L’IES Pasqual Calbó i Caldés rep la visita de 3 professors de FP de Finlàndia

La setmana passada l’IES Pasqual Calbó i Caldés va rebre la visita de tres professors de Formació Professional de l’OULU VOCATIONAL COLLEGE de Finlàndia,  que van venir per fer un seguiment de les pràctiques formatives que dos dels seus alumnes estan realitzant a l’Aeroport de Menorca.

L’IES Pasqual Calbó i Caldés ha mantingut contactes amb aquest centre finès des de principis d’aquest curs 2011-2012 per tal d’organitzar les estades formatives dels alumnes d’ambdós centres que volen realitzar un període formatiu en un altre país de la UE en el marc dels programes europeus Leonardo da Vinci i Erasmus.

Aquesta visita ha servit principalment per intercanviar informació sobre els sistemes educatius d’Espanya i Finlàndia, així com per reforçar els vincles per a futures col·laboracions entre els dos centres educatius i les empreses que reben alumnes en pràctiques.

El dimarts dia 8, en primer lloc els professors finesos es van desplaçar fins a l’Aeroport per conèixer l’Equip d’Enginyeria i Manteniment d’AENA on els seus alumnes, Eetu i Leevi, estan fent pràctiques relacionades amb els seus estudis d’Instal·lacions Elèctriques des del passat 25 d’abril.

 

A continuació van visitar l’IES Pasqual Calbó i Caldés, on van ser rebuts pel director del centre, Rafel Andreu, i van fer una visita a les instal·lacions del mateix, principalment els tallers de FP d’Electricitat i Mecanitzat i l’hort i l’hivernacle d’Agràries.

Com que un professor imparteix un Cicle Formatiu de Logística Aeroportuària i un altre és aficionat als aeroplans, el capvespre van fer una visita a l’Aeroclub.

Finalment dimecres dia 9 van dedicar el matí a visitar els dos IES de Ciutadella. A l’IES Josep Maria Quadrado van poder conèixer les instal·lacions de la FP d’Instal·lacions i Manteniment, mentre que al Mª Àngels Cardona pogueren veure els tallers d’Electromecànica de Vehicles i les instal·lacions de Cuina i Restauració, on els alumnes de PQPI d’Auxiliar de Serveis en Restauració els van servir un cafè boníssim.

 

Durant aquests dies també han pogut conèixer una mica Menorca i aprofitar aquest  bon temps. Així, han pogut passejar pel port de Maó i per Ciutadella, visitar el Parc Natural de s’Albufera des Grau, la costa sud de Sant Lluís o relaxar-se gaudint de la posta de sol des de la Cova den Xoroi.

 

Per l’IES Pasqual Calbó i Caldés ha estat una visita molt profitosa, que ha servit per reforçar els vincles amb aquest centre de FP de Finlàndia, on Ernesto Sintes, un dels nostres alumnes, estarà realitzar les seves pràctiques fins a final de curs. Esperam que el proper curs altres alumnes puguin tenir una experiència similar i agraïm de tot cor la col·laboració tant de l’Aeroport i l’Aeroclub de Menorca com dels IES Josep Maria Quadrado i M. Àngels Cardona.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *