Sessió formativa a CAEB sobre la Prevenció de la legionelosi

El passat 5 d’octubre vaig tenir l’oportunitat d’assistir, juntament amb els meus companys de feina, a la conferència “Prevención y control de la legionelosis en la empresa” organitzada pel Gabinete de Prevención, Calidad y Medio Ambiente de CAEB. La ponent de la conferència fou Beatriz Santandreu, directora tècnica i gerent de Biolinea.com

La conferenciant va començar explicant els efectes sobre la salut de la Legionel·la i la cadena de contagi.

Hi ha dos tipus de legionel·losi, una és la malaltia del legionari (mortal) i l’altra és la febre de Pontiac (que es pot curar sense antibiòtics).

Per concluir la conferència, ens van exposar algunes mesures preventives per tal de combatre amb aquesta bactèria, la qual es transmet a través de l’aigua quan aquesta és polvoritzada o impacta contra una superfície.

Un cop finalitzada la conferència vaig estar comentant alguns punts tractats amb els meus companys de feina, millores que podem fer a la nostra empresa. Millores que ajudaran a mantenir les instal·lacions en millors condicions i sobretot l’aplicació de mesures preventives per tal de millorar les condicions laborals dels treballadors i de totes aquelles persones que puguin passar per les nostres instal·lacions.

Cristina Borrás Fedelich
Alumna de 2n del CFGS de
Prevenció de Riscos Professionals