Anglaterra.

 

El proper dinar serà dimarts que ve dia 27. Els interessats millor que confirmin la seva assistència prèviament.Trobareu més informació aquí.

 

 

Publicat dins de Uncategorized | 18.395 comentaris

Oberta la convocatòria de les EUROBECAS CAJA MADRID

El període d’inscripció finalitza dia 23 de gener de 2012 (accedeix al calendari)

Un any més l’OBRA SOCIAL CAJA MADRID oferiex un programa de beques perquè els estudiants i tutulats de FP tenguin l’oportunitat d’adquirir una experiència laboral a l’estranger, a més de poder millorar el seu coneixement d’altres idiomes, cultures i maneres de viure. Podeu veure un vídeo on s’explica l’objectiu de les beques.

La convocatòria 2012, igual que en edicions anteriors, té dues modalitats:  

  • Opció 1 “Eurobecas Caja Madrid”:  per realitzar durant el’estiu de 2012, un programa de pràctiques laborals de 7 setmanes de durada (1 adaptació + 6 pràctiques) al Regne Unit i  Irlanda, per estudiants i titulats de Formació Profesional de Grau Mig i Superior.  

             Aquesta opció la pot demanar un estudiant o titulat de FP per fer unes pràctiques en estiu en finalitzar qualsevol dels cursos escolars, independentment de si ja ha fet o no les FCT del cicle. No tindran cap relació amb el centre educatiu.

  • Opción 2. “Eurobecas Erasmus Complementarias Caja Madrid”:  per complementar amb 500 € la beca Erasmus concedida per la Unió Europea i el Ministeri d’Educació a estudiants de Formació Professional de Grau Superior. 

             La poden sol·licitar els alumnes de Grau Superior que tenen intenció de fer les FCT a l’estranger amb una beca Erasmus gestionada per la Conselleria d’Educació del Govern Balear. Només és una ajuda econòmica complementària. La certificació de les pràctiques la gestiona el centre educatiu.

            Com que el centre ha de presentar totes les sol·licituds de forma conjunta, tots aquells que vulguin sol·liticar una beca de CAJA MADRID poden lliurar la documentació necessària al seu tutor o al coordinador de mobilitat a la FP, Joan Palliser, fins el dia 16 de gener.

Tots els interessats poden començar a preparar la documentació per fer la sol·licitud. Aquí teniu les instruccions.