N’Edu de GS segueix amb les FCT a Finlàndia

N’Eduard Sans del cicle de GS de Prevencio de Riscos Professionals segueix amb les seves FCT a Oulu, Finlàndia, on segueix fent feina amb els projectes esmentats en la darrera entrada dedicada a aquest alumne. L’alumne ens informa de que aquesta setmana ha estat molt productiva; ha realitzat visites a determinades aules i cambres del centre docent OSAO per fer l’avaluació de riscos, ha elaborat un full de càlcul amb totes les dades recollides i ha realitzat els plànols de les instal·lacions amb el programa de disseny assistit per ordinador, AutoCAD. N’Edu i els seus tutors estan molt contents amb la feina que l’alumne està desenvolupant ja que fa les tasques amb molta eficiència i rapidesa. Durant el seu temps lliure ha gaudit amb un sopar i festa amb menjars internacionals y també ha realitzat una excursió, preparada per l’institut, a un zoològic a la ciutat de Ranua on va poder veure ossos polars, llops, mussols, etc.

Primera setmana de n’Edu d’Erasmus

El nostre alumne Eduard Sans Newman del cicle de Grau Superior de Prevenció de Riscos Professionals fa les pràctiques FCT amb una estada Erasmus+ a Finlàndia i participa activament amb la plantilla de professors de Prevenció de Riscos Laborals del centre educatiu d’Oulu OULUN SEUDUN AMMATTIOPISTO.

Aquesta primera setmana ha estat d’iniciació i li han facilitat tots els EPI (Equips de Protecció Individual) per fer visites zones de construcció de pràctiques dels alumnes de cada centre de treball. També li han donat un ordinador personal i una targeta SIM extra per al seu mòbil per cridades de la feina.

N’Edu ha fet algunes visites a altres centres d’estudis d’OSAO i ja té alguns projectes pendents:

– Projecte de Muhos: ha de fer els plànols d’una sala i determinar com s’han d’organitzar els productes químics per evitar riscos químics d’aquella sala ja que està tot desordenat.

– Projecte Kontinkankaas Kampus: és on Edu va a fer feina, ha de fer una evaluació de químics de tot el centre que está dividit per tres zones grans (Paasi, Honka i Harju). La idea principal és fer una llista indicant la ubicació exacta de la sala on hi ha els productes químics en males condicions i establir mesures preventives.

– Projecte Codis Kontinkankaas Kampus: a partir dels plànols de totes les plantes de l’edifici, un soterrani i 4 plantes més, ha de fer un llistat amb identificació dels codis antics, els codis nous, l’àrea de la sala i el seu nom. Hi ha unes 1300 sales.

Fora feina el que n’Edu fa és: en acabar (el seu horari és de 9:00 a 15:00) va al gimnàs del centre, després se’n va a casa i a la sauna si la té reservada, si no, va a casa a fer-se alguna cosa de menjar i se’n va a passejar per la ciutat. Entre setmana no es sol sortir fins tard, ja que pel matí hi ha feina. Durant el cap de setmana és quan més temps lliure té i ha aprofitat per anar a veure la ciutat i visitar alguns llocs de interès. També va anar al cinema a veure els preus, i n’Edu diu :”definitivament aquí la vida és molt més cara que a Menorca, aquí el preu per sessió de cinema és de mínim 15 euros, caríssim!”.

Simulacre d’emergència a l’aeroport

Avui matí hem participat activament en el simulacre d’emergència d’aviació que ha tingut lloc a l’aeroport de Menorca on hem representat papers com: Comandant, tripulació i premsa.

El simulacre ha consistit en un accident d’avió pocs segons desprès d’enlairar-se.

La jornada ha resultat molt profitosa per al mòdul Emergències on es tracten temes referents als simulacres. En finalitzar el simulacre, tots els participants ens hem reunit a una sala de l’aeroport per tal de realitzar una posada en comú i exposar les mancançes o necessitats detectades en l’activitat de cara a la millora en la gestió de les emergències de l’aeroport.

Visita a la Fundació Laboral de la Construcció

El passat dimarts 5 de juny els alumnes i professorat del mòdul de Seguretat del Cicle de Prevenció vam realitzar una visita a la Fundació Laboral de la Construcció per tal de conèixer els equips de protecció individual i col·lectiva i les mesures preventives que s’han d’aplicar en el sector de la construcció, quan es treballa en alçada i hi ha un risc de caiguda.

 

IES SKILLS

Els dies 17 i 18 de maig s’han celebrat els IES SKILLS per part dels IES Pasqual Calbó i Caldés i Cap de Llevant. S’ha mostrat tota l’oferta d’estudis oficials públics de Formació Professional amb activitats interactives i participatives.

En el cas del nostre Departament, hem participat mostrant el material i recursos de què disposem per a la docència del cicle (bastides, epi, senyalització, imatges impactants amb riscos, aparells de mesurament, roba de protecció, extintors, etc).

A més a més, durant aquests dos dies ens han visitat moltíssims alumnes d’altres centres per conèixer els nostres estudis i veure de primera mà les activitats que realitzem.

Pràctiques de protecció contra incendis

Els alumnes de 1r del cicle han fet pràctiques d’extinció de foc amb una BIE dotació del centre per tal d’aproximar les sessions teòriques del mòdul de seguretat a la realitat.

A banda, els alumnes han conegut el procediment d’actuació que cal seguir necessàriament desprès d’emprar una BIE del centre pel que fa a les bombes d’impulsió.

A més a més, s’han realitzat pràctiques d’accionament dels polsadors d’alarma per tal de conèixer en primera mà les passes a seguir pel que fa a la desactivació de l’alarma i el funcionament de les portes tallafocs un cop reestablerta la normalitat.

Taller de cartografia IDE Menorca

Dilluns 7 de maig del 2018 hem rebut al nostre centre en Ricard Cots del Consell Insular de Menorca per tal d’impartir el taller de Cartografia, Infraestructures de Dades Espacial de Menorca.

La sessió ha resultat molt profitosa ja que els alumnes han pogut conèixer les possibilitats i eines que ens brinda aquest gran projecte menorquí.

28 D’ABRIL: DIA INTERNACIONAL DE LA SEGURETAT I LA SALUT EN EL TREBALL

Aquest divendres 27 d’abril, el Departament de Prevenció de Riscos Professionals (MSP) ha organitzat una exposició en motiu del Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball que es celebra el 28 d’abril.
S’han projectat alguns vídeos i fotografies del Concurs de Prevenció de Riscos Professionals que anualment organitza el mateix departament.
La mostra romandrà oberta durant tota la setmana al hall del centre IES Pasqual Calbó i Caldés per tal de conscienciar de la importància de la prevenció en la salut laboral. Aquí hi ha un recull d’algunes de les imatges que han estat exposades: