Primera crònica londinenca de Juliette Tudurí fent pràctiques Erasmus al Regne Unit

Quan em vaig matricular al Cicle de Grau Superior d’Administració i Finances, ja tenia clar que volia fer les pràctiques en un país estranger. Finalment, després de dos cursos i algunes dificultats, ho he aconseguit: ja fa un mes que estic a Londres!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Em va costar molt trobar una empresa per fer les pràctiques i fins a l’últim moment, no vaig tenir clar que me n’aniria. Tot va ser tan precipitat que no vaig poder organitzar-ho tot des de Menorca abans de partir. Així, vaig arribar un divendres a l’aeroport de Gatwick, amb una maleta enorme i, després d’agafar un tren i dues línies de metro diferents (sense perdre’m!), vaig arribar a l’hotel que havia reservat pels primers dies. Aquí va començar la meva aventura londinenca.

La primera setmana va ser un poc complicada ja que, a més d’adaptar-me a l’empresa on faig les pràctiques, vaig haver de trobar un lloc per instal·lar-me. Vaig poder visitar diferents habitacions i escollir la que em semblava més convenient. Al final, estic compartint un pis amb una parella molt simpàtica en el barri residencial de Finchley, a les afores de Londres. La casa està situada a 15 minuts en bus del meu lloc de feina. El barri és molt agradable i hi ha molts espais verds; no sembla que estigui a una gran ciutat. A més, hi ha tot tipus de tendes, supermercats i restaurants, així que resulta molt pràctic.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

L’empresa a on faig les pràctiques, Lucent Lighting, és bastant interessant. S’encarrega de fabricar i distribuir material d’il·luminació pels dissenyadors d’interiors de tot el món. Així, Lucent Lighting ha participat en projectes com les tendes de Dior o Loewe, l’hotel Armani a Dubai, etc. Al principi de la meva estància, la meva tutora va decidir que aniria ajudant a cadascun dels departaments de l’empresa per poder entendre com funciona en conjunt. D’aquesta manera, puc veure com s’organitza tot el procés, des de les compres fins a les vendes, passant pel màrqueting, la gestió financera, la logística, etc. Gràcies a les tasques que he de realitzar, puc observar tota la documentació del procés comercial: comandes, albarans, notes d’entrega, factures,… A més, el fet que sigui una empresa internacional representa una oportunitat per aprendre com es gestionen les transaccions entre països diferents.

Ara per ara, estic col·laborant amb el departament de màrqueting: particip en els preparatius de la fira anual Lightfair i actualitz els continguts de la nova pàgina web.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Quan arriba el cap de setmana, tinc temps per visitar la capital anglesa. Londres és realment una ciutat impressionant, amb tantes coses per fer i per veure que no basten 3 mesos per descobrir-ho tot!

Per ara, he visitat alguns museus com el British Museum, el Natural History Museum o la Tate Gallery.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


He descobert alguns llocs molt peculiars com Covent Garden, a on hi ha molts d’artistes i musics, el mercat de Portobello Road, els grans magatzems de Harrods o St James´s park. També vaig poder veure el canvi de guàrdia a Buckingham Palace.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Està clar que no oblidaré mai l’experiència que estic vivint a Londres. A més de fer pràctiques en un àmbit professional i millorar el meu anglès, tenc l’oportunitat de conèixer gent nova de cultures diferents i descobrir llocs únics de la capital del Regne Unit.

Esper poder continuar gaudint al màxim del temps que em queda per aquí!!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.