L’IES Pasqual Calbó i Caldés rep una alumna finlandesa de Formació Professional que ve a realitzar 4 mesos de pràctiques formatives a Menorca

Heidi Yli-Suvanto durà a terme les pràctiques formatives d’electromecànica de vehicles en l’empresa AUTO RECAMBIOS UNIÓN, taller multimarca situat al Polígon Industrial de Maó.

Aquesta jove, alumna de l’OULU VOCATIONAL COLLEGE de Finlàndia, va arribar a Menorca el passat dilluns, 4 de febrer, després d’un llarg viatge, per poder iniciar aquesta setmana les seves pràctiques en aquesta empresa menorquina.

El dimarts dia 5 l’ha dedicat a visitar l’IES Pasqual Calbó i Caldés i l’empresa Auto Recambios Unión per poder conèixer tot el personal i instal·lacions del taller, i  a partir del dimecres dia 6 seguirà ja l’horari habitual del taller.

A l'IES Pasqual Calbó

Aquestes estades formatives en una empresa d’un altre país s’emmarquen dins els Programes Europeus Leonardo da Vinci i Erasmus que donen la possibilitat als alumnes de FP i PQPI de realitzar una estada formativa en un altre país de la UE. Heidi Yli-Suvanto durà a terme una estada d’uns 4 mesos gràcies a una beca del Programa Leonardo.

Així, aquesta estada formativa és possible gràcies a la col·laboració desinteressada de l’empresa AUTO RECAMBIOS UNIÓN i al conveni entre aquest centre educatiu de Menorca i el de Finlàndia. De fet, L’IES Pasqual Calbó i Caldés treballa de forma conjunta amb el centre educatiu finlandès OULU VOCATIONAL COLLEGE des de fa més d’un any i ara mateix està també organitzant l’estada a Finlàndia de 4 alumnes menorquins del cicle formatiu d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques i la rebuda de 2 alumnes finlandesos de Logística Aeroportuària.

A l'entrada empresa