Na Neus Llufriu segueix amb la seva estada Erasmus a Alemanya

Aquesta setmana na Neus del cicle de GM d’Administració i Gestió ha après com funciona el “digital marketing” i també segueix amb les tasques administratives i de gestió de l’empresa allà on fa les pràctiques a la ciutat d’Stuttgart, Alemanya.

Durant el seu temps lliure, ha visitat el parc botànic Killesberg i el zoològic i aquari de la ciutat.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

N’Edu de GS segueix amb les FCT a Finlàndia

N’Eduard Sans del cicle de GS de Prevencio de Riscos Professionals segueix amb les seves FCT a Oulu, Finlàndia, on segueix fent feina amb els projectes esmentats en la darrera entrada dedicada a aquest alumne.

L’alumne ens informa de que aquesta setmana ha estat molt productiva; ha realitzat visites a determinades aules i cambres del centre docent OSAO per fer l’avaluació de riscos, ha elaborat un full de càlcul amb totes les dades recollides i ha realitzat els plànols de les instal·lacions amb el programa de disseny assistit per ordinador, AutoCAD. N’Edu i els seus tutors estan molt contents amb la feina que l’alumne està desenvolupant ja que fa les tasques amb molta eficiència i rapidesa.

Durant el seu temps lliure ha gaudit amb un sopar i festa amb menjars internacionals y també ha realitzat una excursió, preparada per l’institut, a un zoològic a la ciutat de Ranua on va poder veure ossos polars, llops, mussols, etc.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

En Tavi Ilie segueix amb les FCT a Alemanya

El nostre alumne Tavi Ilie del cicle d’Administració i Gestió segueix amb l’estada Erasmus+ fent les FCT i ha realitzat les tasques com arxivar i fer devolucions amb l’ordinador. Ha après també com funciona part del programa informàtic que empra l’empresa per a la gestió de la feina.

Durant el seu temps lliure, en Tavi ha anat a veure un partit de futbol del Dortmund amb el fill de la seva tutora, fet que ha estat una experiència inoblidable per a ell.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

En Kevin Llopis segueix amb les FCT a Alemanya

En Kevin, del cicle de Grau Mitjà d’Electricitat, segueix realitzant instal·lacions de telecomunicacions i està molt content perquè ha après detalls que no coneixia en el cablejat d’Internet. A més a més, ha après a fer medicions que s’han de realitzar en una vivenda de nova construcció.

Durant el seu temps lliure, en Kevin ha fet caminades pel bosc ja que ha fet bon temps i també ha montat a cavall i ha ajudat a aclarir aquests animals a un predi de la zona.

Cal destacar que aquest alumne gaudeix d’una beca de tres mesos de durada, anomenada Erasmus+ PRO, la qual li permetrà realitzar totes les hores del mòdul FCT a Alemanya.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Primera setmana de’n Joan Sintes a Alemanya

El nostre alumne Joan Sintes Gelabert del cicle de Grau Mitjà d’Agraria fa les pràctiques FCT amb una estada Erasmus+ a Leipzig, Alemanya, a una empresa d’activitats agràries.

Durant la primera setmana ha fet 2 cadires de llenya, tot fet a mà. En Joan diu que ha estat interessant fer les cadires.

Pel que fa al temps lliure, ha anat a visitar el poble on està ubicat, Schkeuditz i la ciutat de Leipzig i també va anar als karts de Leipzig. El cap de setmana del 6 i 7 va anar a la ciutat de Berlín on va poder visitar la porta de Brandenburg, un tros del mur de Berlín i alguns llocs emblemàtics de la ciutat. 

En Joan comenta, com a anècdota, que per anar a qualsevol bany, menys el d’allà on està allotjat, cal pagar.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Primera setmana de n’Antonio Pachón a Alemanya

El nostre alumne Antonio Pachón Pastrana del cicle de Grau Mitjà de Fabricació Mecànica fa les pràctiques FCT amb una estada Erasmus+ a Leipzig, Alemanya, a una empresa de fabricació mecànica.

Aquesta setmana, primer n’Antonio ha fet un parell de peces perquè el seu tutor volia veure el seu nivell: la primera peça ha estat dues parts amb angles i la segona ha estat un dau de parxís.

A continuació ha estat fabricant un cotxe tipus kart (veure imatge) amb un grup d’estudiants com ell de mecanitzat i d’electromecànica. A n’Antonio li agrada el que fa perquè són els seus estudis i perquè li veu futur pel que fa a feina.

Durant el seu temps lliure descansa cada dia, però també li agrada anar a visitar la ciutat, Leipzig, fa un poc de turisme i també aprofita per anar a comprar roba o alguns detalls. Al centre de treball on fa feina hi ha un bar on cada dia pot anar-hi a jugar al futbolí, al billar, als dards o inclus a la play 4 i tambe aprofita per relacionar-se amb la resta de gent que hi ha a la zona.

Com a activitat a destacar, n’Antonio conta que el passat cap de setmana van fer una excursió de dos dies a Berlín amb un grup d’alumnes de Polònia. A Berlín van tenir un guía que els hi va fer un tour per la ciutat i les seves parts més conegudes.

L’alumne conta que encara s’està acostumant a l’horari de menjar i la gastronomia que hi ha per Alemanya però està encantat amb l’experiència que està vivint.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Primera setmana de na Gemma a Itàlia

La nostra alumna Gemma Pons Alemany del cicle de Grau Mitjà d’Administració i Gestió fa les pràctiques FCT amb una estada Erasmus+ a Saló, Itàlia, a una biblioteca. A més a més, na Gemma assisteix a classes d’italià al centre escolar homòleg de la mateixa localitat.

Na Gemma està aprenent molt i fa feines com ordenar els llibres amb el seu sistema d’arxiu, ha segellat i classificat els llibres nous, i ha preparat els que s’han d’enviar a altres biblioteques. També li han ensenyat el seu programa informàtic de registre.

A les classes d’italià assisteix pels matins i a fer feina hi va els capvespres.

Na Gemma ha aprofitat també per fer turisme per la ciutat.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Primera setmana de’n Tavi Ilie a Alemanya

El nostre alumne Tavi Ilie del cicle de Grau Mitjà d’Administració i Gestió fa les pràctiques FCT amb una estada Erasmus+ a Arnsberg, Alemanya, a una empresa de mobles.

En Tavi està molt content amb la seva estada Erasmus+ i ha realitzat les següents activitats: fer traduccions del catàleg de mobles, arxivar fulls per proveïdors, gestió del magatzem de cada departament, canviar arxivadors, passar devolucions a l’ordinador, fer el canvi de preus d’alguns productes del magatzem i al punt de venda, organitzar albarans i altes documents, facilitar mostres de colors a alguns preveïdors, etc.

L’alumne remarca que el fet d’aprendre el funcionament del programa intern de gestió de l’empresa li ha resultat una feina molt interessant.

Durant el seu temps lliure, en Tavi ha anat a visitar les ciutats de Dortmund, Neheim i Hüsten i ha pogut contemplar un llac i un gran embassament d’aigua.

En Tavi destaca que ha tingut molta sort, tant amb els companys de feina com amb la seva tutora de pràctiques: li organitzen activitats i es sent molt integrat amb els plans de la gent del seu voltant. Com a curiositat, en Tavi destaca que va expresar el seu interès amb l’equip de futbol Dortmund i li han aconseguit entrades per anar-hi amb un company.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Primera setmana de na Neus Llufriu a Alemanya

La nostra alumna Neus Llufriu del cicle de Grau Mitjà d’Administració i Gestió fa les pràctiques FCT amb una estada Erasmus+ a Stuttgat, Alemanya, a una empresa de disseny.

La seva primera setmana ha estat molt satisfactòria i ha realitzat les següents tasques:

  • Ha treballat amb fulls de càlcul transferint informació d’un web i ordenant la informació segons països i importància.
  • Ha descobert algunes de les aplicacions i funcionalitats dels fulls de càlcul que anteriorment no coneixia.
  • Ha assistit a una reunió interna de l’empresa i ha redactat l’acta.

En el seu temps lliure, na Neus ha visitat les ciutats Stuttgart i Esslingen.

Na Neus amb les seves companyes de feina.
Publicat dins de General | Deixa un comentari

Primera setmana de n’Eduard Sans a Finlàndia

El nostre alumne Eduard Sans Newman del cicle de Grau Superior de Prevenció de Riscos Professionals fa les pràctiques FCT amb una estada Erasmus+ a Finlàndia i participa activament amb la plantilla de professors i tècnics de Prevenció de Riscos Laborals del centre educatiu d’Oulu OULUN SEUDUN AMMATTIOPISTO.

Aquesta primera setmana ha estat d’iniciació i li han facilitat tots els EPI (Equips de Protecció Individual) per fer visites zones de construcció de pràctiques dels alumnes de cada centre de treball. També li han donat un ordinador personal i una targeta SIM extra per al seu mòbil per cridades de la feina. N’Edu ha fet algunes visites a altres centres d’estudis d’OSAO i ja té alguns projectes pendents:

– Projecte de Muhos: ha de fer els plànols d’una sala i determinar com s’han d’organitzar els productes químics per evitar riscos químics d’aquella sala ja que està tot desordenat.

– Projecte Kontinkankaas Kampus: és on Edu va a fer feina, ha de fer una avaluació de riscos de químics de tot el centre el qual està dividit per tres zones grans (Paasi, Honka i Harju). La idea principal és fer un llistat ben detallat indicant la ubicació exacta de la sala on hi ha els productes químics en males condicions i establir mesures preventives.

– Projecte Codis Kontinkankaas Kampus: a partir dels plànols de totes les plantes de l’edifici, un soterrani i 4 plantes més, ha de fer un llistat amb identificació dels codis antics, els codis nous, l’àrea de la sala i el seu nom. Hi ha unes 1300 sales.

Fora feina el que n’Edu fa és: en acabar (el seu horari és de 9:00 a 15:00) va al gimnàs del centre, després se’n va a la sauna si la té reservada; si no, va a casa a fer-se alguna cosa per menjar i se’n va a fer una volta per la ciutat. Entre setmana no sol sortir fins tard, ja que pel matí hi ha feina. Durant el cap de setmana és quan més temps lliure té i ha aprofitat per anar a veure la ciutat i visitar alguns llocs de interès. També va anar al cinema a veure els preus, i n’Edu diu :”definitivament aquí la vida és molt més cara que a Menorca, aquí el preu per sessió de cinema és de mínim 15 euros, caríssim!”.

Sala de simulació de grues de construcció.
Detall dels productes químics.
Croquis per fer els plànols.
Turisme per la ciutat.
Fent la bereneta.
Edu i el company ben equipats.
Fent feina amb AutoCAD.
Edu al gimnàs.
El centre de feina de n’Edu.
Publicat dins de General | Deixa un comentari