Visita a la Central Fotovoltaica de Son Salomó

Els alumnes d’Electricitat dels graus mitjà i superior van visitar el parc fotovoltaic de Son Salomó, a Ciutadella. És la instal·lació d’energia alternativa i renovable més importat de les Illes Balears. Xavier Quintana, enginyer del parc, molt atentament va donar les explicacions tècniques i va contestar totes les preguntes que els alumnes i professors li varen formular. Moltes gràcies per l’atenció rebuda i esperem que el curs que ve ho puguem repetir.

Continua llegint

Visita Central Elèctrica i Base Naval

La darrera setmana de classes del primer trimestre els nostres alumnes de 1r de FPB i de 1r de GM varen visitar les instal·lacions de la Central Elèctrica d’Endesa del Port de Maó així com les instal·lacions de la Base Naval.

En el cas de la Central els alumnes varem poder conèixer de primera mà com es genera principalment l’energia elèctrica que tenim a l’Illa. Gracies a les explicacions del responsable del torn els alumnes veieren els tipus de generadors que utilitzen, la sala de control i els processos que es realitzen a la Central.

Pel que fa a la Base Naval, els nostres alumnes van veure les instal·lacions elèctriques convencionals i d’emergència que disposen. També gràcies a les explicacions del tècnic responsable poderen veure els canvis tecnològics que s’han anat produint al llarg del temps.

Des del Departament d’Electricitat agrair l’oportiunitat que ens brinden cada curs de visitar les seves instal·lacions.

Continua llegint

Viatge a Rendsburg (Alemanya) per conèixer l’FP Dual

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, mitjançant la Direcció General de Formació Professional i d’Ensenyaments Artístics Superiors, va viatjar Rendsburg, a Alemanya,  amb quasi un centenar d’alumnes  i una quinzena de professors de Formació Professional de totes les Illes Balears amb l’objectiu de promoure la Formació Professional Dual entre els estudiants.

Continua llegint

Visita dels alumnes de PMAR al Departament d’Electricitat

Els alumnes de 2n i 3r de tecnolgia de PMAR han visitat les aules i instal·lacions de Formació Professional Bàsica d’Electricitat per tal de conèixer les possibles opcions de què disposen de cara al seu futur acadèmic i professional. Els professors acompanyants i organitzadors de la visita han estat Sonia Agut, Aaron Golan i Joan Fabregues.

Programa Actualització de cicles de formació professional

Alguns professors del Departament han participat en el programa d’experiència formativa “Actualització de cicles de formació professional” organitzada per la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat i cofinançada pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació de l’FSE 2014-2020.

Es varen visitar tres centres educatius on es realitzen, entre molts altres, els mateixos estudis que impartim al nostre Departament amb la finalitat d’observar i compartir idees i experiències amb el professorat.

Continua llegint

Visita Central Elèctrica Endesa Port Maó

Els alumnes de Grau Superior i Grau Mitjà del torn del capvespre han visitat les instal·lacions de la central elèctrica d’Endesa situada al Port d Maó. Gràcies a les explicacions del responsable de torn de la central varen poder veure els diferents sistemes de producció així com el seu control. Com cada curs, unes explicacions excel·lents que completen la formació dels nostres alumnes.

Continua llegint

Visita edifici en construcció alumnes Grau Superior

Els alumnes de Formació Professional del segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Sistemes Electrotècnics i Automatitzats, acompanyats pels professors Miguel Fernandez i Dámaso de la Cruz, van visitar una obra al carrer José María Quadrado cantonada Sant Esteve a Maó, el passat dijous dia 17 de Octubre de 2019, on van poder veure en fase d’execució les instal·lacions elèctriques i de telecomunicacions que estan estudiant en aquest moments als mòduls professionals: M-08.- (0517) Processos en Instal·lacions d’Infraestructures Comuns de Telecomunicació i  M-09.- (0518) Tècniques i Processos a les Instal·lacions Elèctriques.


A més van poder veure altres instal·lacions com Climatització, Fontaneria, Sanejament, Ventilació Forçada i Contra Incendis (mànegues) del garatge. Van ser molt interessants els comentaris del Cap d’Obra de la constructora que ens va explicar moltes particularitats de l’edifici, de les seves instal·lacions i de els elements constructius i estructurals”

Viatge Grau Mitjà a Mallorca 2019

Els dies 2 i 3 de maig, un grup de 14 alumnes dels grups de 1r i 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà ELE-21 (Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques) acompanyats de 2 professors, varen anar de viatge a Mallorca, amb la finalitat de dur a terme varies visites tècniques.

Concretament, l’objectiu ha estat conèixer i dur a terme unes visites enfocades a tres grans instal·lacions industrials de l’illa de Mallorca, les quals considerem que han estat de gran interès per als nostres alumnes.

Continua llegint